YORUMLAR
Toplam 13 yorum var Onay bekleyen 1 yorum var.
Yavuz Kırmızıgöz 21 Mart 2013 Perşembe  10:38

Öncelikli olarak basının sesimizi duymasına, yorum ve eleştirilerimize açık olmasına şahsım adına çok sevindim. Mahmut Bey'in bu yazısının Erzurum Gazetesi ile ilgili düşüncelerimi pozitif yönde etkilediğini belirtmek isterim. Ve gerek Mahmut Bey'e gerekse Erzurum Gazetesine bu yönde şükranlarımı sunmak istiyorum.Ancak öncelikle duyarlılığımız ERZURUM.Birileri birlik ve bütünlüğümüzü zedeleyici olaylara sebebiyet veriyor...Bunu görmezden gelemeyiz...Türk Bayrağı'na, Türk Diline ve Türk Kimliğine hiçbir kimse kendi kimliklerini ispatlamak için saldırı da bulunamaz...Ve Devletine samimi duygularla bağlı Kürt kardeşlerimiz ile aramıza nifak tohumları sokamaz...Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyor ve özellikle siyasetçilerin hassasiyetleri tırmandırıcı söylemlerden kaçınmalarını naçizane tavsiye ediyorum...

Yorumu oyla      11      4  
Albayrak 20 Mart 2013 Çarşamba  16:27

Kim ne derse desin sizinkisi doğru mahmut bey, bölücüleri değil haber yapmak örgütün ismini bile gazetenizde kullanmamalısınz. Bu bile büyük bir hizmettir. Yani hainin hakkı görmemektir.

Yorumu oyla      7      8  
hüseyin 20 Mart 2013 Çarşamba  15:54

Yazar perspektif olarak doğru yazsa da, konjönktürsel hülasalar olabilir.

Yorumu oyla      9      5  
Nuri Duman 20 Mart 2013 Çarşamba  15:47

Muhterem Aydınımız hemşehrim Mustafa Akdağ kardeşim,Kan kusarız,kızılcık şerbeti içtim deriz...Senden Allah razı olsun ,konuşacak çok şey var amaa.....saygılarımla

Yorumu oyla      9      7  
Misafir 20 Mart 2013 Çarşamba  15:03

Sayın yazar; 1. " Abartmadan, Tahrik etmeden, Doğrudan sapmadan" haber yapana diyecek mi var? 2. Başka yazılarınızda bu hassasiyet yok ise, okuyucunun serzenişi haksız mı? 3. Olaylar tarafsız haber verilmezse, DEDİKODU kazanını kim söndürecek? Hele de RESMİ AĞIZLARA ÇOOOK DAHA GÜVENİLMEK gerektiğinde?

Yorumu oyla      9      8  
Yildirim Denizli 20 Mart 2013 Çarşamba  14:29

Anlasilmistir.

Yorumu oyla      8      5  
Özgürlük 20 Mart 2013 Çarşamba  13:27

Anladığım kadarıyla yazar özgür değiliz ifadesini özellikle kullanmış. Çarpıcı olması bakımından. Bir de, insanın dış çevre etkilerini dikkate alarak hareket alanını daraltıyor olması gerçekte özgürlüğünü kısıtlıyor anlamına da gelmez mi? Bunu birçoğumuz yapıyoruz. Dar çevre sendromu diye diye tarif edilen şey aslında bu değil midir? Yahut, ayıplanır düşüncesiyle bir çok normal davranışımızı kısıtlıyor olmamız. Herneyse, ben şahsen böyle anladım. Kaldıki doğruda yapılıyor zannımca. Çünkü bölücü terörü yıllardır basının abartmaları bu noktalara getirdi. Bunları ademe mahkim edin bakalım şehirlerdeki terör eylemleri zaman içinde nasıl yok oluyor.

Yorumu oyla      10      7  
yoncalik, 20 Mart 2013 Çarşamba  13:12

Eger Erzurum halki bi bayram kutlayacaksa, biz bunu kendimiz organize edemezmiydik ? Elimize Türk bayragi alip, kürt kökenli vatandaslarimizla bu bayramda hep beraber halay cekemezmiydik ? Bu insanlarin bize ait, biz bu insanlara aitiz diyemezmiydik ? Ülkenin dört yanina nifak tohumlarini ekenlerin böylelikle heveslerini kursaklarinda birakmazmiydik ? Basiretsizlik bize Erzurumda "asla yasanmaz" denileni yasatti, ama halen susuyorsak acikca soruyorum biz ne istiyoruz? Makul ve akilli olan; Cikip sokaklara taslarla tas-sopayla peslerinden kosmak degil! Yazarak, konusarak, beraber olarak, disardan gelen Nifaklara karsi Erzurum halki olarak birlik-beraberlik icinde koca bi "hayir" diyebilmektir. Aksi takdirde bu nifaklar yaptiklarinin dogru oldugunu düsünüp, bölücülüge devam edecektir.Ediyorlarda !

Yorumu oyla      8      10  
yoncalik, 20 Mart 2013 Çarşamba  12:49

Kavram Karmasasi Bir: "Özgür degiliz" diyorsaniz, bu iradenize "disardan" müdahale ediliyor demektir. Fakat sizin demek istediginiz zannimca "Özgürüz" fakat "prensiplerimiz" var. Bi yazar olarak "kelimelere" en cok sizin dikkat etmeniz gerektigine inaniyorum. Kavram Karmasasi iki: Olaylara bakisimiz iki renkten olusmamali. Siyah-Beyazin arasinda binlerce renk var, bu anlamada ben yazarken "akilli-mantikli" bi renk bulunmasi noktasinda istirhamimi dile getirdim. Ki söz konusu ne molotof nede PKK dir, söz konusu olan bi ülkeyi bi arada tutan degerlerine karsi halki kiskirtmak-kamplastirmakdir. Ülke vatandaslarina "nefret" asilamaktir, vatandaslari bir arada tutan degerlere "dinamit" dösemektir. Bu "suc" degilmidir, bu tepkiye deger degilmidir ?? Susmak kabullenmektir ! Ülkede ipler coktan elden kacti, ama biz Erzurumumuza sahip cikmaliyiz.Erzurum halkinin disardan gelen "legal" kilifli bi bölücünün oyunlariyla bölünmesine izin vermemeliyiz.

Yorumu oyla      9      9  
bir yorum da bizden 20 Mart 2013 Çarşamba  09:42

Gördüğüm kadarıyla taraflı yazılar yazmaktasınız. Ne de olsa siz de siyasi bir gazetesiniz. Bu çok doğal. Erzurum tabiatında problem değil bu durum. Ama Erzurum dışındaki dünyayı daha geniş perspektifle gören insanlar doğru bulmamaktalar.

Yorumu oyla      11      8  
Bendevi AKYÜZ 20 Mart 2013 Çarşamba  08:54

İşte budur,herkesin olaylara yaklaşımı böyle olmalı.Aksi tavır daha çok karşı tarafın istediği oluyor.Basın bunları güçlü gösteriyor ve büyütüyor gerçek budur.

Yorumu oyla      12      8  
20 Mart 2013 Çarşamba  08:30

bırakın bu işleri hemşerim, herkes herşeyin farkında. Bu tezgahtaki yerinizi görüyoruz. Medya + TSK + STK lar sustu meydan kimlere kaldı..

Yorumu oyla      11      9  
Yorum 20 Mart 2013 Çarşamba  05:29

Doğrusu sizin yayın anlayışınız. Öbür türlüsü kamplaşma ve terorizmi teşviktir. ARO

Yorumu oyla      11      10