ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Arıkan’dan ‘Etkili Hitabet’ semineri
Arıkan’dan ‘Etkili Hitabet’ semineri
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
HABERLER>GUNCEL
31 Mayıs 2005 Salı - 00:00

Doğu Anadolu Belediyeleri Erzurum’da toplandı

Doğu Anadolu Belediyeleri, Koordinatör Başkan ve Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal Başkanlığında toplandı.

Doğu Anadolu Belediyeleri Erzurum’da toplandı

Doğu Anadolu Belediyeleri Erzurum’da toplandı Doğu Anadolu Belediyeleri, Koordinatör Başkan ve Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal Başkanlığında toplandı. Toplantıda Belediyelerin ve bölgenin sorunları konuşuldu. Sorunlar ve istekler birer dosya haline getirilerek 3 ila 5 Haziran Tarihleri arasında yapılacak olan Yerel Yönetimlerin toplantısında Başbakan’a ve Bakanlara iletilecek. TOPLANTI 5 SAAT SÜRDÜ Alınan bilgiye göre, Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Ağrı, Ardahan ve Muş İl ve İlçe Belediye Başkanları geçtiğimiz gün Palandöken Belediyesi’nde bir araya geldiler. Başkanlara Koordinatör Başkan Cenap Köksal Birdal Başkanlık etti. Yaklaşık 5 saat süren toplantı da Başkanlar hem illerinin hem de Belediyelerinin sorunlarını dile getirdiler. SORUNLAR BAŞBAKANA İLETİLECEK Sorunlar ve istekler Doğu Anadolu Bölgesi adı altında bir dosya haline getirildi. Ayrıca Belediyeler de kendi sorunlarını açıklayan dosyalar oluşturdular. Bu dosyalar Koordinatör Başkan Cenap Köksal Birdal tarafından Başbakana ve Bakanlara iletilecek. BAŞKANLAR BAŞBAKAN’LA GÖRÜŞECEK Koordinatör Başkan Birdal, yaptığı konuşmada, 3 ila 5 Haziran tarihleri arasında Bursa’da yapılacak Yerel Yönetimler toplantısına bölgedeki il ve ilçe belediye başkanlarının katılacağını, burada Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlarla görüşme imkanı bulacaklarını söyledi. TOPLANTI YARARLI GEÇTİ Aralarında yaptıkları toplantının çok faydalı olduğunun altını çizen Birdal, “Sorunları ve isteklerimizi aramızda konuştuk kararlaştırdık. Başbakanımızla ve bakanlarımızla konuştuğumuzda aramızda karar altına aldığımız konuları aktaracağız. Bir birlik elde ettik. Bölgenin ve bölgede görev yapan belediyelerin sorunlarını birlikte seslendireceğiz” dedi. Birdal, Bölge Belediye Başkanlarıyla zaman zaman bir araya gelerek sorunların ve isteklerin takibinin de yapılacağını bildirdi. BELEDİYELER SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN KENETLENDİ AK Parti Erzurum İl Başkanı Hüseyin Tanfer’de yaptığı konuşmada, böyle bir birlikteliğin bölgenin sorunlarına, belediyelerimizin meselelerine çözüm getireceğine inandığını söyledi. Hafta sonu Bursa’da yapılacak toplantının önemli olduğunu vurgulayan Tanfer, “Başbakanımız ve Bakanlarımız o toplantıda başkanlarımızın sorunlarını dinleyecekler ve somut çözüm üreteceklerdir. Sadece Erzurum değil, Bölge olarak o toplantıya katılacağız ve isteklerimiz bölge adına olacaktır. Ben bu toplantıyı önemsiyorum ve önemli buluyorum. İnşallah bu toplantıdan şehrimiz ve bölgemiz adına güzel sonuçlar çıkar. Ben çok umutluyum” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
www.davutsari.com.tr 11 Nisan 2013 Perşembe 23:26

İsmail Hocam, açıklamanı pek beğendim. Hakikaten güzel bir açıklama olmuş. Eline sağlık. Yalnız, iki şeyi anlayamadım: Birincisi, satır arasında bana niye giydirdiğini; ikincisi, diğer yorumcularla beraber niye 09 Nisan'ı beklediğinizi? Ha, bir şey daha... Okuyucularının kıymetini bil! Yazdıklarının altına imzasını atan (açık adını yazan) pek çıkmıyor da... Senin şahsında hepsine kalbi selamlar.

Yorumu oyla      7      4  
Abdurrahman Zeynal 11 Nisan 2013 Perşembe 18:06

Çanakkale destandır. Bunu da Türk milleti yazmıştır. Değerli İsmail bey elinize ,yüreğinize sağlık. İyi ki varsınız.

Yorumu oyla      7      4  
Mehmet. Emin Güngör 9 Nisan 2013 Salı 23:46

Her halde Mehmet Akif merhum da boşuna yazmıştı o şiiri.

Yorumu oyla      6      4  
H. Ömer Özden 9 Nisan 2013 Salı 18:19

Çanakkale'yi bugün de, yarın da, uzak gelecekte de çok iyi anlamalıyız. Çanakkale, Anadolu'nun Batı yönündeki kilidi, Erzurum da Doğu kilidi. Osmanlı bu iki kente boşuna tabyalar yapmamıştı. Bu sebeple bu iki vatan köşesini çok iyi anlamak gerek. 1915 yılında, Batılı devletler Çanakkale'yi, Ruslar da Erzurum'u hedef seçmişlerdi. Çünkü hangisi ele geçirilirse Anadolu ele geçirildi demektir. Çanakkale'de yüzbinler, vatan için hiç çekinmeden canlarını feda ettiler; çünkü vatanın bütünlüğü tehlikedeydi. Eğer 1915 yılında Çanakkale tutulamamış olsaydı, Haçlı ittifakının Rusya'ya yardımı kaçınılmaz olurdu. Çünkü aynı yıl Ruslar, Sarıkamış-Şenkaya hattındaki Allahüekber dağlarından Erzurum'a ulaşmaya çalışıyorlardı. Orada da onbinlerce şehit boşuna verilmedi. O gün İstanbul'un ve Erzurum'un, nice onbinler ve yüzbinlerin feda edilmesiyle teslim edilmeyişi, Türk vatanının geleceğiyle ilgili çok önemli dönemeçlerdi. Türk ordusunun Sarıkamış'ta beklenen başarıyı elde edememesine rağmen, burada verilen şehitlerle Rusların Erzurum'a gelişleri bir yıl geciktirilmişti. Bu iki uç bölgedeki direnişle Doğudan ve Batıdan gelen iki düşman gücünün birleşmesi önlendi. İngilizlerin sonradan İstanbul'a gelişleri ise daha farklı bir durumdur. Sapla samanı birbirine karıştırmamak gerekir. 1915'te Çanakkale zaferini kazanamasaydık belki yine hayatta olabilirdik, ama acaba adlarımız Ahmet, Mehmet mi olurdu yoksa başka bir adımız mı olurdu işte burayı anlamak önemli. Çanakkale'nin kendisi de, orada yapılan savaş da, sonrası da çok önemlidir. Çanakkale savaşını iyi anlamak, bugünü de anlamak demektir. İsmail Bey'i bu güzel yazısından dolayı tebrik ediyorum. Hele şiir, harikulade. Kalemine, yüreğine sağlık.

Yorumu oyla      9      4  
M.Tevhit Gülseven 9 Nisan 2013 Salı 17:44

Sait Halim Paşa bu ülke böyle yönetilirse batar dediğinde kıyametler koparıp padişaha şikayet ederler. Padişah Sait Halim Paşa'yı çağırıp ve sorar, S. halim Paşa "Ülke batar dedimse yarın batacak demedim, der, böyle giderse üç yüz sene içinde batacak" der. Bence üç yüz senen,in sonuna geldik, keşke iyimser olabilsem.

Yorumu oyla      8      4  
İsmail Bingöl 9 Nisan 2013 Salı 16:39

Değerli Sarıdavut kardeşim; burdan bakınca öyle görünür. Doğrusu konuya böylesine yüzeysel yaklaşınca ülkenin batacağı düşünülmez. Konuyu ifade tarzın da hiç sana göre değil. Bana göre sadece modaya uyuyorsun. Eğer onlar orada şehit olmasalardı, o düvel-i muazzama orduları Boğazları bir yıl önce geçer ve doğuda Rusların yardımına yetişerek Çarlığın yıkılmasını önlerlerdi. Bu da; ülkenin en az yarısının o günkü Türk Cumhuriyetlerinin durumuna düşmesi demekti. Bunun ne manaya geldiğini de varın siz düşünün. Daha fazla uzatmaya gerek yok sözü. Bunu, Sarıkamış'ı da bir tarihçiyle de konuşabilirsiniz. Selamlar.

Yorumu oyla      10      5  
www.facebook.com/saridavut 29 Mart 2013 Cuma 16:03

Makale'de geçen, “Çanakkale'yi çok iyi algılamamız gereklidir. Hele de bu günlerde...", ifadesine takıldım. Algılamasak ne olur? Ülke mi batar? "Çanakkale Geçilmez" diye, bir milletin gençliğini gömdük; bir yıl sonra aynı adamlar ellerini kollarını salaya sallaya gelip İstanbul'u teslim almadılar mı? Hani geçilmezdi? Yoksa, Karadeniz'den geldiler de ben mi bilmiyorum? Bana göre, "algılanması gereken kısım" asıl burasıdır: Çanakkale'nin sonrası; kendisi değil!

Yorumu oyla      8      11  
Cesur Yürek 18 Mart 2013 Pazartesi 13:49

Şehitlerin kemikleri sızlıyor bunu hissediyorum. Vebali olanlar düşünsünler.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK PARTİ İL BAŞKANI TANFER:
TARIM KESİMİNE VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, ...
HALK OYUNLARI YILDIZLARDA YAKUTİYE, ARTİSTİKTE PALANDÖKEN BİRİNCİ OLDU
BELEDİYELERİN FOLKLOR BAŞARISI Erzurum'da gerçekleştirilen Türkiye Halk ...
İSTANBUL'UN FETHİ'NİN 552. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİNDE
ERZURUM ÇARŞI PAZAR Beylikdüzü Belediyesi tarafından İstanbul'un Fethi'nin ...
 
Özel İstiklal İlköğretim Okulu İl Birincisi
Özel İstiklal İlköğretim Okulu, Erzurum’da düzenlenen masa tenisi ...
KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR BU YIL BİTİRİLECEK
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçükler, bu yıl içinde köprülü ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Erzurum’n simgesi Çifteminareler yok olma tehlikesi içinde TARİHE ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
CANÖREN MODERN OKULA KAVUŞUYOR İstanbul'daki Erzurumlular Vakfı ...
GSF’de 10. yıl şöleni
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, kuruluşunun 10. yıldönümünde ...
Kükürtdioksit oranında azalma var
HAVALAR İYİ Devlet İstatistik Enstitüsü Mart 2005 Hava Kirliliği istatistik rakamlarını açıkladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva