ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TRT Sanatçıları Şehir Konserine yoğun ilgi
TRT Sanatçıları Şehir Konserine yoğun ilgi
Altundağ Malatya BB'ye genel sekreter olarak atandı
Altundağ Malatya BB'ye genel sekreter olarak atandı
Fırat, kredi faizi yükselmesine tepki gösterdi
Fırat, kredi faizi yükselmesine tepki gösterdi
Sağanak yağış heyelana yol açtı
Sağanak yağış heyelana yol açtı
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
HABERLER>GUNCEL
30 Mayıs 2005 Pazartesi - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

Erzurum’n simgesi Çifteminareler yok olma tehlikesi içinde TARİHE SAYGI BU MU? Erzurum’un simgesi olan Çifte Minareler Medresesi’nde restorasyon çalışmaları henüz başlamazken, tarihi yapı ciddi biçimde doğanın tahribatına uğruyor.

Erzurum Gazetesi Arşiv

Erzurum’n simgesi Çifteminareler yok olma tehlikesi içinde TARİHE SAYGI BU MU? Erzurum’un simgesi olan Çifte Minareler Medresesi’nde restorasyon çalışmaları henüz başlamazken, tarihi yapı ciddi biçimde doğanın tahribatına uğruyor. Kar ve yağmur sularının olumsuz etkilediği tarihi mekanın özellikle minarelerinde meydana gelen hasarlar endişe doğuracak seviyede. VERİLEN SÖZLER NE ZAMAN TUTULACAK? AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı’nın 2003 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi bilim adamlarıyla birlikte yaptığı etüt ve tespit çalışmalarının üzerinden yaklaşık iki yıllık bir süre geçmiş olmasına rağmen, Çifteminareli Medresede onarım ve restorasyon adına hiçbir çalışma gerçekleştirilmedi. YOK OLAN ÇİNİLERİN YENİSİNİ YAPMAK MÜMKÜN MÜ? Minarelerin altında yer alan ve mavi çinilerle tezyin edilmiş bölümlerde bozulma ve sökülmeler sürüyor. Medrese portalından bakıldığında sol tarafta, Tebrizkapıya doğru olan minarenin çinili bölümündeki doğal tahribat, minarenin özelliğini yitirmesine yol açacak boyutta. Minarelerin üzerindeki sırlı süslemeler de gerekli onarımlar yapılmadığı için kopuyor. ECDADIN KEMİKLERİ SIZLIYOR Erzurum’a gelen her yerli ve yabancı turistin ilgiyle ziyaret ettiği ve Erzurum’un sembolü Medresenin doğal tahribatla yok oluşuna bugüne kadar ciddi manada müdahale edilmeyişi ve ödenekler gibi bürokratik işlemlerin mazeret olarak öne sürülmesi dikkat çekiyor. Çifteminareler her geçen gün bir parçasını kaybederken, yetkililer “en kısa zamanda onarım başlayacak” sözünden başka bir çalışma başlatmıyorlar. ÇİFTEMİNARELİ MEDRESE İÇİN YALNIZCA 700 MİLYAR ÖDENEK İl Turizm ve Kültür Müdürü Fikret Öztürk konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, medresenin onarımı için 700 milyar lira ödenek geldiğini ve restorasyona en kısa zamanda başlanacağını belirtti. Öztürk çalışmalar için kesin bir takvim vermezken, gönderilen ödeneğin azlığı da dikkatlerden kaçmadı. SUR KALINTILARI YOK OLMAK ÜZERE Çifteminareli Medrese etrafındaki işyerlerinin yıkılmasıyla ortaya çıkan ve muhtemelen sur kalıntıları olan duvarlarda yıkılma tehlikesi altında bulunuyorlar. Kalıntıların üzerine çocuk ve ziyaretçilerin çıkmasına sessiz kalınırken, duvarları oluşturan taşlarda düşmeye devam ediyor. KALENİN HALİ İÇLER ACISI 2004 yılının yaz aylarında çevresi açılan ve yeşil alan düzenlemesi yapılacağı açıklanan tarihi Erzurum Kalesi’nin Batpazarı ile Cumhuriyet caddesi üzerinde bitiştiği yerdeki surlar da dökülüyor. Az bir ödenekle onarılması mümkün olan yıkık kale surları, zamana karşı dirençlerini yitirmek üzereler. Ne ki bu alanın onarımı konusunda da ciddi bir girişim başlatılmış değil.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Mart 2013 Perşembe 15:18

Bizde alışkanlıklarımızı bir tarafa bıraksak,bu güzel ve değerli önerilerimizi tüm bu işler olduktan sonra değil olmadan önce paylaşsak şehrimiz için tanıtım fırsatlarınıda kaçırmamış oluruz.

Yorumu oyla      6      4  
vizyon 14 Mart 2013 Perşembe 14:25

Sayın yazar o söyledikleriniz biraz vizyon meselesi.Yani bakış açısı.O da bizim memleketimizin önde gelenlerinde pek fazla yok.O yüzden çok bir şey beklememek gerekir.

Yorumu oyla      11      4  
seçim yaklaşıyor 14 Mart 2013 Perşembe 12:09

seçilenler, atananlar erzuruma darbe vurmak için sanki hep birlikte karar almışlar. söylenecek çok şey var.ama sayfa yetmez. yazıklar olsun. sizlere. gidin. erzurumdan gidin. nereye gidersin gidin. yetki gidin. zira erzuruma faydanızdan çok zararınız var.

Yorumu oyla      11      5  
yoncalik, 14 Mart 2013 Perşembe 12:42

Gözlemleriniz ve haberiniz icin tesekkürler. Erzurum memur-asker-ögrenci sehri. Bundan olsa gerek kisilerin bise yapmasi icin illa yukardan birinin "dürtüklemesi" gerekiyor. Dolayisiyla insiyatifi tek basina ele alan, elini tasin altina koymak isteyen bi anlayis sehirde yok. Ha belirttiginiz gibi yukaridan "dürtüklemesi" gereken kislerinde uyuklayinca böyle firsatlar elden ucup gidiyor. Halbuki bu tür firsatlar böyle kolay ele gecmez, yaninda bu firsati sehre veren güvende gider. Nereyemi gider, Erciyese gider, Uludaga gider..

Yorumu oyla      9      4  
Erdal Saatcioglu 14 Mart 2013 Perşembe 11:50

Erzurum Büyükşehir oldu Erzurum marka şehir oldu ama yöneticileri bu şehri sırtlayıp götürecek vizyona sahip olamadılar Erzurum kış sporları için yapılan bu tesislerle üç büyük uluslararası müsabakaya ev sahipliği yaptı her defasında yöneticilerin ilgisizliğinden yakınıldı tez elden Erzurum un bir kış sporları marka şehri olduğunu bilen şehir halkını müsabakalara ve tesislere çekecek tedbirleri alacak yöneticilere kavuşturulmalıdır.

Yorumu oyla      9      4  
Misafir 13 Mart 2013 Çarşamba 20:40

" Erzurum şu kadar büyüyecekkkk", " Erzurum Tanıncak" vs vs diyen Sayınn Yöneticiler NERDELERMİŞ? Oy zamanı veya halka şirin görünmek için hamasete sığındıklarında, vatandaş unutacak mı bugünleri?

Yorumu oyla      9      4  
DavutSA®I, Ankara 13 Mart 2013 Çarşamba 11:12

Yorumum mevcut Vali'ye özel değil! Hükümetlerin Erzurum'a yapacağı en büyük kötülüklerden birisi de, "Dağ'dan anlamayan biri"ni Erzurum'a Vali atamaktır. Tabi bir de, Erzurum'da spor ile ilgili müesseselerin başına vizyonsuz adamların atanması... Oraları bilmem de, buralardan oralara Dağ için gelenlerin ortak görüşü: "Erzurumdakilerde zaten yok; dışarıdan da Mehmet Ağar'dan gayrısı gelmemiş!"

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
CANÖREN MODERN OKULA KAVUŞUYOR İstanbul'daki Erzurumlular Vakfı ...
GSF’de 10. yıl şöleni
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, kuruluşunun 10. yıldönümünde ...
Kükürtdioksit oranında azalma var
HAVALAR İYİ Devlet İstatistik Enstitüsü Mart 2005 Hava Kirliliği istatistik rakamlarını açıkladı.
 
ATATÜRK LİSESİNDEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE
ÖDÜL GEZİSİ Atatürk Lisesinin başarılı öğrencileri Karadeniz turuyla ödüllendirildi.
BİLİM ANITI ÖNÜNDE MESLEK YEMİNİ ETTİLER
Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri, mezuniyet ...
Düğün yemeği, düğün hamamıyla
Erzurumlu hanımlar geleneği yaşadılar Erzurum’da ki bazı kadın dernekleri, ...
 
GSMH’DAN ALDIĞI PAYLA 64. OLAN ERZURUM’DA
MOTORL U TAŞIT SAYISINDA ARTIŞ VAR Erzurum’da motorlu kara taşıtı sayısı 51 bin 707’ye ulaştı.
Hayvancılık sektörü için gerekli olan suni tohumlama projesinde, geçmiş yıllara göre büyük başarı elde edildi
ÇİFTÇİ ÇAĞA UYDU Erzurum'da, batıl inançlar nedeniyle suni tohumlama ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Polis göstericilere aman vermedi Erzurum Emniyet Müdürlüğü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva