ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>EKONOMİ
25 Eylül 2012 Salı - 15:04

Besicilere kurbanlık uyarısı

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Kurban Bayramı öncesinde batı illerine kurbanlık hayvan sevki yapacaklara uyarılarda bulunularak belgelerinde eksiklikler olanlara para cezası uygulanacağı belirtildi.

Besicilere kurbanlık uyarısı

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Kurban Bayramı öncesinde batı illerine kurbanlık hayvan sevki yapacaklara uyarılarda bulunularak belgelerinde eksiklikler olanlara para cezası uygulanacağı belirtildi.
HAYVAN SEVKİYATI
Bayram’a az bir zaman kaldığını belirten Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, kurbanlık hayvan sevki öncesinde hayvan sahiplerinin gerekli belgeler konusunda il ve ilçe müdürlüklerinden bilgi sahibi olabileceklerini kaydettiler.
2 Aralık 2011 tarih ve 28130 sayılı Resmi Gazetede ‘Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği’, ‘Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği’ ile 17 Aralık.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazetede ‘Yurtiçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmelik’ yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten yetkililer, “Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğine göre tanımlanmayan ve beraberlerinde pasaportu bulunmayan sığır cinsi hayvanlar ile Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili İzlenmesi Yönetmeliğine göre tanımlanmamış veya nakil belgesi bulunmayan ya da nakil belgelerinde yanlış bilgileri bulunan koyun ve keçi türü hayvanların işletmede bulundurulmasına, nakledilmesine, kesimhanede kesimlerine, hayvan pazarı ve borsaları ile kurbanlık hayvan satış yerlerine girişine izin verilmez.” dediler.
Yetkililer konu hakkında şu bilgileri verdiler:
“Sığır cinsi hayvanların nakilleri; Sığır cinsi hayvanların ilçe içi nakillerinde hayvan pasaportlarının nakil esnasında hayvanların beraberinde bulundurulması. İl veya ilçeler arası sevklerinde, işletmenin bağlı bulunduğu il/ilçe müdürlüğü tarafından hayvan pasaportları kontrol edilerek düzenlenecek veteriner sağlık raporunun alınması. Hayvan pasaportlarının arka yüzünün çıkış işletmesinin idari olarak bağlı bulunduğu yerin köy muhtarlığı, belediye başkanlığı, il/ilçe müdürlüğü veya hayvan pazarı/borsası yetkililerince mühürlenip onaylanması gerekmektedir. Koyun ve Keçi Türü Hayvan Nakilleri: Koyun ve keçi türü hayvanların ilçe içi nakillerinde, çıkış işletmesinin idari olarak bağlı bulunduğu yerin köy muhtarlığı, belediye başkanlığı, il/ilçe müdürlüğü veya hayvan pazarı/borsası yetkililerince mühürlenip onaylanmış nakil belgesinin nakil esnasında hayvanların beraberinde bulundurulması. İl veya ilçeler arası sevklerinde, işletmenin bağlı bulunduğu il/ilçe müdürlüğü tarafından nakil belgesinin kontrol edilerek düzenlenecek veteriner sağlık raporunun alınması gerekmektedir. Hayvan Hareketleri yönetmeli gereği nakil esnasında belirtmiş olduğumuz belgelerde eksiklik olması durumunda 5996 sayılı kanuna göre Büyükbaş hayvan başına 356 TL, küçükbaş hayvanlara 58 TL ve nakil araç başına da 1.187 TL para cezası uygulanacaktır. Bakanlığımız ilgili paydaşlarla birlikte yürütülen aşılama, eğitim, bilgilendirme ve hayvan hareketlerinin etkin kontrolü sonucu 2007 yılından beri Trakya’da Şap hastalığı görülmemiştir. İlimizden Trakya Bölgesine yapılacak hayvan sevklerine yetiştiricilerimizin uyması gereken usul ve esaslar şöyle sıralanmıştır. Trakya’ya canlı hayvan sevk edecek yetiştiriciler, sevk tarihinden en az 4 ay öncesinden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne müracaatta bulunacaklardır. Trakya’ya sevk edilecek hayvanlar doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş olacak veya en az 3 aydır halen bulundukları işletmede barındırılmış olacaktır. İşletmenin 10 km çevresinde de en az 3 aydır şap hastalığı görülmemiş olacaktır. Sevk edilecek hayvanlar, sevk öncesi 30 gün süre ile karantina altında tutulacaktır. İzolasyon sürecinde bütün hayvanlar şap virüsü varlığı yönünden ücreti yetiştiriciden karşılanmak üzere teste tabi tutulacak ve virüs tespit edilmesi durumunda sevklerine izin verilmeyecektir. Şartların tamamını taşıyan hayvanların Trakya Bölgesine sevkleri İlçe Müdürlüklerimiz tarafından yapılacaktır. Ancak yapılan kontrollerde yukarıdaki şartları taşımayan yetiştiricilerimizin talepleri kabul edilmeyecektir.”
(AA-AA-Y)

 
Erzincan yolunda operasyon
 
Okuyanlar şaşırdı, kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son on yılın en iyi dönemi..
MAHMUT AKDAĞ-DOSYA HABER-Erzurum’da bu yılın sekiz ayında kişi başına ...
Ticarette Bulgaristan açılımı
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nce organize edilen programda Bulgaristan ...
Tüketiciler derneğe kavuştu
Tüketici Hak Arama Derneği Başkanlığı düzenlenen törenle hizmete açıldı. ...
 
‘Turizm kalkınma önceliğimiz’
Vali Öztürk, “Bu tarz projelerin yapılması çok önemli. Bölgemiz yer altı ...
Yatırım’da ‘Zafer’ ödül
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da katıldığı törende Zafer Medya ...
Protestolu senette bir ilk
MAHMUT AKDAĞ-DOSYA HABER Erzurum protestolu senet sayısı bazında ağustos ...
 
Akdağ'dan 2'inci OSB müjdesi
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yatırım yapan ve kapasite artırımına ...
Akasya Vadi’sine ilk harç
Pasinler ilçesinde yapımı planlanan Akasya Vadisi Hasankale Termal Tatil ...
Yol- İş’ten büyükşehir tepkisi
Yol-İş Sendika 1 ve 2 nolu Şube Başkanları AK Parti İl Binası önünde basın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva