ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>EKONOMİ
24 Eylül 2012 Pazartesi - 00:01

Akdağ'dan 2'inci OSB müjdesi

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yatırım yapan ve kapasite artırımına giden iş adamlarına düzenlenen törenle plaket verildi.

Akdağ dan 2 inci OSB müjdesi

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Erzurum Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yatırım yapan ve kapasite artırımına giden iş adamlarına düzenlenen törenle plaket verildi. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da katıldığı törende 21 firma yöneticisi ve işadamı yatırımlarından dolayı ödüllendirildi.
Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan KOSGEB Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen törene Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti Milletvekilleri Adnan Yılmaz ve Muhyettin Aksak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları katıldı.
Programın açılış bölümünde konuşan Erzurum OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf Bakaç, 126 parsel alana sahip bölgede 110 parselin aktif durumda olduğunu belirterek, 37 yıl önce kurulan bölgenin alt yapı hizmetleri anlamında son yıllarda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.
VALİ ÖZTÜRK: ERZURUM’DA SANAYİCİ OLMAK ZOR
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise konuşmasında Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesinin tamamının dolmak üzere olduğunu belirterek, 2 organize sanayi bölgesinin önümüzdeki günlerde aktif hale gelmiş olacağını söyledi. Erzurum sanayisinin gelişmesinin katkı sağlayan herkese minnettar olduklarını belirten Vali Öztürk, “Erzurum’da sanayici olmak çok zor. Bölgeye daha farklı teşviklerin uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Şartlar diğer bölgelere oranla daha zor.” diye konuştu.
“TERÖRÜ HALA HAK ARAMA MESELESİ OLARAK GÖRENLER YA GAFLET YA DA HIYANET İÇERİSİNDEDİR”
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise konuşmasına son günlerde artan terör olaylarından dolayı duyduğunu üzüntüyü dile getirerek başladı. Van’da hastanede görevli polis memuruna yapılan terör saldırısında şehit olmasının üzüntüsünü yaşadığını dile getiren Bakan Prof. Dr. Akdağ, “Terörü hala hak arama meselesi olarak görenler ya gaflet ya da hıyanet içerisindedir. TBMM içerisinde bulunan kişilerin dağdaki teröristlerle sarmaş dolaş olmalarına müsaade etmeyiz” dedi.
“HÜKÜMET OLARAK ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”
OSB’lerin çok önemli alanlar olduğunu kaydeden Bakan Akdağ, “Hükümet olarak da organize sanayi bölgelerine çok önem veriyoruz. Bugün Avrupa’nın bir çok ülkesinde çok ciddi ekonomik sıkıntılar yaşanırken Erzurum’umuzda yeni istihdam alanlarının oluşturulması takdire şayandır. Erzurum’da KOBİ’lerindeki K’nın artık O’ya dönüşmesi Orta büyüklükteki İşletmeler olmasını bekliyoruz. Erzurum önemli bir merkez. Tarihi ipek yolunun önemli bir kavşağı olan Erzurum’da ticaret için gerekli alt yapı çalışmaları hükümetimiz döneminde yüzde 80 seviyede yapılmıştır. Ulaşım anlamında çok önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Demiryolunda Sivas’a kadar gelen hızlı tren projesinde Kars ve Erzurum içinde çalışmalar devam ediyor. Kop ve Ovit tünelleri ile güneyden kuzeye önemli bir ulaşım ağına daha sahip olacağız. Bu avantajları kullanarak sanayi ve ticaret hacmimizi daha da geliştirmeliyiz” şeklinde konuştu.
İSTİHDAMA YÖNELİK YATIRIMLAR
2. Organize Sanayi Bölgesi için 50 hektarlık bir alanın yakın bir zamanda hizmete açılacağını açıklayan Bakan Akdağ, istihdama yönelik yatırımlara ağırlık verilmesini ve işkur ile ortak çalışmalar yapılarak sektörlerin ihtiyaç duyduğu elamanların yetiştirilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini kaydetti.
Bölgedeki meraların küçükbaş hayvancılık için son derece uygun olduğunu dile getiren Bakan Akdağ, bu konuda yatırımlara yönelerek hayvancılığa dayalı sanayinin geliştirilebileceğini vurguladı.
Programda daha sonra 2011 ve 2012 yıllarında sektörlerinde yeni yatırımlar gerçekleştiren ve kapasite artırımına giden iş adamları plaketle ödüllendirildi. İş adamlarına plaketleri törene katılan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları tarafından verildi.
Törenin son bölümünde ise Organize Sanayi Bölgesi Yönetimince Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Emniyet müdürü Halit Turgut Yıldız ve Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’e desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.
BABASININ ADINA YAPILACAK CAMİNİN TEMELİNİ ATTI
Ödül töreninin ardından Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yapılması planlanan ve Bakan Prof. Dr. Recep Akdağ’ın babası Yahya Akdağ’ın isminin verileceği camii inşaatının temeli atıldı.
Veli Velioğlu hocanın duasının ardından temele ilk harç Bakan Revep Akdağ, amcası Rüstem Akdağ ve Veli Velioğlu hoca tarafından konuldu. Temel atma törenine Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti Milletvekilleri Adnan Yılmaz ve Muhyettin aksak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve iş adamları katıldı.

 
Oto terminali 2013’e kaldı
 
Yakutiye Belediye farklı kazandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilgi! 24 Eylül 2012 Pazartesi 17:02

Haberde yatırım yapan ve kapasite artırımına giden işletmeler ve iş adamları kim? Yani haberin özneleri kimler?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akasya Vadi’sine ilk harç
Pasinler ilçesinde yapımı planlanan Akasya Vadisi Hasankale Termal Tatil ...
Yol- İş’ten büyükşehir tepkisi
Yol-İş Sendika 1 ve 2 nolu Şube Başkanları AK Parti İl Binası önünde basın ...
Besicilere ‘sıvat’ desteği
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce, hayvanların su ihtiyacını ...
 
KUDAKA Erzincan’da toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) EKO-AGRO Turizmi Geliştirme ...
Orman Bakanlığı personel alacak
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca, 19-28 Kasım 2012 tarihleri arasında ...
Marka şehre bu yakışır..
Eğitim, Sağlık, Ulaştırma, Kış Turizmi, Enerji sektörlerinde Doğu Anadolu ...
 
Vatandaş kömürde dolar mağduru
Erzurum’da kömürün dolar kuru üzerinden satılması vatandaşı mağdur ediyor. ...
Ekonomide bölgesel işbirliği
Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve AYTO’nun davetlisi olarak Aydın’da bulunan ...
Kuzeydoğu 10’uncu sırada
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2011'de Türkiye'de, en yoksul yüzde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva