ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>EKONOMİ
25 Eylül 2012 Salı - 00:33

Son on yılın en iyi dönemi..

MAHMUT AKDAĞ-DOSYA HABER-Erzurum’da bu yılın sekiz ayında kişi başına düşen il geliri bin TL, kişi başına kamu harcaması ise 1.9 bin TL olarak gerçekleşti. Erzurum kamu harcamaları bakımından Türkiye iller sıralamasında 14’üncü oldu. 8 aylık süreç bazında İl gelirinin gideri karşılama oranı son on yılın en üst düzeyine çıktı.

Son on yılın en iyi dönemi..

MAHMUT AKDAĞ-DOSYA HABER-Erzurum’da bu yılın sekiz ayında kişi başına düşen il geliri bin TL, kişi başına kamu harcaması ise 1.9 bin TL olarak gerçekleşti. Erzurum kamu harcamaları bakımından Türkiye iller sıralamasında 14’üncü oldu. 8 aylık süreç bazında İl gelirinin gideri karşılama oranı son on yılın en üst düzeyine çıktı.
MALİYE BAKANLIĞI VERİLERİ
Maliye Bakanlığı 2012 Ağustos dönemi il gelirlerinin gideri karşılama oranlarını açıkladı. Erzurum’da Ağustos ayında il gelirinin gideri karşılama oranı  yüzde 29.78 olarak kaydedildi. Erzurum Türkiye illeri sıralamasında tahakkuk eden gelirde 28., gelir tahsilatında 30, kamu harcamalarında 14., gelirin gideri karşılama oranı bakımından ise 58, gelir tahsilat oranı bakımından ise 38’inci oldu.
ERZURUM’DA GELİR GİDER DENGESİ 
Erzurum’da bu yılın sekiz ayında 788,7 milyon TL olarak tahakkuk eden il gelirinin 450,4 milyon TL’si tahsil edildi. Sekiz aylık dilimde il gideri ise bir milyar 512 milyon TL’ye yükseldi. Ağustos 2012 ölçütünde Erzurum’un Türkiye payı tahakkuk eden gelirde yüzde 0.22, tahsil edilen gelirde yüzde 0.20, kamu harcamalarında ise yüzde 0.66 olarak hesaplandı.  
KUDAKA BÖLGESİ 
Maliye Bakanlığı muhasebat Genel Müdürlüğü Ağustos ayı verilerine göre Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan oluşan KUDAKA Bölgesinde tahakkuk eden 1.02 milyar TL’lik gelirin 591.3 milyon TL’lik bölümü tahsil edildi, bölgenin sekiz aylık gideri ise 2,07 milyar TL olarak hesaplandı. KUDAKA’da gelirin gideri karşılama oranı ise yüzde 25.1 olarak hesaplandı.  
KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ 
Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan illerinin yer aldığı Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde bu yılın 8 ayında 1.6 milyar TL olarak tahakkuk eden gelirin 884,4 milyon TL’lik bölümü tahsil edilirken, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi illerinin toplam gideri 3.5 milyar TL olarak belirlendi. Bölgede gelirin gideri karşılama oranı ortalaması ise yüzde 21.6 olarak açıklandı.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 
Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın Ocak-Ağustos ayları bölümünde 4,08 milyar TL olarak tahakkuk eden gelirin 2,1 milyar TL’lik bölümü tahsil edildi. 8 ayda Doğu Anadolu Bölgesi illerinin toplam gideri 9,7 milyar TL’ye ulaştı. Bölgede gelirin gideri karşılama oranı ortalaması ise yüzde 19.7 olarak kaydedildi.
DOĞU ANADOLU İLLERİ GELİR GİDER DENGESİ 
Doğu Anadolu Bölgesi iller bazlı İl gelirinin gideri karşılama oranı  Ağrı’da yüzde 19, Erzincan’da yüzde 27.6, Kars’ta yüzde 19.6, Ardahan’da yüzde 16.3, Iğdır’da yüzde 20.9,Bingöl’de yüzde 14.1, Bitlis’te yüzde 17.1, Elazığ’da yüzde 30,3, Hakkari’de yüzde 1.7, Malatya’da yüzde 35.9, Muş’ta yüzde 18, Van’da yüzde 15.5, Tunceli’de yüzde 10.3 olarak hesaplandı.  
BEŞİNCİ TEŞVİK BÖLGESİ
Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli ve Yozgat illerinden oluşan 5’inci Teşvik Bölgesinde bu yılın Ocak-Ağustos ayları bölümünde 5,6 milyar TL olarak tahakkuk eden gelirin 3,1 milyar TL’lik bölümü tahsil edildi. 8 ayda Teşvik Bölgesi illerinin toplam gideri 8,3 milyar TL’ye ulaştı. Bölgede gelirin gideri karşılama oranı ortalaması ise yüzde 35,4 olarak kaydedildi.
BEŞİNCİ TEŞVİK BÖLGESİ İLLER ÖLÇEĞİNDE GELİR GİDER DENGESİ 
Beşinci Teşvik Bölgesi iller bazlı İl gelirinin gideri karşılama oranı  Adıyaman’da yüzde 28.1, Çankırı’da yüzde 28.8, Erzurum’da yüzde 29.7, Giresun’da yüzde 37.9, Gümüşhane’de yüzde 22.5, Kahramanmaraş’ta yüzde 46.4, Niğde’de yüzde 34.1, ordu’da yüzde 51.1, Sinop’ta yüzde 33.8, Tokat’ta yüzde 31.7, Tunceli’de yüzde 10.3, Yozgat’ta yüzde 31, Aksaray’da yüzde 89, Bayburt’ta yüzde 18.1, Kilis’te yüzde 22.3, Osmaniye’de yüzde 51.5 olarak gerçekleşti.
 


 
Konsolostan Akdağ’a teşekkür
 
ERZURUM okuru ufuk belirledi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa kayserilioğlu 25 Eylül 2012 Salı 13:17

Bu verileri çıkardığınız için sağolun. gazeteciliki bu şekilde yapmanız doğru. belgelerle memleketin durumunu ortaya koymak ve buna göre başlık atmak. yanlız birşeyde var ki, bu teşvikli yatırımların hangisini görebildik. sanki bu yatırımlar kaıtlardamı kalıyor gibi geliyor biraz.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ticarette Bulgaristan açılımı
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nce organize edilen programda Bulgaristan ...
Tüketiciler derneğe kavuştu
Tüketici Hak Arama Derneği Başkanlığı düzenlenen törenle hizmete açıldı. ...
‘Turizm kalkınma önceliğimiz’
Vali Öztürk, “Bu tarz projelerin yapılması çok önemli. Bölgemiz yer altı ...
 
Yatırım’da ‘Zafer’ ödül
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da katıldığı törende Zafer Medya ...
Protestolu senette bir ilk
MAHMUT AKDAĞ-DOSYA HABER Erzurum protestolu senet sayısı bazında ağustos ...
Akdağ'dan 2'inci OSB müjdesi
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yatırım yapan ve kapasite artırımına ...
 
Akasya Vadi’sine ilk harç
Pasinler ilçesinde yapımı planlanan Akasya Vadisi Hasankale Termal Tatil ...
Yol- İş’ten büyükşehir tepkisi
Yol-İş Sendika 1 ve 2 nolu Şube Başkanları AK Parti İl Binası önünde basın ...
Besicilere ‘sıvat’ desteği
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce, hayvanların su ihtiyacını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva