ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de Coğrafi işarete bilimsel yaklaşım
ATAUNİ’de Coğrafi işarete bilimsel yaklaşım
Erzurumspor maçı kırılma noktası oldu
Erzurumspor maçı kırılma noktası oldu
Kene bir can daha aldı
Kene bir can daha aldı
2 genel başkan partisine veda etti
2 genel başkan partisine veda etti
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ için yarıştılar
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ için yarıştılar
HABERLER>GUNCEL
6 Temmuz 2010 Salı - 00:01

Başbağlar’da bölücülere lanet yağdı

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, 5 Temmuz 1993 tarihinde terör örgütü PKK tarafından yapılan katliamda hayatını kaybeden 33 şehit, olayın 17. yıldönümünde düzenlenen hüzünlü bir törenle anıldı. Törende, 17 yıl önce yaşanan acı, bir kez daha yüreklerde hissedildi. Törenlere gözyaşı hakim oldu.

Başbağlar’da bölücülere lanet yağdı

COŞKUN MENEK (İHA) - Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, 5 Temmuz 1993 tarihinde terör örgütü PKK tarafından yapılan katliamda hayatını kaybeden 33 kişi, olayın 17. yıldönümünde düzenlenen hüzünlü bir törenle anıldı. Erzincan'a 225 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyünde, Kemaliye Kaymakamlığı, muhtarlık ve Başbağlar Köyü Derneği tarafından düzenlenen törende, 17 yıl önce yaşanan acı, bir kez daha yüreklerde hissedildi.
//ŞEHİTLERE HÜZÜNLÜ ANMA
Anma törenine Devlet Bakanı Faruk Çelik, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Artan, Erzincan Belediye Başkanvekili Osman Terzioğlu, Kemaliye Kaymakamı Metin Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören alanı girişinde ellerindeki bayraklar ve terörü lanetleyen dövizler taşıyan küçük çocuklar davetlileri karşıladı.
Devlet Bakanı Çelik törene Erzurum'dan polis helikopteri ile geldi. Geniş güvenlik önleminin alındığı tören alanı üzerinde Kobra tipi helikopterler uçtu.
Köy meydanında düzenlenen anma töreninin açış konuşmasını köy muhtarı olan ve 17 yıl önceki katliamdan yaralı olarak kurtulan Ali Akarpınar yaptı. Yaşadığı korkunç olayı anlatan Muhtar Ali Akarpınar'ın konuşmasının ardından anma töreni, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
//İNSANLIK SUÇU
Köy halkının zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı törende daha sonra Kemaliye Kaymakamı Metin Yılmaz bir konuşma yaptı.
Törende konuşan Vali Demir ise, "Buraya kabuk bağlamaya yüz tutmuş bir yarayı yeniden kanatmak acıları tazelemek için gelmedik. Buraya bu en büyük insanlık suçunun vahşi şeklini iğrenç yüzünü tüm dünyaya bir kez daha gür sesle duyurmak için geldik. Ayrıca şu kararlılığı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Terör yol değildir. Çare değildir" dedi.
//"İNSANLARIMIZ BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLMEK İSTENMEKTEDİR"
Devlet Bakanı Faruk Çelik törende, "Başbağlar asla karalar bağlamadı, bağlamayacak. Bugün burada büyük bir acıyı paylaşmak ve acımasızca kahpece katledilen 33 vatandaşımızı anmak ruhlarına Fatiha okumak için buradayız. Bugün yaşadığımız acıyı anlatmaya kelimeler yetersiz, cümleler kifayetsiz kalıyor. Tam 17 yıl önce bugün milletimizin bağrına bir ateş düşürüldü. Kalbimize hançer saplandı. Değil 17 yıl yüzlerce yıl geçse de bu acıyı bize yaşatanları asla ve asla unutmayacağız. Bugünü andıkça birbirimizin
elini daha sıkı tutacak birbirimize daha sıkı sarılacağız. Bu olayı tezgahlayanları, tetiği çeken canileri şiddetle, nefretle lanetliyoruz. 3 gün önce yine bir ortak acımızı paylaşmak ve oradaki katledilen 37 vatandaşımızı anmak için Sivas'taydık. Bu katliamların arka arkaya meydana gelmesi çok anlamlı ve manidardır. Her iki olayda aynı kanlı ellerin ürünü, aynı senaryonun iki farklı sahnesidir. Yakın geçmişimizde çok gördük. Farklılıklarımızı istismar etmek suretiyle toplumumuzun uzuvları arasında nifak tohumları ekmek ve bu suretle bir çatışma ortamı oluşturulması amaçlanmıştır. Anadolu'yu Anadolu yapan değer ve çeşitlilikler parçalanmak insanlarımız birbirine düşürülmek istenmektedir. Allah'a çok şükür ki milletimiz bu kanlı senaryoların parçası olmamıştır. Yaşadığımız her olay bize yaşatılan her acı birbirimizden uzaklaştırmamış aksine birbirimizi kaynaştırmıştır. Çünkü bir aynı derenin balığı, aynı bağın üzümü, aynı ağacın meyveleriyiz. Çünkü biz aynı geçmişin çocukları aynı geleceğin kurucularıyız.
Aynı coğrafyada yaşıyoruz. Bizi bu coğrafyada görmek istemeyenler geçmişte tüm güçleriyle üzerimize geldiler. Ama bizi vatanımızdan Anadolu'muzdan koparamadılar. Bizi er meydanında mağlup edemeyenler bizi biz yapan duygularımızı koparmak için her türlü ayak oyunu oynadılar oynamaya devam ediyorlar. Onun için daima saflarımızı sıkı tutacağız. Geçmişten dersler çıkararak geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Çocuklarımıza nefreti değil. Daima sevgiyi kardeşliği, barışı hoşgörüyü ve birlik beraberliği
öğreteceğiz. Karanlık odaklar pes edecek. Ama biz millet olarak pes etmeyeceğiz. Bu topraklar daima sevgi ve hoşgörünün yeşerdiği topraklar oluşmuştur. Kardeşlik karşısında kalleşlik sevgi tohumları karşısında nifak tohumları birlik karşısında ayrılık bu topraklar yer bulamayacak. İşte bu yüzden Başbağlar daima kahpeliğe kalleşliğe şer odalarına karşı milletimizin dik duruşunun sembolü olarak tarihteki yerini almıştır. Başbağlar asla karalar bağlamadı, bağlamayacak.Başbağlar metanetini korudu ve koruyacak" şeklinde konuştu.
Başbağlar Köyü'ndeki anma programında yapılan konuşmalardan sonra törene katılanlar, katliamda vatandaşların kurşuna dizilerek öldürüldüğü yerdeki şehitlik anıtına giderek burada dua etti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MÖKKEM DADAŞ 6 Temmuz 2010 Salı 19:18

SOY kırım bu işte barış havarileri kan döküp barış isteyen bu sırtlanlar döktükleri kanda bogulacaklar VALİ bey çok güzel konuşma yaptı kutlarım her nedense buranın yolunu bile bilmeyen binali yıldırım erzincan vekili yine yoktu zahmet edip gelmemiş altında devletin uçagı helikopteri her tarafa giden bakan erzurum ve başbaglara hiç gitmez mazaret kabul etmiyoruz 2 saatini alırdı bu kadarmı yogun programını işine geldigi gibi ayarlıyor demekçi ŞEHİTLERİN RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tortum Şelalesi susuz kaldı
.Asya ve Avrupa'nın en yüksek çağlayanı olan Erzurum'un Uzundere ilçesindeki ...
Yakutiye Kaymakamlığına yeni vizyon
ERZURUM(GHA) – Yakutiye Kaymakamlığı, yeni hizmet binasına bu ay sonunda ...
“2011 Erzurum’un dünyaya açılımı”
Hafta sonunda Erzurum’da gezi ve incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm ...
 
Milli coşku doruğa çıktı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 91'inci yıldönümü, ...
Aziziye'de 91. Yıl Coşkusu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli mücadeleyi başlatmak üzere Erzurum'a ...
Sultan Sekisinde “Dadaş Zirvesi”
ERVAK tarafından her yıl geleneksel olan yapılan 17. Sultan Sekisi Toplantısı, ...
 
Akan mevlitle anıldı
ERZURUM (İHA) - Geçtiğimiz Çarşamba günü çalıştığı Doğan Haber Ajansı ...
“Erzurum’da koyun yolsuzluğu yok”
ERZURUM (İHA) - Erzurum Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, koyun destek primleri ...
Mahallebaşı asfalta kavuştu
DİLEK BAYRAK/ERZURUMgazetesi/Yakutiye İlçe Belediyesi, yaklaşık bir ay ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva