ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>SİYASET
5 Ekim 2012 Cuma - 00:38

Aziziye kentleşiyor

İlçede 300 bin metrekare alana sahip Gezköy ile Ilıca’daki 40 bin metrekarelik Eski Mahalle birinci etap tamamlandı. Eski Mahalle’de 90 bin metrekarelik alana sahip ikinci etap çalışmalarına başlayan belediye, birinci etapta yapımı tamamlanan 320 konuttan 236’sını kurayla hak sahiplerine teslim etti.

Aziziye kentleşiyor

ERZURUM (İHA) - İlçede 300 bin metrekare alana sahip Gezköy ile Ilıca’daki 40 bin metrekarelik Eski Mahalle birinci etap tamamlandı. Eski Mahalle’de 90 bin metrekarelik alana sahip ikinci etap çalışmalarına başlayan belediye, birinci etapta yapımı tamamlanan 320 konuttan 236’sını kurayla hak sahiplerine teslim etti. Gezköy’de 30 milyon lira, Eski Mahalle birinci etapta 6 milyon lira ödeme yapan belediye, 25 milyon lira kamulaştırma bedeli bulunan Eski Mahalle ikinci etapta da şu ana kadar hak sahiplerine 14 milyon lira ödeme yaparak dört yılda 50 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedi. Eski Mahalle birinci etapta yapılan 320 konuttan 236’sını kura ile hak sahiplerine teslim eden belediye, kalan 84 konutu da kentsel dönüşümde kullanacak.
AZİZİYE’DE DÖNÜŞÜM
Erzurum’un kentsel dönüşümde örnek ilçesi Aziziye olarak gösteriliyor. Aziziye Belediyesi dört yılda 450 bin metrekare alanı kamulaştırdı. Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Acele Kamulaştırma Kararı’nı Erzurum’da ilk uygulayan belediye olan Aziziye, bu şekilde Erzurum’un kentsel dönüşümde de öncü belediyesi oldu. 5 Ekim’de Türkiye genelinde başlayacak olan kentsel dönüşüm projesi, Aziziye ilçesinde 4 yıldır etkin bir şekilde sürdürülüyor.
KENTSEL DÖNÜŞÜM DAHA DA İVME KAZANACAK
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Türkiye genelinde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğini çok anlamlı bulduğunu ifade ederek, “Dört yılda ilçemizde yaptığımız kentsel dönüşüm uygulamalarında hükümetimizden ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’ndan büyük destek gördük. Kentsel dönüşüm yasası kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı da çıktı. Bu karar bölgemizde özellikle Ilıca’da yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projelerine ivme kazandıracaktır.” dedi.
AZİZİYE DÖNÜŞÜMÜN ÖRNEK İLÇESİ OLDU
Aziziye’nin kentsel dönüşümün örnek ilçesi olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “300 yıla aşkın tarihi bulunan ve 300 bin metrekare alanı kapsayan Gezköy’ün dönüşümünü gerçekleştirdik. Burada hak sahiplerine 30 milyon lira ödeme yapıldı. Gezköy’ün dönüşümünde en büyük pay sahibi burada yaşayan hemşehrilerimizdir. Her zaman bize destek oldular, büyük özveri ve fedakarlık örneği sergilediler. Karşılıklı güven ve gönül köprüsü sayesinde 300 bin metrekarelik alanın kamulaştırmasını gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.
ILICA’DA 320 KONUT TAMAM, SIRA İKİNCİ ETAPTA…
Ilıca’da yürütülen kentsel dönüşüm projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Cengiz, “Ilıca Eski Mahalle 40 bin metrekarelik birinci etapta 320 konut tamamlandı ve bunlardan 236’sı kura ile hak sahiplerine verildi. 84 konut ise, kentsel dönüşüm projesinde kullanılacak. 90 bin metrekarelik Eski Mahalle ikinci etapta ise hemşehrilerimize birinci etaptan ev vererek çalışmalarımıza başladık. 25 milyon lira kamulaştırma bedeli bulunan ikinci etaptan 14 milyon lira hak sahiplerine ödedik. Yüzde 85 muvafakatin alındığı ikinci etapta inşallah kısa bir sürede tamamlanacak. Ilıca Yeşil Mahalle ile ilgili de değerlendirme çalışmalarını tamamladık ve onay için TOKİ’ye gönderdik. İnşallah bu karar da kısa bir süre sonra çıktığında, Ilıca’nın girişinde başlayarak önemli bir bölümündeki harabe evler temizlenmiş olacak.” diye konuştu.
HEMŞEHRİLERİMİZLE BİRLİKTE BAŞARIYORUZ
“Bizim hemşehrilerimiz hizmetin en güzeline layıktır” diyen Başkan Cengiz, sözlerine şöyle devam etti: “Göreve başladığımızda yapacağımız çalışmaları samimi bir şekilde ortaya koyduk ve hemşehrilerimizle defalarca istişare ettik. Bu istişareler sonucunda 300 yıla aşkın tarihi bulunan Gezköy’ün dönüşümünü gerçekleştirdik. Ilıca’da kentsel dönüşümde dev adımlar attık ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışmalar ve gerçekleşen projeler samimiyetin, iyi niyetin ve diyaloğun eseridir. Biz hemşehrilerimizle güven ve gönül köprüsü kurduk, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlattık. Onlar bizim samimiyetimize ve iyi niyetimize inandılar, bizlere güvendiler. Sonuç olarak, Gezköy’de dönüşüm tamamlandı, Ilıca’da bir yandan yeni konutlar yükseliyor, diğer taraftan etaplar halinde dönüşüm gerçekleştiriliyor. Dönüşümü gerçekleştirirken bizim önceliğimiz hemşehrilerimizi mağdur etmemek oldu. Bu konuda da elimizden geleni yapıyor, tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sonuç olarak, hemşehrilerimiz de bize destek veriyor. İyi niyetli, diyalog, samimiyet ve özverili çalışmalarla güzel hizmetler ortaya çıkıyor, Aziziye kentsel dönüşümün merkezi haline geliyor. Bize destek olan tüm hemşehrilerime de ayrıca teşekkür ediyorum.”
BAŞBAKAN ERDOĞAN’A VE HÜKÜMETE TEŞEKKÜR
Başkan Cengiz, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili gerek hükümetten ve gerekse TOKİ’den de büyük destek gördüklerinin de altını çizerek, “Başta başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümetimize, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’a, Erzurum milletvekillerimize ve TOKİ Başkanlığı’na hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

 
Doğu’da caz rüzgarı esecek!
 
Elmalı Mağarası turizme açılıyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adsız 16 Ekim 2012 Salı 13:48

sayın editör yorumları taraf tutmadan lütfen yayınlayınız biraz önce yorum yapmıştım.

Yorumu oyla      6      4  
adsız 16 Ekim 2012 Salı 13:47

Aziziye de eski İstasyon Mahl.şimdiki eski mahalleye bağlandı orada kalan 25 ev kaldı onkar ne olacak yaptık dediğin Ilıca köstebek yuvası ne yolu nede sokakları belli it oynamış arpa tarlası bu yapılaşma tamamladık dediğin 320 konutu hala teslim edemedim millet diken üstünde kış geldi ne yapacaklarını bilemiyorlar bumudur belediyecilik ya var yada yok de kurtul milleti bygün yarın demekle ne zamana kadar oyalayacaksın ayıp milleti aptal yerine koymaktan vazgeç sandıkta seni canlı canlı mezara koyarlar unutma yakında seçim var ben yokum dersen oyna oyuncak gibi senin günahını partin genel seçimde öder mebalini unutma.

Yorumu oyla      6      4  
Dertli... 5 Ekim 2012 Cuma 21:18

Temanın arkasındaki yerler ve yollar çok kötü...Bilmem anlatabildim mi?Orası bu ilçeye dahil değil mi yoksa?

Yorumu oyla      6      4  
AYAZ BEY'E CEVAP 5 Ekim 2012 Cuma 15:55

Ayaz bey dört duvar arasından sallıyorsun herhalde... ortada rakamlar var haberi iyi okursan, kimse zaten demiyor, dev alış veriş merkezleri falan yaptık diye... Ah Ah... asıl zihniyet değişimi nerelerde gerekli millet biliyor...

Yorumu oyla      6      4  
Ayaz Bey... 5 Ekim 2012 Cuma 14:43

Ya hu ortada toz dumandan başka birşey yok... Görende zanneder modern binalar alışveriş merkezler vs. Azizieyde derhal bir zihniyet değişikliğine ak parti yol açmalı aksi takdirde KÖY OLARAK DEVAM EDECEK.... Ayaz Bey'den selamlar...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğan muhtarlarla istişare etti
Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan muhtarlarla bir araya geldi.
Kadın Meclisi seçime gitti
Palandöken Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösterecek olan Kent Konseyi ...
ESKİ 20 proje yürütüyor
ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek 4. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, ...
 
Erzurum’da Yerel Yönetişim Projesi
Stratejik Yerel Yönetişim Projesi’nin Erzurum’da da uygulamaya konulduğu açıklandı.
SP’den Erbakan Yolu eleştirisi
Saadet Partisi İl Başkanı Çalık, AK Partinin 4. Olağan Kongresi'nde Başbakan ...
Aksak: ‘Çocuklar nimettir’
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Dünya Çocuklar Günü ve Dünya Yaşlılar ...
 
Emekliler Bingöl dedi
Erzurum Emekliler Derneği Başkanlığına Ümit Bingöl getirildi. 4 adayı ...
Çığlık 'A Takımı'nda
MKYK ‘da görev yapan Erzurum eski Milletvekili Muzaffer Gülyurt listede ...
SP’den Pasinler çıkarması
Sadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl yönetim kurulu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva