ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
5 Ekim 2012 Cuma - 00:42

Elmalı Mağarası turizme açılıyor

Erzurum İl Genel Meclisi Ekim dönemi toplantılarına dün yapılan oturum ile devam edildi.

Elmalı Mağarası turizme açılıyor

ERZURUM (İHA) - Erzurum İl Genel Meclisi Ekim dönemi toplantılarına dün yapılan oturum ile devam edildi.
İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil başkanlığında İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıda İspir İlçesi’nde bulunan Elmalı Mağarası’nın turizme kazandırılması konusunda komisyon raporu görüşüldü. Meclis toplantısında ayrıca ev hanımlarına yardıma muhtaç kişilere sağlanan mikro kredi uygulaması hakkında meclis üyelerine bilgi verildi.
ELMALI MAĞARASI’NIN TURİZME AÇILMASI
Meclis toplantısında İl Genel Meclisi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından Elmalı mağarasının turizme kazandırılması konusunda hazırlanan rapor meclis üyelerinin bilgisine sunuldu.
Komisyon Başkanı Mustafa Toraman, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Elmalı Mağarası’nın turizme açılması için bir ön araştırma yaptık. İlk bilgilere göre; mağara İspir’e 17, Erzurum’a 125 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Mağaraya ulaşım oldukça kolay sağlanıyor. 400 metre uzunluğunda ve 8 odadan oluşan bu mağarada karstik oluşum şekilleri olan sarkık ve dikiler bulunuyor. Bu karstik oluşumlardan anladığımıza göre bu mağara fosil bir mağaradır. Ayrıca mağarada sadece yarasalar yaşamaktadır. Bu sebeple mağara içerisinde 1.5 metre yüksekliğinde yarasa gübresi oluşmuştur. Dünya çapında fosfat oranı en yüksek gübrelerden biri olarak bilinen yarasa gübresi de bölgemizde ki tarımsal faaliyetlerde kullanılarak değerlendirilmeye uygundur. Elmalı Mağarası’nın turizme açılması bölgemize çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Mağara için KUDAKA (Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) ışıklandırma projesi hazırladı ve bu proje en kısa sürede faaliyete geçecek. Mağaranın turizme açılması için; yolun yapılması, yarasa dışkılarının temizlenmesi ve tahrip edilen sarkık ve dikiklerin tamir edilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.
BAYRAMOĞLU’NUN VURGUSU
İspir İl Genel Meclisi üyesi Tahsin Bayramoğlu da Elmalı mağarası gündemiyle ilgili görüşmede söz alarak, Gümüşhane’de bulunan Karaca Mağarası’nın yıllık 47 bin turist tarafından ziyaret edildiğini hatırlatarak, “Elmalı Mağarası, Karaca Mağarası’ndan 10 kat daha büyük bir mağara, bizim bu mağarayı turizme kazandırmamız lazım, bu konuda da basına büyük rol düşüyor. En kısa zamanda meclis üyeleri ve basın mensuplarıyla mağaraya bir gezi düzenlememiz gerekmektedir.” şeklinde konuştu.Meclis konuyla ilgili araştırma yapmak üzere Komisyon Başkanı Toraman ve Meclis Üyesi Bayramoğlu’na görev verdi.
EV HANIMLARINA KREDİ DESTEĞİ VERİLİYOR
Meclis toplantısında daha sonra dar gelirli bayanlara verilen mikrokredi uygulaması ile ilgili bilgi verildi.Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Rize Bölge Müdürü Emel Kuk, Erzurum’da 16 Nisan tarihinden itibaren Erzurum’da çalışmalara başladıklarını belirterek, “Bölgede ki yoksul ve dar gelirli bayanların kendi imkanlarıyla gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarına olanak sağlayan mikro finans projesi 8 merkez 9 grup ve 41 üyeyle çalışmakta. Bu süre zarfında yapılan çalışmalar neticesinde 28 bin 700 TL kredi dağıtılmış olup bu miktarın 3 bin 500 TL’si üyelerden tahsil edildi. Proje kapsamında sektörel bazda çoğunlukla elişi, çeyiz ve doğrudan satış alanlarında kredi verildi. Biz ev hanımlarının ve eşlerinin mal mülküne bakmadan, kefilsiz ve teminatsız şekilde 0 faizle kredi veriyoruz. Krediyi haftalık 20-30 TL olarak geri alıyoruz. Bize gelen kişiler arasında art niyetli olanlar çıkabiliyor. Bunun için de kişilere ilk başlarda 100 - 200 TL gibi bir asgari bir tutar ödüyoruz ve her hafta onlarla buluşup yaptıkları işleri takip ediyoruz. İşini ilerleten kişilere yönelik 6 ayda bir kredi yükseltme programı uygulayarak bir yıl içerisinde en fazla bin TL kredi verebiliyoruz. Biz bu proje kapsamında yüzde 100 geri dönüşüm sağlıyoruz. Ayrıca bu proje kapsamında dilencilik yapan bayanlara da kredi vererek kendi işini yapma imkanı sunuyoruz ve bu konuda başarılı olduk. Bu proje dilenciliğin azalmasında çok önemli bir yere sahiptir.” diye konuştu.

 
Aziziye kentleşiyor
 
9 ayda 618 bin yolcu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da caz rüzgarı esecek!
Türkiye’nin en yenilikçi ve geniş kapsamlı festivallerinden biri olan ...
Olcay Türkiye 3’ncüsü oldu
Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlat Fotoğrafçılar Derneği (AHFOD) ...
Din görevlileri sorunlarını paylaştı
Tortum Müftülüğü farklı bir etkinliğe imza atarak din görevlileri haftasında ...
 
Bunun adı: Peygamber Sevgisi
Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi en çok ...
İhmal Camisi ibadete hazır
Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan toplantıda yaptığı değerlendirmede “Projelerimiz ...
Erzurum’da Ekim ayı, Kültür ayı
Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin sosyo kültürel ve sosyo ekonomik aydınlanmasında ...
 
Dindi: ‘Camiler irşat merkezi’
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet Sen) Erzurum ...
İstanbul’da Dadaş Buluşması
İstanbul Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı üyeleri herefene etkinliğinde buluştu
Filmekimi Erzurum'da
Filmekimi, bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında, yeni sinema sezonunu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva