ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>SİYASET
23 Eylül 2012 Pazar - 15:52

Akdağ’dan iddialara tepki

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum valiliğini ziyareti sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Akdağ’dan iddialara tepki

EMRAH AKKAYA
ERZURUM (İHA) - Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valiliğini ziyaret etti. Akdağ Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapmakta olan polis memurunun şehit olması ve bir meslektaşının Kırım Kongo Kanamalı ateşinden hayatını kaybetmesi nedeniyle üzüntülü olduğunu belirtti.
AKDAĞ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum valiliğini ziyareti sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Ambulansla silah taşındığı iddialarına tepki gösteren bakan Akdağ, “Malesef saçma sapan iddialarla halkın kafası karıştırılmaya çalışıldı. Biliyorsunuz ambulanslarla silah taşınıyor diye iddialar ortaya atıldı. Ayrıca basın konseyinden de bazı arkadaşların akıl dışı iddiaları ortaya çıkmıştı. Çok mahcup oldular. O iddiaların peşine düşenlerde çok mahcup oldu. Muhalefetten bazı arkadaşlarda bu iddiaların peşine düşmüşlerdi. Sağlık Bakanlığından art arda açıklamalar yapıldı. Böyle bir durumun olmadığı ifade edilmiş, bu mesele kesin bir dille yalanlanmış olmasına rağmen bu düzmece yalan haberinin arkasında duranlar aslında büyük bir yanlış yaptılar. Umarım buna benzer yanlışları bir daha yapmazlar.” dedi.
‘BİR AKIL TUTULMASI
Görevi hekimlik olan ve hekimlerin görevinin insan hayatını kurtarmak olmasına rağmen Esed’in halkına katliam yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna Prof. Dr. Recep Akdağ “Bir akıl tutulması da Suriye’de yaşanıyor. İster hekim olsun ister bir başka meslekten olsun kendi halkına bir yönetimin böylesine zulmetmesi asla kabul edilemez. Biz Türkiye olarak üstümüze düşeni ziyadesiyle yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Gerek Uluslararası platformlarda Suriye halkının yanında durma kararlılığımızın devam edeceğini gerekse Türkiye’ye sığınmış olan Suriyeli kardeşlerimize şefkat kucağımızı daima açık tutacağımızı ifade etmek isterim. Elbette sağlıkçılara da bu hususta görev düşüyor. Gelip Türkiye’ye sığınan kişilerin sağlık ihtiyaçları var” şeklinde konuştu.
"BUGÜN ÜZÜNTÜLÜ BİR GÜNÜMDEYİM"
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ Van’da Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapmakta olan polisi memurunun şehit olması ve bir meslektaşının Kırım Kongo Kanamalı ateşinden hayatını kaybetmesi nedeniyle üzüntülü olduğunu belirtti.
Akdağ, yaptığı basın açıklamasında, “Bugün üzüntülü bir günüm, Van’da Bölge Eğitim Araştırma Hastanemizde bir değerli kardeşi, bir polis memurumuz görevi başında haince, muhtemel bir terör saldırısı olduğunu düşündüğümüz bir zalimin kurşunuyla şehit oldu. 3 aylık bir yavrusu vardı. Gelirken yolda vali vekilimizle görüştüm. Şehit polisimizin cenaze törenini yapmışlar. 3 aylık yavruda annesinin kucağında törene katılmış. Bu gözü dönmüşlük, bu hainlik, bu alçaklık artık insanımıza sağlık hizmeti sunan, sağlık vesilesi ve şifa vesilesi olmaya çalışan, gayret eden bir sağlık kuruluşumuza kadar uzanmış durumda. Aslında bunu yapanların, bu işi planlayanların, arkasında duranların ve teşvik edenlerin nasıl gözünün döndüğünü, nasıl alçaklaştığını bir kere daha gösteriyor. Bir diğer üzüntümde kırım Kongo kanamalı ateşinden dolayı bir doktor kardeşimizin hayatını kaybetmiş olmasıdır. Bu aslında sağlık çalışanlarının işinin nasılda zor olduğunu gösteriyor. Değerli arkadaşlar şiddetin sağlık hizmetini engellemeye yönelik davranışları gerçekten de terör örgütünün zihniyetini tam olarak ortaya koyuyor. Bütün bunlara rağmen hizmet en üst düzeyde devam ediyor” dedi.

 
Çat yolunda uyuşturucu operasyonu
 
Oto terminali 2013’e kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ’dan balyoz değerlendirmesi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, karara bağlanan Balyoz davasıyla ilgili değerlendirmede ...
Akdağ ödül verecek
Sağlık Bakanı prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Organize Sanayi Bölgesi’nde ...
Al, Erzurum Heyetini ağırladı
Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesengil, Aydın Valisi Kerem Al’ı makamında ziyaret etti.
 
Öztürk’ten ‘hayırlı olsun’ ziyareti
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk yeni atanan Ardahan Valisi Seyfettin ...
AK Kadınlar Türbede buluştu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Aziziyeli ev kadınlarını piknikte buluşturdu. ...
Küçükler iddialara cevap verdi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, MHP il Başkanı Zekai ...
 
Öğretmen açığı yüzde 3’e düştü
2012-2013 eğitim ve öğretim yılı Erzurum’da sorunsuz başladı. Erzurum’ ...
‘Mutlaka hesap verecekler’
Bingöl-Muş karayolunun 16. Kilometresinde dağıtımdan dönen silahsız askerlerin ...
Aydın’dan Gaziler Günü mesajı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, 19 Eylül Gaziler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva