ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
HABERLER>SİYASET
21 Eylül 2012 Cuma - 00:08

Küçükler iddialara cevap verdi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, MHP il Başkanı Zekai Kaya’nın Ertansa’da ileri sürdüğü sözde yolsuzluk iddialarına cevap verdi. Başkan Küçükler, “Hiçbir kişi, kurum ya da kuruluşa kanunsuz ödeme yapılmamıştır” dedi.

Küçükler iddialara cevap verdi

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, MHP il Başkanı Zekai Kaya’nın Ertansa’da ileri sürdüğü sözde yolsuzluk iddialarına cevap verdi. Başkan Küçükler, “Hiçbir kişi, kurum ya da kuruluşa kanunsuz ödeme yapılmamıştır” dedi.
Başkan Küçükler, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Ertansa, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir şirket olarak her türlü denetime açık yapısı ve şeffaflık ilkesine uygun yönetim anlayışıyla hep dikkat çekmiştir. Büyükşehir Belediyemiz, uzunca bir zaman sadece isimden ibaret, çalışanlarının ücretini ödeyemeyen ve faaliyet alanı ise yok denecek kadar az olan bu şirketi bulunduğu noktadan alarak yepyeni bir vizyon kazandırmış ve Erzurum’da katma değer üretir bir konuma kavuşturmuştur. Bu çerçevede bir süre önce şirketi daha iyi bir konuma taşıma adına yönetim değişikliği de yapılmıştır.
“ÇALIŞANLARIMIZ ÜZERİNDEN YIPRATILMAK İSTENİYORUZ”
MHP İl Başkanının ileri sürdüğü mesnetsiz iddialar, her türlü mali ve idari denetime açık yapısıyla Ertansa’yı ve dolayısıyla Büyükşehir Belediyemizi yıpratma amacı taşımaktadır. 8 yıllık görev süremiz boyunca şahsımıza tek bir suç dahi isnat edilememiş olması dolayısıyla bazı çevreler şahsımızı çalışanlarımız üzerinden yıpratma yolunu seçmiştir. Bu iddiaların özellikle erken seçim kararı alınması yönündeki girişimlerin başladığı ve projelerimizi kamuoyuna aktardığımız bu dönemde gündeme taşınması ise, manidardır.
“İDDİALAR GERÇEK DIŞI”
Şöyle ki; Ertansa’ya bağlı ticari teşekküllerimizin hiçbirisinden kişi, kurum ya da kuruluşa kanuna aykırı herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Bu kaide, hem Ertansa, hem de Büyükşehir Belediyesi’ndeki diğer tüm yöneticiler ve onların yakınları için de geçerlidir.
Ertansa ile ilgili olarak öne sürülen iddialara ek olarak; Erzurum dışından gelen konuklara verilen konaklama hizmetleriyle bazı hediyeler de söz konusu edilmiştir.
Herkes tarafından bilinmektedir ki;
Türk örf ve adetlerine göre; ‘misafir’ baş tacıdır; misafire hürmet, izzet ve ikram da öyledir. Kaldı ki, misafire hürmet; inananlar için dinimizce de tavsiye edilmiş önemli bir niteliktir, güzelliktir. Bu doğrultuda; Büyükşehir Belediyemize de, haftanın her günü Erzurum dışından çok sayıda konuk gelmekte ve misafir edilmektedir. Görevi, mevkii ve makamı her ne olursa olsun misafirlerimiz ağırlanmakta, hatta ihtiyaç duyulması halinde konaklama hizmeti de verilmektedir.
Konuklarımıza ev sahipliği yapıyor ve yanı sıra onlara yine Erzurum’a özgü bir değer olan Oltu Taşı tespih hediye ediyor olmamız, maalesef MHP İl Başkanı tarafından “usulsüzlük” olarak değerlendirmiştir.
“BELGESİ OLAN ŞAHSIMA BAŞVURSUN”
Son olarak; İnsanların özel yaşamları Ertansa’yı bağlamayacağı gibi Büyükşehir Belediyesi’ni de ilgilendirmemektedir. Bu hususa ilişkin Ertansa’ya yöneltilen iddialar ise, mesnetsiz ve tamamen hayal mahsulüdür.
Buna rağmen elinde belge olan var ise, şahsıma ulaştırılması halinde gereğini bizzat kendimin yapacağını özellikle ifade etmek istiyorum. İddialarını ispat edemeyenler ise, kamuoyu nazarında müfteri durumuna düşeceklerdir.
Kaldı ki, ileri sürülen iddialarla ilgili olarak yasal yollara da başvurulmuştur. “

 
Erzurum’dan Sakarya’ya iyi haber
 
Velilerden eğitim tepkisi
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 21 Eylül 2012 Cuma 10:16

Şu MHP liler yazdıkça Akp ye oy veresim geliyor. Bi dakka susun her konuya balıklama dalmayın. Yorumlara bak hep klişe aynı şeyler siizn yüzünüzden akp oyları tavan yapacak

Yorumu oyla      6      4  
yoncalik, 20 Eylül 2012 Perşembe 22:40

Ha bu arada bide bu var: "Buna rağmen elinde belge olan var ise, şahsıma ulaştırılması halinde gereğini bizzat kendimin yapacağını özellikle ifade etmek istiyorum."---> "Yürütme" ne zamandan beri "Yargi" nin görevini üstlenir oldu..???? Gerci adi üstünde "yürütme"...Farkli bi yorumla, islerinin ustasi olduklarina, bende sahidim.

Yorumu oyla      6      4  
gülderen 20 Eylül 2012 Perşembe 22:31

Belediyeye gelen her tür makam ve mevkideki görevliler harcırah alırlar sayın başkan yoncalık rumuzlu arkadaş ne güzel demiş Kirdinmi direksiyonu dine, olay hallolmustur zaten.. :-))

Yorumu oyla      6      4  
üzücü 20 Eylül 2012 Perşembe 21:03

üzücü olan ne biliyormusunuz hangi parti il başkanı olur olsun elide belge olmadan açıklama yapmamalı.sn. kaya iddia ettiği her şeyin belgesini basın açıklaması yaptığında göstermeliydi.çamur at izi kalsın gibi oldu.

Yorumu oyla      6      4  
yoncalik, 20 Eylül 2012 Perşembe 18:53

"Misafire hürmet, IZZET ve IKRAM da öyledir.Kaldı ki, misafire hürmet; inananlar için dinimizce de tavsiye edilmiş önemli bir niteliktir, güzelliktir." Kirdinmi direksiyonu dine, olay hallolmustur zaten. Devamina bakin: "Konuklarımıza ev sahipliği yapıyor ve yanı sıra onlara yine Erzurum’a özgü bir değer olan Oltu Taşı tespih hediye ediyor olmamız, “usulsüzlük” olarak değerlendirmiştir." Daha gecen acliktan dolayi yolda bayginlik geciren vatandasin varken, ona hizmet etmen gereken parayla, saga sola tesbih dagitma hakkini kendinde bulmak !!! Pes dogrusu. Ve bu "izzet-ikram" la neyin kastedildigi halkla paylasilmali...

Yorumu oyla      6      4  
sefer 20 Eylül 2012 Perşembe 16:09

sayın zekaiyi bey senin yapamadığını küçükler yaptı bak "Kaldı ki, ileri sürülen iddialarla ilgili olarak yasal yollara da başvurulmuştur."

Yorumu oyla      6      4  
imdat 20 Eylül 2012 Perşembe 16:07

sayın başkan bunları söylerken herhalde elinde bilgi belge muhakkak vardır.yanlız burda yanlışlık nerde mademki tüyü bitmemişin yetimin hakkını savunuyorsun o zaman ilk işin zekaiyi bey savcılığa suç duyurusunda bulunman gerekir.

Yorumu oyla      6      4  
misafir 20 Eylül 2012 Perşembe 15:52

bu yosuzluk iddiaları doğru değildiyse neden sorumlu kişileri görevden aldınız

Yorumu oyla      6      4  
Alperen1453 20 Eylül 2012 Perşembe 14:06

Şimdi MHP il başkanı söylediklerini isbat ederse suçlu kim? Edemezse ne olacak. Burada acayip bir durum çıktı ortaya. Genel Sekreter'in hakkındaki söylentileri kendisinin çıkıp cevaplamasıda gerekir.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretmen açığı yüzde 3’e düştü
2012-2013 eğitim ve öğretim yılı Erzurum’da sorunsuz başladı. Erzurum’ ...
‘Mutlaka hesap verecekler’
Bingöl-Muş karayolunun 16. Kilometresinde dağıtımdan dönen silahsız askerlerin ...
Aydın’dan Gaziler Günü mesajı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, 19 Eylül Gaziler ...
 
Muhtarlardan ziyafetli teşekkür
Yakutiye İlçe Belediyesi’ne bağlı köy/mahalleler Çayırtepe ile Kösemehmet’in ...
Yılmaz’dan Gaziler Günü mesajı
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Gaziler Günü nedeniyle bir ...
Kırmacı bölücüleri lanetledi
Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı, son günlerde artan ...
 
BBP bin 600 imza topladı
Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanlığı’nca düzenlenen “Teröristler için ...
Belediyeciliğin nabzı Erzurum’da attı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti’nin yerel ...
Okul sevincini paylaştılar
2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı çalan ders ziliyle Erzurum’da da başladı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva