ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>EĞİTİM
15 Ekim 2012 Pazartesi - 16:24

ATAÜNİ öncü oldu

Avrasya İpek Yolu (ESRUC) Başkanı ve Kurultay Bilim Kurulu Başkanı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Koçak Atatürk Alanı’ndaki etkinlikte Türk Dünyasında kültürel ve simgesel bir öneme sahip olan demir dövme törenine katıldı ve çekiç salladı.

ATAÜNİ öncü oldu

ERZURUM (İHA) - Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ve Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’nın açılışında konuşan Kurultay Bilim Kurulu Başkanı’ Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’nın hem ülkemizde hem de katılımcı ülkelerde ses getireceğini, söyledi.
Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı Atatürk Alanı’nda düzenlenen törenle başladı. Törene Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı Bilim Kurulu Başkanı sıfatıyla Atatürk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Erzurum’da düzenlenen 3. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısına katılan yabancı konukları da katıldı.
Trabzon Belediyesi Kanuni Mehter Takımı eşliğinde Zorlu Grand Otel önünden Atatürk Alanı’na yapılan yürüyüşle start aldı. Törene Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türksoy Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri, Kurultay Koordinatörü Prof. Dr. Düysan Kaseinov, Türk Dünyası Mühendisler, Mimarlar Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci, Avrasya İpek Yolu (ESRUC) ve Kurultay Bilim Kurulu Başkanı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve 250’nin üzerinde akademisyen, ülke temsilcileri, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Alanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören horon gösterisiyle sürdü. Trabzon’da yılın Ahisi seçilen Cemal Hamzaoğlu’na şed kuşatma töreninin ardından selamlama konuşması yapan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Türk Dünyası Mühendisler, Mimarlar ve Şehircilik Kurultayı’na ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
DEMİR DÖVME TÖRENİ

Avrasya İpek Yolu (ESRUC) Başkanı ve Kurultay Bilim Kurulu Başkanı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak Atatürk Alanı’ndaki etkinlikte Türk Dünyasında kültürel ve simgesel bir öneme sahip olan demir dövme törenine katıldı ve çekiç salladı.
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde başlayan Kurultayın açılış konuşmaları kısmında konuşan Avrasya İpek Yolu (ESRUC) Başkanı ve Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ‘Kurutay bilim Başkanı’ Prof. Dr. Hikmet Koçak, yaptığı konuşmada, Atatürk Üniversitesi’nin 30 ülkeden yüzden fazla üniversitenin katılımıyla kurduğu Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri (ESRUC) Konsorsiyumu’nun üçüncü toplantısına tamamlayarak katılımcı bilim adamlarıyla Trabzon’a geldiklerini ve bu büyük Kurultay’a katılmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını, söyledi.
KURULTAY SES GETİRECEK

Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’nın hem ülkemizde hem de katılımcı ülkelerde ses getireceğine inanıyorum” diyen Koçak, “Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu’nu kurmamızın amacı karşılıklı olarak bilimsel bilgi ve uygulama tecrübelerimizi paylaşmak, ortak bilimsel çalışmalar ve projeler yapmaktır. 3. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı’nı 13-14 Ekim tarihleri arasında Erzurum’da Atatürk Üniversitesi’nde yaptık. ESRUC’a katılan yabancı bilim adamlarıyla birlikte Trabzon’a geldik. Şu anda aramızda Moğulistan’dan Kanada’ya kadar dünyanın pek çok yerinden gelen 70’e yakın bilim insanı bulunmaktadır. Erzurum’da tartıştığımız konu her üniversitenin en başarılı projesiydi. Gördük ki hepimizin elinde bilgi ve tecrübe var. Bunlardan en iyi şekilde istifade etmek amacıyla ‘İpek yolu Bilim ve Eğitim Kervanı’nın kuruluşunu gerçekleştirdik. Ve yine aldığımız bir kararla, ‘İpek yolu Medeniyetler Formu’nu kurduk. Bir üçüncü faaliyet olarak İpek yolu Üniversiteleri arasında ‘Kış Olimpiyatları’ yapılması kararını aldık. Buradaki toplantıdan da başarılı sonuçlar elde edileceğinden eminim.”
Açılış konuşmalarından sonra Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurutlayı, Kurultay Bilim Kurulu Başkanı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Kurultay’a katılan bakanlara ve Kurultay Koordinatörlerine “Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Birliği Onursal Mütevelli Beratı”nı takdim etti.
Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ve Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları 17 Ekim de sona erecek.

 
Koçak’tan olimpiyat müjdesi
 
93 bin paket sigara yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cağ kebabına hayran kaldılar
Seferi Alem Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen gezi kapsamında ...
Dünya Şampiyonası’nda 2 madalya
Brezilya’nın Sao Paulo kentinde yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda ...
İpek Yolu’nda Eğitim Kervanı
ATAÜNİ - Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu (ESRUC)’un 3. toplantısı ...
 
Avrasya Erzurum’da buluşacak
3. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı yarın Erzurum ve Trabzon’da başlıyor
Cumhurbaşkanı Gül’den kutlama
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ETÜ’nün 2012-2013 Akademik Yılına başlaması ...
Talanov’dan ATAÜNİ’ye övgü
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret ...
 
Çağlayan'da öğrencilere destek
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum’un kenar semtlerinden olan ...
Yaylalı ETÜ vizyonunu anlattı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda düzenlenen açılış töreninde ...
İlk dersi Akyel verdi
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin 2012-2013 öğretim yılı açılış törenine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva