ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>EĞİTİM
15 Ekim 2012 Pazartesi - 00:44

İpek Yolu’nda Eğitim Kervanı

ATAÜNİ - Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu (ESRUC)’un 3. toplantısı Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İpek Yolu’nda Eğitim Kervanı

ATAÜNİ - Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu (ESRUC)’un 3. toplantısı Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda ortaya çıkan önemli sonuçlardan birisi ESRUC Konsorsiyumu üniversiteleriyle ilgili ortak bir bilgi ve proje havuzu oluşturulması ve finans sağlanmasıyla ilgili “İpek Yolu Eğitim Kervanı”nın kurulması oldu.
EN BAŞARILI PROJELER
Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapılan ve iki gün süren 3. ESRUC Toplantısının bu yılki teması, katılımcı üniversitelerin en başarılı projelerinin tanıtılmasına ayrılmıştı. 33 Sunum yapılan toplantıda konuşmacılar ‘Yönetimlerindeki en başarılı projelerin’ tanıtımını yapma fırsatını buldular.
3. ESRUC Toplantısına Türk Üniversiteleri rektörlerinin yanı sıra Pakistan, Başkurdistan, Bangladeş, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Afganistan, Hindistan, Moğolistan, Malezya, Kazakistan, Macaristan, Yemen, Bosna, Irak, Kırım, Ukrayna ve Arnavutluk üniversitelerinden 100’den fazla yönetici ve bilim adamı katıldı.
TÜZEMEN’İN DEĞERLENDİRMESİ
Son oturumların da tamamlanmasının ardından 3. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri (ESRUC) Toplantısının sonuç bildirisini açıklayan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve ESRUC Konsorsiyumu Genel Sekreteri Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, tamamlananla birlikte üç ESRUC faaliyetinin kurumsal ve yönetimsel projeler içeren yıllık ESRUC konvansiyonlarını geleneksel hale getirdiğini, küresel ve bölgesel konulara dikkat çeken ve bunları tartışan Kış Zirvesi’nin gerçekleştirildiğini, son ESRUC toplantısından hemen önce de Doğu Anadolu ve Güney Kafkasya Kültürleri Toplantısı ile İpek Yolu Medeniyetleri forumlarının yapıldığını söyledi.
TOPLANTI SONUÇLARI
3. ESRUC Toplantısının ortaya çıkardığı en önemli sonuçlardan birinin “İpek Yolu Eğitim Kervanı” ismi altında yeni bir oluşumun gerçekleştirilmesi olduğunu ifade eden Tüzemen, “Bu güne kadar yapılan çalışmalar ve önerilen projeler, ortak çalışmalar, bu yeni oluşumun çatısı altında hayat bulacak” açıklamasını yaptı.
“ESRUC fikri diğer projelerin yanı sıra Atatürk Üniversitesi’nin en önemli projelerinden biridir” diyen Tüzemen, “İpek Yolu Eğitim Kervanı fikrinin ESRUC’un en başarılı projesi olacağını gözlemlemekteyiz” değerlendirmesinde bulundu.
ESRUC DÜNYADA TANINIR HÂLE GELDİ
Tüzemen, ESRUC Konsorsiyumu’nun yeni bir oluşum olmasına rağmen, dünya çapında bir üne sahip olduğunu söyledi. Tüzemen, şunları kaydetti:
“Bu yüzden, Büyük Mimar Sinan’ın adı verilen Trabzon’da 15-17 Ekim’de yapılacak Uluslararası Proje Olimpiyatları, Bilim Komitesi Başkanı sıfatıyla, Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak yönetiminde yapılacaktır. Bu büyük organizasyona olan katkılarınız nedeniyle tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”
KOÇAK: ESRUC SON DERECE BAŞARILI
3. ESRUC toplantısının kapanış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü ve ESRUC Başkanı Prof. Dr. Hikmet Koçak ise konuşmasında toplantının çok başarılı geçtiğini belirtti ve katılımcılara teşekkür etti.
3. ESRUC toplantısının bütün oturumlarına katıldığını ve çok dikkatle dinlediğini anlatan Rektör Koçak, 6 ana konu etrafında 33 sunum yapıldığını hatırlatarak, “Her üniversite en başarılı projesini anlattı. Bizimle paylaşılan yeni uygulamalar, elde edilen sonuçlar, kazanılan tecrübeler, deneyimler, bize ilham verdiği gibi biliyorum ki sizlere de ilham verdi. Burada anlatılan proje uygulamalarından her birimiz ülkemizde, kendi üniversitelerimizde, yeni başlangıçlar, mevcut uygulamalara yeni ilaveler yapabileceğiz. Ben bunu çok önemli bir kazanç olarak görüyorum.”
AVRASYA BİLGİ HAVUZU
Rektör Koçak, “İpek Yolu Eğitim Kervanı’nı kurmuş olmaktan ayrıca hepimiz adına mutluluk duyuyorum. Bu oluşum bizim ortaya koyduklarımızı, çabamızı, bir arada tutacaktır. Bir bilgi havuzu, bir proje havuzu olarak önemli bir işleve sahip olacaktır. Burada ortaya konulacak bilimsel çabalar, projeler için ayrıca bir fon oluşturacağız. Birikimlerimizin, tecrübelerimizin görüleceği bir ortam olacağından her katılımcı ülke bundan istifade edecektir” değerlendirmesini yaptı.
Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Finalleri ve Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’nın Bilim Kurulu Başkanı sıfatıyla kendi yönetiminde, Trabzon’da gerçekleştirileceğini anımsatan Rektör Koçak, “3. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı’na katılan siz değerli bilim adamlarıyla birlikte, bu toplantıya da iştirak edeceğiz. B büyük kurultayda ortaya konulacak bilimsel faaliyetlerin bizleri daha zenginleştireceği açıktır” dedi.
3. ESRUC Toplantısında Atatürk Üniversitesi bazı üniversitelerle işbirliği protokolleri imzaladı. Rektör Koçak, katılımcı bilim adamlarına birer teşekkür plaketi de takdim etti. Koçak, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli’ye de 3. ESRUC Toplantısına verdiği katkı nedeniyle bir teşekkür plaketi takdim etti.
3. ESRUC Toplantısı kapsamında “İpek Yolu Son Kervan” adlı fotoğraf sergisi ile Atatürk Üniversitesi Halıcılık Eğitim Merkezi’nde 55. Kuruluş Yılı nedeniyle özel olarak dokunan Hereke tipi halı koleksiyonunun sergileri de yer aldı.

 
Pasinler’de uyuşturucu operasyonu
 
Gülen babasının yanına defnedildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrasya Erzurum’da buluşacak
3. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı yarın Erzurum ve Trabzon’da başlıyor
Cumhurbaşkanı Gül’den kutlama
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ETÜ’nün 2012-2013 Akademik Yılına başlaması ...
Talanov’dan ATAÜNİ’ye övgü
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret ...
 
Çağlayan'da öğrencilere destek
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum’un kenar semtlerinden olan ...
Yaylalı ETÜ vizyonunu anlattı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda düzenlenen açılış töreninde ...
İlk dersi Akyel verdi
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin 2012-2013 öğretim yılı açılış törenine ...
 
ETÜ ilgi odağı
Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk Teknik üniversitesi olan Erzurum Teknik Üniversitesi ...
Eğitime Yakutiye desteği
Yakutiye Belediye Başkanlığı'nca anaokulu öğrencilerine oyuncak ve eğitim ...
Ata-Sualtı Topluluğu kuruldu
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öncülüğünde organize edilen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva