ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>GUNCEL
16 Ekim 2012 Salı - 05:39

Koçak’tan olimpiyat müjdesi

Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’nda konuşan Rektör Koçak, “İpekyolu Üniversiteler Birliği toplantısında İpek yolu üniversiteler arası kış olimpiyatları yapma kararı aldık. Bu projelerle de Türk dünyasında birlik ve beraberliği güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Koçak’tan olimpiyat müjdesi

TRABZON (İHA) - Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği Trabzon Valiliği ve Trabzon Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ve Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları büyük ilgi görüyor.
DEMİRCİ’NİN SUNUMU

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Türk Dünyası Mühendisler, Mimarlar Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci, Kurultay’ın en önemli hedefinin tarih boyunca kurulan Türk devletlerinin mimari yapılarından yararlanarak, kimlikli, kişilikli şehirlerin ortaya çıkarılmasını sağlamak olduğunu söyledi.
GÜMRÜKÇÜOĞLU7NDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yaptığı konuşmada Trabzon’un 5 bin yıllık tarih ve uygarlık kenti olduğunu hatırlatarak “Trabzon medeniyetlerin ortak kültürünü bünyesinde barındırıyor. Osmanlı medeniyeti ile taçlanan Trabzon’da yapılan Mimar Sinan Proje Olimpiyatlarına katılan tüm değerli bilim insanlarına ve misafirlerini kentimizde ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim” dedi.
Türkiye’nin tüm bölgelerinde olduğu Trabzon’da da kentsel dönüşümlerin yapıldığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon, kentsel dönüşümlerde Türkiye örneğidir. Zağnos, Tabakhane, Ayasofya, Çömlekçi, Narlıbahçe kentsel dönüşümleri tamamlandığında Trabzon’un çehresi değişecektir” diye konuştu.
KOÇAK KATILIMCILARA SESLENDİ

İpekyolu Üniversiteler Birliği Başkanı ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise yaptığı konuşmada “30 ülkenden 200 üniversitenin oluşturduğu İpekyolu Üniversiteler Birliği başkanı olarak Trabzon’da yapılan bu olimpiyatların tüm dünyada ses getireceğine inanıyorum. Dün Erzurum’da 3’sünü düzenlediğimiz İpekyolu Üniversiteler Birliği toplantısında üniversiteler arası eğitim ve bilim kervanı kurma kararı aldık. İpek yolu üniversiteler arası kış olimpiyatları yapma kararı aldık. Bu projelerle de Türk dünyasında birlik ve beraberliği güçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
ÇAVUŞOĞLU KONUKLAR ARASINDA

KKTC İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise yaptığı konuşmada, yıllar önce bu güzel coğrafyanın üretken ve fedakar insanlarının batı dünyasına imrenerek baktıklarını ama günümüzde hayranlıkla izlenen tarafın Türk dünyasının olduğunu kaydederek, “Ülkelerin, toplumların gelişmesinde ülke kaynaklarının akılcı ve dengeli kullanımı bilgi paylaşımının son derece önemli. Yarım yüzyıldır bizleri meşgul eden Kıbrıs sorunun adil bir çözüme kavuşturmak için uğraş vermekteyiz. Bu davada bize her zaman en büyük desteği veren anavatanımız Türkiye’dir. Kıbrıs adasındaki Türklüğün varlığı devamı son derece önemlidir. Atalarımızdan bizlere miras kalan bütün mirasın geliştirilmesine korunmasına devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.
KKTC’nin her alanda olduğu gibi şehircilik ve kentleşme olarak daha ileri gidebilmek için anavatanı takip etmeye devam edeceklerini kaydeden Çavuşaoğlu, “Artık ulaştırmanın her alanında inşaata bilişimde, turizmde ve daha bir çok alanda anavatanın geliştirdiği projeler tüm dünyada da örnek alınıp hayranlık uyandırmaktadır. Bilhassa 2008 yılından bu yana tüm dünyayı etkileyen küresel krizden sonra anavatan tarafından atılan adımlar sayesinde ülkemiz hızla gelişmeye ve büyümeye devam etmektedir. Anavatan’ın desteğiyle bizler dünyanın yaşadığı bu krizi hissetmeden yolumuza devam ediyoruz. Bu gelişmen temelinde istikrar vardır. Bu kurultayı vesile bilerek, Türk dünyası ailesi mensuplarını dilde birlik, eylemde birlik adına ortak tarihimizin en önemli parçasını oluşturan ecdadımızın bugüne gelebilmiş tarihi ve kültürel miras alanlarının korunması işbirliğine davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr. Düysen Kaseinov ise dünyanın dört bir tarafından gelen kardeşleri ile kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Karadeniz’in inci kenti Trabzon’da olmaktan gurur duyuyorum. TÜRKSOY olarak bu kurultayda koordinasyon görevini yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. Bu çerçevede bu kurultaylar kültürel entegrasyonda önemli bir rol oynuyor ve büyük bir hizmet. Geçtiğimiz hafta ABD’de de İpekyolu festivaliyle Türk dünyasının çeşitliliği ve zenginliği tüm dünyaya bir kez daha gösterildi. Kurultayın başarılı geçmesini diliyorum” dedi.
Türk dünyası olarak bugün bir bayramı idrak ettiklerini kaydeden Trabzon Valisi Recep Kızılcık, “ Dilde, fikirde ve işte birliğin gerçekleştirilmesi yönünde çok önemli adımların bu kurultay sayesinde atılacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum. Derin geçmişimiz, tarihimiz ve zenginliğimize baktığımızda değerlerimiz sayesinde insanlığın huzuruna barışına kardeşliğine katkı sağlayan bir tarihe sahip olduğumuzu görüyoruz. Türkiye artık mimarlık mühendislik alanında dünyaca örnek alanın bir ülke haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.
YALÇINTAŞ ONUR KONUĞU

Türk Birliği Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ise Kanuni’nin doğduğu yerde Trabzon’da fevkalade mutlu bir gün yaşadıklarını kaydederek, “ Altay’dan, Makedonya’dan, Kıbrıs’tan kardeşlerimiz var. Tam bir birlik. Bu Allah’ın bizlere bir lütfudur. Hepinize muvaffakiyetler diliyorum Allah yardımcınız olsun” şeklinde konuştu.
Kültür ve Turizm Eski Bakanı Namık Kemal Zeybek ise yaptığı konuşmada, “Bizler tarihi ve kültürel birliğimiz sağlamak için bir değil bin bağla bağlanmamız lazım. Bizim için tek çıkar yol Türk birliğidir. Hep birlikte seferber olup bu birliği kurmalıyız. Bu birlik sayesinde tarihte yaptığımız büyük işleri başarmalıyız. Bu gayret içerisinde olan herkese başımı eğip saygılarımı sunuyorum” dedi.
Açılış töreninde katılımcılara, ‘İpekyolu’nda Şehzadeler Şehri bir Kent Trabzon’ adlı tanıtım filmi izlettirildi.

 
ESOB Katırcı’yı ağırladı
 
ATAÜNİ öncü oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurban piyasası hareketlendi
Kurban Bayramı'na 10 gün kala Erzurum hayvan pazarında büyük bir yoğunluk yaşanıyor.
Uçağın havalanmasına izin verildi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ermenistan'dan Halep'e giden uçakta ...
Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı
Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Ermenistan-Halep uçuşu yapan insani yardım ...
 
Büyükşehir galip dönüyor
Büyükşehir Belediyespor Diyarbakır deplasmanından galip dönüyor. İlk deplasman ...
Gülen babasının yanına defnedildi
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kardeşi Hasbi Nidai Gülen, Korucuk köyünde ...
Pasinler’de uyuşturucu operasyonu
Pasinler ilçesinde jandarma tarafından yapılan yol aramasında kaçak sigara ...
 
Gülen dualarla uğurlandı
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kardeşi Hasbi Nidai Gülen, Erzurum’da öğle ...
Gülen yarın uğurlanacak
Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Fethullah Gülen’in, ...
MÜSİAD ESRUC Heyetini ağırladı
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva