ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>SİYASET
8 Nisan 2013 Pazartesi - 07:36

AK Parti'de Bölge Zirvesi

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 5. Bölge Toplantısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında Erzurum’da yapıldı.

AK Parti de Bölge Zirvesi

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Çözüm süreciyle birlikte ülkemize ayak bağı olan kalkınmamıza ve demokrasimize ayak bağı olan bu terör meselesinin de marjinalize olmasıyla gündemden çıkmasıyla Türkiye çok daha farklı bir yere gelecek bu bölgelerimizde farkla kalkınacak” dedi.
5’İNCİ BÖLGE TOPLANTISI
AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 5. Bölge Toplantısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında Erzurum’da yapıldı. Palandöken’deki Xanadu Oteli’nde gerçekleşen toplantıya katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk olarak ülkenin kalkınma projeleri hakkında slayt eşliğinde sunum yaparak bilgiler verdi. Çözüm sürecine değinen Yılmaz, “İşte bu çözüm süreciyle birlikte özel sektör yatırımları artması lazım. Çünkü özel sektör güven ve emniyet istiyor. Güvenin ve emniyetin olmadığı yere gelip yatırım yapmıyor. Terörün iki türlü maliyeti var. Birincisi doğrudan maliyet. İnsan kaybı, can kaybı, terörle mücadele edeceğiz diye yaptığınız harcamalar. Ekonomik olarak baktığınızda bundan çok daha yüksek dolaylı maliyetleri var terörün. Nedir bu bölgelerimize nitelikli insan gelmiyor. Doktordur, mühendistir nitelikli insan çekemiyoruz. Terör var diye turist gelmiyor, yaylalarımız, tarım potansiyelimiz, hayvancılık potansiyelimiz terör var diye değerlendirilemedi. Terör var diye buralara yatırımcı gelmedi. Madenlerimiz yeterince değerlendirilemedi. Bütün bunlar terörün alternatif maliyetleri. İnşallah bu çözüm süreciyle birlikte ülkemize ayak bağı olan kalkınmamıza ve demokrasimize ayak bağı olan bu terör meselesinin de marjinalize olmasıyla gündemden çıkmasıyla Türkiye çok daha farklı bir yere gelecek bu bölgelerimizde farkla kalkınacak” diye konuştu.
ŞAHİN’İN DEĞERLENDİRMESİ
Toplantının sonunda bir vatandaşın sorusu üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de, yıllardır ülkeye çok ciddi zararlar veren terör sorununu çözmek için bir süreç başlatıldığını ifade etti. Şahin, "Eğer Türkiye bu konuda başarılı olursa, böylesine önemli bir sorunu gündeminden çıkartırsa, önümüzdeki yıllar Türkiye için bambaşka bir dönem olacak. Türkiye hem bölgede hem de dünyada inanıyorum ki, 2023'teki 10 ülke arasına girme hedefini çok kolaylıkla yakalama şansı elde edecek. Bakın Türkiye’de terör sorunu çözmek için başlatılmış olan bu çözüm süreci birkaç aşamadan oluşuyor. İlk aşama olarak silahların bırakılmasıdır, susmasıdır. Silahlar sustu. Hemen arkasından terör örgütü üyelerinin silahlarını bırakarak sınır dışına çıkmalarıdır” dedi.
MHP’yi eleştiren Şahin, “‘Vur de vuralım öl de ölelim’. Kimi vuracaksınız, kimi öldüreceksiniz? Doğu’da Güneydoğu’da ana dili Kürtçe olan vatandaşlarımızı, onları mı? Hedefiniz terör örgütü mensupları mı? Terör örgütü mensupları da olsa, onlarla mücadele edecek devletin güvenlik güçleri yok mu?
Siz kim oluyorsunuz da devletin güvenlik güçlerinin yapması gereken işlere soyunuyorsunuz. Böyle bir sorumluluk duygusu olur mu? Siyasi rant peşinde koşanlar hep olmuştur. Türkiye huzur ve barış ortamına kavuşacak olması bu tür siyasi partileri handikabıdır. Türkiye çözüm süreci hedefine ulaştığında yumruk gibi olacaktır. Birlik, kardeşlik olacaktır” diye konuştu.
 

 
Buzda kaybettik…!
 
Havada dış açılım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Huzur yatırım getirir’
- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm süreciyle birlikte Doğu Anadolu ...
ESKİ’de Dünya Su Günü kutlaması
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Küçükler, yapılan yatırımlarla Erzurum’a ...
Yavilioğlu’ndan Silvan ziyareti
Diyarbakır'ın Silvan ilçesini ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili ...
 
AGD Myanmar’a dikkat çekti
Bazı ülkelerde Müslümanlara karşı uygulanan şiddet ve katliamlara işaret ...
‘Her öğrenci Çanakkale’ye’
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Çanakkale gezisine gönderdiği öğrencilerin ...
Engellilere hizmet sözü
Engelliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ve Yönetim Kurulu ...
 
Meclis’te Olur Gündemi
Erzurum İl Genel Meclisi Nisan Ayı son oturumu, İl Özel İdaresi Meclis salonunda gerçekleşti.
Erzurum Alirızabeygi'yi ağırlıyor
İran İslam Cumhuriyeti Doğu Azerbaycan Valisi Ahmad Alirızabeygi ve beraberindeki ...
Yakutiye’den Kuran Kurslarına destek
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, daha kaliteli eğitim verilebilmesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva