ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Müftüler istişare toplantısında buluştu
Müftüler istişare toplantısında buluştu
ETÜ’de Bahar Şöleni
ETÜ’de Bahar Şöleni
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
AFAD imdada yetişti
AFAD imdada yetişti
HABERLER>SİYASET
6 Nisan 2013 Cumartesi - 00:19

AGD Myanmar’a dikkat çekti

Bazı ülkelerde Müslümanlara karşı uygulanan şiddet ve katliamlara işaret eden Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şube Başkanı Taşdemir yaptığı yazılı açıklamayla işlenen vahşete dikkat çekti.

AGD Myanmar’a dikkat çekti

ERZURUM
Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şube Başkanı Yusuf Taşdemir, “Irkçı emperyalizm küresel sömürü imparatorluğunu perçinlemek için Fas’tan Endonezya’ya tüm İslam ülkelerini tam denetim altına almaya çalışmakta, öte yandan da yeryüzünün her köşesinde Müslümanlara yönelik baskı ve şiddet olayları devam etmektedir.”dedi. Bazı ülkelerde Müslümanlara karşı uygulanan şiddet ve katliamlara işaret eden Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şube Başkanı Taşdemir yaptığı yazılı açıklamayla işlenen vahşete dikkat çekti.
MYANMAR
Myanmar Hükümetinin Arakanlı Müslümanlara yönelik tüyler ürpertici katliamının tüm dünyanın gözü önünde sürdüğünü belirten Taşdemir, “ Arakan’da Müslümanlara ait ibadethane, okul ve evler içinde insanlar varken kundaklanılmakta ve yakılmaktadır. En son Yangon şehrinde Müslümanlara ait bir okul yakılarak 13 çocuk şehit edilmiştir. Geçtiğimiz dönemde vahşet doruk noktasına ulaşınca artan tepkiler üzerine Myanmar Hükümeti ile diplomatik temas sağlanmış, konunun üzerine gidiliyor gibi yapılmış ve bir müddet Arakan katliamı unutturulmaya çalışılmıştır. Ancak sosyal medyaya vahşet görüntüleri düşmeye devam etmektedir. İnsani yardım kuruluşları ve Arakanlı Müslümanların temsilcileri de bu görüntüleri doğrulamaktadırlar. Öte yandan 110 binden fazla Arakanlı Müslüman çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilmiş durumdalar. Muson yağmurların yaklaştığı bir dönemde bu kadar insanın güvenli bir barınma imkanından mahrum oluşu da endişe vericidir. Yakılarak öldürülmekten kaçan insanlar şimdi boğularak ölme tehlikesiyle karşı karşıyalar. Çünkü bölgede yağışlarla birlikte şiddetli seller ve taşkınlar yaşanmaktadır. Diğer taraftan Bangladeş’in Arakanlı Müslüman mültecileri kabul etmemesi ayrı bir insanlık suçudur. Bu ülkenin yöneticilerinin takındıkları tavır evrensel insanlık değerleri ile bağdaşmamaktadır. Zaten sadece inançlarından dolayı Cemaati İslami’nin 91 yaşındaki lideri Gulam Azam’ın ve arkadaşlarının idamla yargılanması, süreci protesto eden halka karşı öldürmeyle sonuçlanan şiddet uygulaması da Bangladeş yönetiminin nasıl bir zihniyete sahip olduğu göstermektedir. “dedi.
BANGALDEŞ’TE YAŞANANLAR
Bangaldeş’te Müslüman Bilim adamlarının tutuklandığını belirten Taşdemir şunları kaydetti, “ Bangladeş Müslümanlarının öncü isimleri ve Müslüman birçok bilim adamı Bangladeş’te halan tutuklu bulunmaktadır. Arakan ve Bangladeş’te Müslümanların eş zamanlı olarak baskı ve zulümlere maruz kalması elbette küresel sistemin efendilerinin bilgisi dahilinde ve gözleri önünde olmaktadır.
Afganistan’a, Irak’a, Libya’ya sözde demokrasi ve insan hakları getirmek için askeri müdahale yapan ama netice itibariyle bu ülkeleri yağmalamak için işgal eden Batı’nın Arakan’da ve Bangladeş’te yaşanan gelişmeler karşısında sessiz kalması bizi şaşırtmamaktadır. Yeraltı zenginliklerini yağmalamak için Mali’yi işgal eden Fransa yine bu ülkede terörist faaliyetlerine devam etmektedir.”
GAZZE DRAMI
Gazze’de işlenen insanlık dramını dile getiren Taşdemir, “Sözde Türkiye’den özür dileyen İsrail Gazze halkına karşı tutumunu daha da sertleştirmiştir. Akdeniz’de Gazeli balıkçılara altı mil olan avlanma bölgesi sınırını üç mile indirmiştir. Öte yandan Gazze’yi aklına estiğinde bombalamaya devam etmektedir.Suriye göz göre göre bir iç savaşa sürüklenmiş, bu ülkedeki çatışmaların son bulması için de tek bir adıma atılmamıştır. Netice itibarıyla çatışmadan, kargaşadan, terörden beslenen bir küresel sistem vardır. Irkçı emperyalizmin kafa yapısı budur. Gerektiğinde etnik ayrımcılığı, gerektiğinde mezhep faktörünü, gerektiğinde inanç farklılığını gündeme getirerek bu bölgelere fitne tohumları ekerek kanlı yeryüzündeki kanlı iktidarlarını güçlendirme gayretindedir.” dedi.
ÜMMETİN SAHİPSİZLİĞİ
Taşdemir açıklamasının son bölümünde şu görüşlere yer verdi, “Gerek Arakan’da ve Bangladeş’de yaşananlar, gerekse de Suriye ve Mali’de yaşananlar ümmetin sahipsizliğinin bir göstergesidir.İki milyara yakın Müslüman nüfusun gerektiği gibi organize olamaması bu zulümlerin bu coğrafyalarda yaşanmasının temel sebebidir. Bu zulümlerin her biri uluslar arası tüm İslami platformlarda gündeme getirilmelidir. Myanmar ve Bangladeş hükümetlerine her türlü platformda gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır. Etnik ve mezhepsel farklılıklar körüklenerek oluşturulan çatışma ortamlarında ise taraflar sağduyuya çağrılmalıdır. Müslüman ülkelere NATO ve benzeri yabancı müdahalelere müsaade edilmemelidir. Müslümanların oluşturduğu tüm sivil toplum kuruluşları Müslüman ülkelerin hükümetlerini bu meselelerde daha duyarlı olmaya çağırmalıdır.
Her ülkeden ve inançtan erdemli insanlara yaşanan bu katliamlar, işgaller ve yağmalar doğru bir şekilde anlatılmalıdır. Yaşama hakkı, mülkiyet hakkı, düşünce ve ifade özgürlüğü, ailenin ve neslin korunması hakkı, akıl sağlığının korunması hakkı her insanın temel hakkıdır ve bu hakların korunması hususunda ivedi bir biçimde önlemler alınmalıdır. Emperyalist ülkelerin ve İsrail’in İslam coğrafyası üzerindeki tasallutuna karşı direnç geliştirmenin en etkili yolunun hakkı üstün tutan İslam Birliği’nin kurulması olduğu unutulmamalıdır.”

 

 
Futsal Bölge Elemeleri başlıyor
 
İnsanlık merhamet demek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Her öğrenci Çanakkale’ye’
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Çanakkale gezisine gönderdiği öğrencilerin ...
Engellilere hizmet sözü
Engelliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ve Yönetim Kurulu ...
Meclis’te Olur Gündemi
Erzurum İl Genel Meclisi Nisan Ayı son oturumu, İl Özel İdaresi Meclis salonunda gerçekleşti.
 
Erzurum Alirızabeygi'yi ağırlıyor
İran İslam Cumhuriyeti Doğu Azerbaycan Valisi Ahmad Alirızabeygi ve beraberindeki ...
Yakutiye’den Kuran Kurslarına destek
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, daha kaliteli eğitim verilebilmesi ...
AK Parti’de, ‘Öğrenci Buluşması’
AK Parti Kadın Kolları il başkanlığı binasında öğrenci buluşması istişare toplantısı düzenlendi.
 
Meclis nakliye sorunlarını irdeledi
Erzurum İl Genel Meclisi Nisan ayı 3'ncü birleşim toplantısı Meclis Başkanı ...
Öztürk'ten başarı belgesi
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, GHSİM İl Müdürü ile ilçe müdürleri, ...
SP’den gündem eleştirisi
Çalık, ülke gündemin çok hızlı değiştirildiğini belirterek, BM tarafından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva