ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum genç yetenekleri ağırlayacak
Erzurum genç yetenekleri ağırlayacak
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
HABERLER>SİYASET
16 Eylül 2012 Pazar - 18:41

AK Belediyeler zirvede buluştu

AK Parti 5. Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı Erzurum’da yapıldı. Bölge illerinden belediye başkanları, başkan yardımcıları, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de katıldı.

AK Belediyeler zirvede buluştu

EMRAH AKKAYA
ERZURUM (İHA) - AK Parti 5. Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı Erzurum’da yapıldı. Bölge illerinden belediye başkanları, başkan yardımcıları, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de katıldı. Bölge toplantısında konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yerel yönetimlere vurgu yaptı. Belediyeciliğin, beşikten mezara kadar olan yaşam sürecinin tamamını kapsadığını söyledi. Yerel yönetimlerin demokrasinin yapı taşları ve hayat damarları olduğunu kaydeden Başkan Küçükler, “AK Parti'nin başarısındaki en temel unsurlardan biri yerel yönetimlerdeki başarısıdır. Bugün Ak Partili Yerel Yönetimler; milletin bizlerden beklediği ‘erdem’ ve bizlerin millete sunması gereken ‘vizyon’ için çalışmalarını büyük bir başarı ile sürdürmektedir. Ak partili yerel yöneticiler, Türkiye’de çok şeyi değiştirdi. Milletin taleplerini görmezden gelme veya milletin taleplerini istismar ederek kurumu ‘radikalleştirme’ devrine son verdi. Ak Parti duyarlılığı, iyi giden işlere coşkuyla karşılık verirken, kötü giden işlere hiçbir zaman sessiz kalmadı” diye konuştu.
“YÜREĞİMİZ ERZURUM İNSANINA HİZMET ETME AŞKIYLA ÇARPIYOR”
Ak Parti’nin bundan dolayı her seçimde oyunu hep yükseklere taşıdığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Görevde 8’nci yılımızı doldurduk. Erzurum insanına hizmet aşkıyla çarpar yüreğimizi ortaya koyduk ve önemli çalışmalara imza attık.
Türkiye’nin önünü açmak için gecesini gündüzüne katanlarla, elini taşın altına sokmak için çırpınanlarla birlikte olduk. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bu felsefe ile hayalleri gerçekleştirdi” şeklinde konuştu.
Başkan Küçükler, konuşmasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına da yer verdi. Küçükler, 6 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Erzurum’un Nazım İmar Planına henüz kavuştuğuna işaret ederek, “Görev başlar başlamaz, yılların hayali olan Doğalgaz sorununu çözdük, vanaları açtık. Erzurum’un 50 yıllık su ihtiyacını giderdik ve Palandöken’in berrak suyunu Erzurum’a taşıdık. Kale, Çifte Minareli Medrese, Rüstem Paşa Bedesteni karanlığa gömülmüştü. Etrafındaki mezbelelikleri yıktık. Belediyecilik tarihinde ilkleri yaptık, Erzurum’u yeşile boğma adına arsa satın aldık. Türkiye’nin ilkleri arasında yer alan Katı atık Depolama tesislerini hizmete soktuk. Tek kuruş arsa payı ödemeden Türkiye’nin ilk 4 katlı yer altı otoparkını inşa ettik. Müstakil otoparkın bulunmadığı Erzurum’a 2 otopark birden kazandırdık” diye konuştu.
KÜÇÜKLER, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HİZMETLERİNİ SIRALADI
Erzurum halkının dev alış veriş merkezleri ile yine bu dönemde tanıştığını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Büyükşehir kuralları yıktı. Her yıl kentimizde sil baştan yapılan asfalt sorununa nokta koyduk. Cumhuriyet Caddesine döktüğümüz asfalt 7’nci kışını geçirdi Allah’a şükür bozulmadı. Bölgenin ilk hayvan barınağı, en büyük mesire alanı, en büyük parkını dönemimizde hayata geçirdik. Altı Köprülü Kavşak, Sütçüler Çarşısı, Hurdacılar ve Galericiler sitesi, Asfalt fabrikası, Doğunun ilk yürüyen merdivenli üst geçidi, 300 Sosyal Konut, İlk yer altı geçidi, Kültür Merkezi, Semt garajı, Taşmağazalar ve Cumhuriyet Caddesi’nin yeniden düzenlenmesi, Kent ormanı, Can Suyu Projesi, 160 yeni çeşme, Sağılıklı yaşam yolları, Kapalı Spor Salonu, Tıbbı Atık Sterilizasyon Merkezi ve İtfaiye Filosu kurduk. Bu şehirde su tahliye kanalı yoktu, onu da tamamladık. Üniversitemize sahip çıktık; bina tahsis ettik. Yaşlılarımızı da düşündük. Cami önlerine alttan ısıtma sistemi döşeyerek kaldırımların buz tutmasını önledik. Toplum merkezi kurduk ve kurs verdiğimiz kişi sayısı 3 bini aştı. Olimpiyat parkı, Aziziye katlı otoparkı, Engelli eğitim Merkezi, Kayak yolunda Spor kompleksi, Mahrukatçılar sitesi, Semt pazarı, Et Entegre tesisi, Kültür yolu Projesi, 2050 konutlu İmar iskan konutları, şu an devam eden projelerimiz arasında. Yeni terminal Binamızı ise 1 ay sonra faaliyete geçiriyoruz” diye konuştu.
BAŞKAN KÜÇÜKLER: YOLA ÇOK DAHA BÜYÜK PROJELERLE DEVAM EDECEĞİZ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak yola çok daha büyük çalışmalarla devam edeceklerini dile getiren Başkan Küçükler, “Gecemizi gündüzümüze katıp, daha büyük projelere imza atacağız. Evvel Allah, bu mübarek toprağın insanını hak ettiği refah ve mutluluk limanına ulaştıracağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Biz yerel yöneticiler olarak istiyoruz ki; alnımızdan dökülen terimizin takdir görsün. Samimiyetimiz alkışlansın. Hizmetlerimizin teşkilatımız tarafından da sahiplenilsin. Ve bunun, gücümüze güç katacağı unutulamasın” ifadelerini kullandı.
Başkan Küçükler, bu toplantının belediyenin merkezi idare ile olan ilişkilerinin gelişmesine katkı sunmasını yanı sıra belediyeler arası yardımlaşma ve dayanışmayla yaşanabilir beldeler oluşturulmasına da vesile olacağının altını çizdi.

 
Üç puandan hala haber yok…
 
'İmar Müdürü görevden alındı'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
orhan 19 Eylül 2012 Çarşamba 16:23

Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak yola çok daha büyük çalışmalarla devam edeceklerini dile getiren Başkan Küçükler Erzurum’un Nazım İmar Planına henüz kavuştuğuna işaret ederek, “ ALLAH AŞKINA BU NAZIM İMAR NERDE BİRİ BANA SÖYLESİN?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ’dan sağlıkçılara müjde
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık-Sen'in "unvan değişikliği sınavının ...
‘Hafızlık müessesesi biter’
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Yeni eğitim Yılını değerlendirdiği ...
Küçükler 2013 hedefini anlattı
Başkanı Ahmet Küçükler, Avrupa Birliği'nin atık su arıtma tesisi olmayan ...
 
Çalık’tan adliye tepkisi
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Narman ve Olur’da adliyelerin ...
BBP halka soracak
Oylama, 15.09.2012 tarihinde Cumartesi günü saat 09.00 ile 18.00 arası ...
‘Tek ihtiyacımız huzur ortamı’
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçmişteki ayrımcı düşüncelerinin ...
 
Kent ormanı yenilendi
Palandöken Belediyesi, stabilize olan kent ormanını yollarına kilit taş, ...
Erzurum'a 'Kalkınma' çıkarması
Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve Bakanlık üst düzey yöneticilerinden ...
Konut-iş’ten teşekkür ziyareti
Konut İş Sendikası Erzurum Bölge Başkanı Musa Duruk ile sendika yönetimi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva