ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
HABERLER>SİYASET
13 Eylül 2012 Perşembe - 07:26

‘Tek ihtiyacımız huzur ortamı’

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçmişteki ayrımcı düşüncelerinin tarihin çöplüğüne gömülmesini isteyerek, “Hepimiz madem ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, o zaman bir ve eşit yaşayalım. Hepimiz insanız, insan haklarından da sonuna kadar yararlanalım, özgür ve kardeşçe yaşayalım. Bunu istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz” dedi

 ‘Tek ihtiyacımız huzur ortamı’

HABER : ŞÜKRÜ AKYÜZ - YUSUF İDİZ
KAMERA : ŞÜKRÜ AKYÜZ - YUSUF İDİZ
VAN (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçmişteki ayrımcı düşüncelerinin tarihin çöplüğüne gömülmesini isteyerek, “Hepimiz madem ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, o zaman bir ve eşit yaşayalım. Hepimiz insanız, insan haklarından da sonuna kadar yararlanalım, özgür ve kardeşçe yaşayalım. Bunu istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz” dedi.
Dün, Muş ve Bitlis programlarının ardından Van'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu sabah Van Urartu Müzesi inşaatının temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Günay, arkasındaki panoda yer alan 12 Eylül tarihini göstererek, geçmişte yaşanan sıkıntıları dikkat çekti. Bakan Günay, “Arkamda bugünün tarihi olan 12 Eylül yazıyor. Nice sorunlu, sıkıntılı ve acılı 12 Eylül’ler yaşadık. Allah’a şükürler olsun ki bir başka 12 Eylül günü, ülkemizin güzel bir şehri olan tarihi Van kentinde ve Van Kalesi’nin yanında Türkiye’nin geleceğini aydınlatan bir eserim temelini atmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Böyle güzel günler de gördüğümüz için Allah’a şükrediyorum” dedi.
“TEK İHTİYACIMIZ HUZUR ORTAMI”
Türkiye’nin her köşesini şantiyeye çevirdiklerini belirten Bakan Günay, tek ihtiyacın ise huzur ve birlik olduğunu söyledi. Bakan Günay, “Biz ülkenin her köşesini bir şantiyeye çevirdik. Tüm bu çalışmaları yapmamız için bir tek şeye ihtiyacımız var. Vali beyin de söylediği gibi huzuru ihtiyacımız var. Esenliğe ve güvenliğe ihtiyacımız var. Atatürk’ün söylediği gibi yurtta barışa dünyada barışa ihtiyacımız var. Eğer barış olursa biz kaynaklarımızı gereksiz yere harcamaz, doğrudan milletin kalkınması için harcama fırsatı buluruz ve kalkınmamız hızla devam eder. Biz istiyoruz ki insanlar doğduğu yerde doysunlar. Huzur içinde, birlik içinde ve kardeşçe yaşayabilsinler” şeklinde konuştu.
“GEÇMİŞTEKİ O AYRIMCI DÜŞÜNCELERİ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GÖMELİM”
Geçmişteki ayrımcı düşüncelerinin tarihin çöplüğüne gömülmesini isteyen Bakan Günay, “Geçmişteki on yılların, yüzyılların o ayrımcı düşüncelerini tarihin çöplüğüne gömelim. İnsanlar Kürt-Türk, Alevi-Sünni, Müslüman-Hristiyan, Doğuda doğdu Batıda doğdu, köylü-şehirli diye ayırmasınlar. Hepimiz madem ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, o zaman bir ve eşit yaşayalım. Hepimiz insanız, insan haklarından da sonuna kadar yararlanalım, özgür ve kardeşçe yaşayalım. Bunu istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Biz her inanca sahip olan eserlerin tümüne sahip çıkıyoruz. Ama bizim inancımıza yansıtan eserleri de bir an önce ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Biz millet ve devlet olarak kenetlenmiş vaziyete çalışıyoruz. Milletimizin içindeki birliği ve beraberliği koruduğumuz sürece yapılan eserlerin arkası da gelmeyecek” şeklinde konuştu.
“KİMSE HUZURUMUZU BOZMASIN”
Vali Münir Karaloğlu da konuşmasında, hiç kimsenin vatandaşların sofrasındaki ekmeğe el uzatmamasını isteyerek, “Bizim her türlü imkanımız var. Aklı başında yöneticimiz var, ülkenin kaynakları var ve bu bölgeye çok ciddi kaynaklar akıtılıyor. Tek ihtiyacımız huzur. Kimse bizim bu huzurumuzu bozmasın. Huzurumuz bozarak, vatandaşımızın sofrasındaki ekmeğe de el uzatmasınlar” dedi.
Bakan Günay, konuşmasının ardından Van Kalesi'nin kuzeyindeki 12 bin kapalı metrekare alan üzerinde kurulan ve önümüzdeki yıl bitirilmesi planlanan müze binasının temel atma törenine geçti. İnşaatın temeli için getirilen kurbanlığın kesilmesine izin vermeyen Bakan Günay ve beraberindekiler, butuna basarak müzenin inşaatına ilk harcı döktüler.

 
‘Türk futbolunun alt yapısıyız’
 
Günay Bölge turizmini değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent ormanı yenilendi
Palandöken Belediyesi, stabilize olan kent ormanını yollarına kilit taş, ...
Erzurum'a 'Kalkınma' çıkarması
Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve Bakanlık üst düzey yöneticilerinden ...
Konut-iş’ten teşekkür ziyareti
Konut İş Sendikası Erzurum Bölge Başkanı Musa Duruk ile sendika yönetimi ...
 
Karaca açıklama yaptı
Geçtiğimiz hafta karar verilen ESOB davasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. ...
CHP 89. Yılını kutluyor
CHP’nin kuruluşunun 89. yıl dönümü nedeniyle Havuzbaşı’nda tören düzenlendi.
Eğitime AK destek
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı yardıma muhtaç öğrencilere kırtasiye ve ...
 
BBP gündemi ele aldı
Erzurum Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkan yardımcısı Serkan Korukçu, ...
SP’den gündem değerlendirmesi
Saadet Partisi İl Başkanı Çalık, haftalık basın toplantısı düzenleyerek ...
İstihdamda nitelik açılımı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, niteliksiz işgücünün nitelikli ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva