ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum genç yetenekleri ağırlayacak
Erzurum genç yetenekleri ağırlayacak
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
HABERLER>SİYASET
15 Eylül 2012 Cumartesi - 11:00

‘Hafızlık müessesesi biter’

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Yeni eğitim Yılını değerlendirdiği basın toplantısında ABD’de çekilen peygamber efendimize hakaret içeren filmi eleştirdi

‘Hafızlık müessesesi biter’

ERZURUM (İHA) - Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Yeni eğitim Yılını değerlendirdiği basın toplantısında ABD’de çekilen peygamber efendimize hakaret içeren filmi eleştirdi
Yeni eğitim yılının başlamasına kısa bir süre kala eğitim sisteminin uygulanışı ile ilgili yaşanan sıkıntıları anlatan Çalık, “Yeni bir eğitim yılının başındayız. Ancak sorunların eski olduğunu yeniden müşahade ediyoruz. Eğitimdeki sorunların altyapısına baktığımızda, sanki 10 yıldır bu ülkede dört-beş koalisyon hükümeti kurulmuş gibi bir izlenime kapılıyoruz. Her Milli Eğitim Bakanı döneminde yeni bir sistemin denenmesi eğitim sistemimizi yap boz tahtasına çevirmiştir. Her bakan kendine göre bir sistem getirmiştir. Böyle bir uygulama biçimi olamaz” dedi.
“Her bakan döneminde eğitim sistemiyle oynaya oynaya oyun hamuruna dönüştürülen bu sistemden, ne öğrenciler, ne veliler ne de öğretmenler umutlu değildir” diyen Çalık, “Eğitim kurumlarımız da, yaşadıkları bu yap-bozdan dolayı ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak bir neslin yetişeceğine olan inançlarını kaybetmek üzeredirler. Eğitim politikaları, her gelen bakanın sadece kendi ekibiyle çözeceği adımlar değildir. Geçmiş tecrübelerden istifade etmek, geleceğe yönelik beklentileri yerinde ölçmek için kurum dışından bile gerekli destekler alınmalıdır. İşin teknoloji tarafı kadar öğretmen tarafıyla ilgilenmeyen bir eğitim anlayışı, gençlerimizi bireyselleştirecek ve yalnızlığa ve ümitsizliğe düşürecektir” diye konuştu.
ÇALIK’IN İDDİASI
4+4+4 sisteminin eksik uygulanması sonucu hafızlık müessesinin bitirileceğini kaydeden çalık daha sonra şunları kaydetti; “Bunun için tedbir alınması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, 40 binin üzerinde alan ve branş değiştirebilecek durumda öğretmen var. Yıllardır sınıf öğretmeni ihtiyacı dolayısıyla alan değişikliği takviminde sınırlı branşlarda geçişlere müsaade edilmiş ve beklenti her defasında ötelenmiştir. Bu yıl için alan değişikliği takvimi en öne çekilerek, branş değişikliğinde sınırlar genişletilip sistem bir anda rahatlatılabilirdi. Yıllardır sınıf öğretmenliği yapan, kök branşı farklı olanların asli işini yapmasına imkan tanınabilir, il içi-il dışı ve özür grubunda hareket alanı oluşturulabilirdi. 62 ile 66 ay arası çocuklar gibi 66 ay ile 72 ay arasındaki çocukların da okula gidip gitmeyeceklerine velilerin karar vermesi gerekirdi. Bir veli ‘benim çocuğum henüz yeterli değil, özellikle kişisel bakımını kendisi yapamıyor, bu konuda sıkıntılarımız var, çocuğum okula gittiğinde sıkıntı çekecek’ diyorsa, böyle bir gözlemi varsa, aynı şekilde 66 aydan 72 aya kadar olan çocukların okula gidip gidemeyeceğinede veli karar vermelidir. Okulların fiziki şartlarının çocuklar için uygun hale getirilmesi gerekir. İkili Eğitim sistemi tekrar gözden geçirilmeli Gün daha doğmadan ve Gün batımından sonra küçük çocuklarımızın dışarıda olmamaları sağlanmalıdır. Milli Eğitimde Geçici Görevlendirme yerine sürekli çalışacak liyakatli ve kadrolu atamalar yapılmalıdır. Karma eğitim dayatması son bulmalıdır. Birinci Dörtten sonra hafızlık ve Kur’an eğitimi alacak öğrencilerimiz için en az 2 yıl verilmesi gerekmektedir. Seçmeli Ders Sadece 5. ve 9. Sınıflara başlayan öğrenciler seçebildi. Doğu’da çalışan öğretmenlerimiz için Doğu tazminatı ödenerek Tecrübeli öğretmenlerin ilimizde kalması sağlanmalıdır. Eş durumundan mağdur edilen öğretmenlerimizin mağduriyeti aile bütünlüğü göz önünde bulundurularak adil bir şekilde düzeltilmelidir. Okul önlerimiz Gerek Özel güvenlik Gerekse emniyet güçlerimizle gerekli kontrolleri yapılmalı ve çocuklarımız zararlı kişilerden korunmalıdır.”
TAHRİK UNSURU TAŞIYAN BU FİLM YAYINLANMAMALI
Çalık, ABD’de çekilen peygamber efendimize hakaret içeren filme yönelik eleştirilerinde ise şunları kaydetti; “Danimarka’da karikatür çirkinliğinden sonra ABD’de Siyonist Sam Bacile tarafından çekilen filme de tepki göstererek kafirler tarafından Müslümanlara yapılan hakaretlerin son örneği olarak karşımızda durmaktadır. Filmin Yapımcısı filmi Provokatif bir tutum için yaptığını itiraf ederek filmi İsrail için yaptığını ve 100 İsrailli bağışçıdan 100 milyon dolar aldığını söylüyor tahrik unsuru taşıyan bu film yayınlanmamalı.”

 
İthal inekler defolu çıktı
 
BBP’den ‘idam geri gelsin’ kampanyası
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hafız 17 Eylül 2012 Pazartesi 22:47

hafızlık kalmadıki düzgün okuyan imam kalmadı

Yorumu oyla      6      4  
sebahattin aksu 16 Eylül 2012 Pazar 19:35

hafızlık kaldımı ki ? dindar bir nesilden Dini Dar bir nesle kavuştuk

Yorumu oyla      6      4  
hasbi 15 Eylül 2012 Cumartesi 22:56

sp de olmasa kimse adam gibi muhalefet olmayacak.keşke mecliste olsaydınız.

Yorumu oyla      6      4  
naci okumuş 15 Eylül 2012 Cumartesi 12:19

başkanı tebrik ediyorum olayı iyi yorumlamış

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükler 2013 hedefini anlattı
Başkanı Ahmet Küçükler, Avrupa Birliği'nin atık su arıtma tesisi olmayan ...
Çalık’tan adliye tepkisi
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Narman ve Olur’da adliyelerin ...
BBP halka soracak
Oylama, 15.09.2012 tarihinde Cumartesi günü saat 09.00 ile 18.00 arası ...
 
‘Tek ihtiyacımız huzur ortamı’
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçmişteki ayrımcı düşüncelerinin ...
Kent ormanı yenilendi
Palandöken Belediyesi, stabilize olan kent ormanını yollarına kilit taş, ...
Erzurum'a 'Kalkınma' çıkarması
Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve Bakanlık üst düzey yöneticilerinden ...
 
Konut-iş’ten teşekkür ziyareti
Konut İş Sendikası Erzurum Bölge Başkanı Musa Duruk ile sendika yönetimi ...
Karaca açıklama yaptı
Geçtiğimiz hafta karar verilen ESOB davasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. ...
CHP 89. Yılını kutluyor
CHP’nin kuruluşunun 89. yıl dönümü nedeniyle Havuzbaşı’nda tören düzenlendi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva