ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>EĞİTİM
27 Haziran 2012 Çarşamba - 08:10

A.Ü'den tarihi protokol

Atatürk Üniversitesi tarihi bir adım daha atarak Türkiye’nin Avrupa’daki ilk üniversitesini Almanya’nın Berlin bölgesi Neubrandenburg kentinde “Avrupa Atatürk Üniversitesi-Atatürk Universty Europe” adıyla kuruyor.

A.Ü den tarihi protokol

Atatürk Üniversitesi tarihi bir adım daha atarak Türkiye’nin Avrupa’daki ilk üniversitesini Almanya’nın Berlin bölgesi Neubrandenburg kentinde “Avrupa Atatürk Üniversitesi-Atatürk Universty Europe” adıyla kuruyor.
 “Atatürk Universty Europe” nin çalışmalarını yürüten “Perfecttiming Holding” Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Thoma ile Şirket iş Geliştirme Direktörü Dr. Jur. Marcus Feil, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret ederek çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi ve işbirliğinin resmi protokolünü imzaladı. Avrupa Atatürk Üniversitesi’ne Neubrandenburg Belediyesi de destek veriyor.
 “Perfecttiming Holding” Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Thoma, Neubrandenburg kentinde 86 bin metrekare kapalı alana sahip yerleşke içerisinde, eğitim amaçlı kullanılan binaların Atatürk Üniversitesi’nin Almanya Kampusunu kurmak üzere alınarak yasal işlemlerin tamamlandığını, bu yıl itibariyle yerleşkede eğitime başlanabileceğini bildirdi.
 Andreas Thoma, “Atatürk Universty Europe”nin kendilerine de heyecan verdiğini belirterek, Almanya’da ve Avrupa genelinde milyonlarca Türk bulunduğunu, üniversitenin öncelikle Avrupa’daki Türklere hitap etmesi, Türkçe, Almanca ve İngilizce eğitim verecek olmasının önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini söyledi.
 Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, gelişmelerden memnun olduğunu, Türkiye’nin Avrupa’da ilk kampus üniversitesini kurmanın kendisi ve Atatürk Üniversitesi için heyecan verici olduğunu, bu ileri adımı atmış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
 Çalışmayla ilgili kararların Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)’e gönderildiğini ve onay beklendiğini belirten Rektör Koça, onayın gelmesiyle birlikte, yetişirse, bu eğitim-öğretim yılından başlayarak, yetişmezse, 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibariyle “Atatürk Universty Europe”ye öğrenci almaya başlanacağını bildirdi.
 Rektör Koçak, Avrupa Atatürk Üniversitesi (AAÜ)’nin ulusluarası seviyede eğitim vereceğini, (AAÜ)’nin, Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi’nin uluslararası ve stratejik bir uzantısı olacağını belirtti.
 AAÜ’ne, Türkiye’den, Avrupa, Türkî Cumhuriyetler ve AÜ’nin ortağı olan 150 üniversiteden yurtdışı öğrenimi veya lisansüstü öğrenim çerçevesinde öğrenci geleceğini anlatan Rektör Koçak, kurulan üniversitede ilk aşamada Uluslararası Hukuk Bilimleri, Uluslararası İşletme, İletişim, Uluslararası Siyasi Bilimler, Jeoinformatik, Beden Eğitimi ve Spor, Teoloji (İlahiyat), Türk Dili ve Edebiyatı ile Açık Öğretim-Uzaktan Eğitim fakültelerinin yer alacağını, sözlerine ekledi.
 İmza töreninde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, Açık Öğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen ile Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Arık hazır bulundu.

 
Erzurum GAP Şölenine hazır
 
Riskli binalar belirlenecek
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mükerrem Yendil 27 Haziran 2012 Çarşamba 13:53

Bu üniversitede bazı bölümler öğrencisizlikten kapanıyor niye onlarıaçıklamıyor rektör, belki almanya da öğrenci bulsunlar

Yorumu oyla      6      4  
esnaf 26 Haziran 2012 Salı 23:20

1957 den beri kurulmuş üniversitemiz,öğrencilerin paralarıyla Erzurum un bacasız fabrikası olmuş,şehre,daha çok da Ö.üyelerine ekonomik olarak katkıda bulunmuştur.Bacasız fabrika olmuştur,doğrudur,lakin eğitim ve bilim yuvası olamamıştır : 1-Kurulduğu 50 küsür yıldan bu yana Türkiye nin en soğuk şehri ünvanına sahip,aynı zamanda en pahalı ısınan bu şehrin ısınmasına teknolojik bir çözüm bulamamıştır.Millet mayıstan,çöpten gaz üretip şehrini ısıtıp aydınlatırken Fen bilimleri ve bunun gibi fakültelerimiz kermesden,bildik klasik seminerlerden,kopyala-yapıştır tezlerden başka bir şey üretmemiş ve bu yolla nasıl olmuşsa yüzlerce ilim adamı yetişmiştir...? 2-Tarım ve hayvancılık adına 50 yıldır elle tutulur bir ıslah,şehrin şartlarına uygun ve vatandaşa hitap edecek bir ürün veya yöntem geliştirmemiş,tarım ve hayvancılık Erzurum da ÖLMÜŞTÜR...? 3-İlim yuvası iddasında olan üniversitede cemaatçi-milliyetçi kültürü hızla gelişim göstermiş ve uygulamalarda liyakat yerini İCAZET e devretmiştir

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkez ‘Nanoteknoloji’yi anlattı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ...
Şiddete karşı işbirliği
Eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması ile okullarda güvenli ...
‘Çocuklarımızı Kur’anla buluşturalım’
Diyanet Aylık Dergi, yaz Kur’an kurslarının açılması nedeniyle Haziran ...
 
Protokol çadırı uçtu
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bayburt’un Bayraktar köyünde Baksı ...
Diş Hekimliği’nde mezuniyet coşkusu
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1976’dan günümüze bin 443 mezun verdi.
ÖĞ-DER’den karma eğitim tepkisi
ÖĞ- DER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, yüz yılın en büyük pedagojik ...
 
Erzurum’da bir ilk yaşanıyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan ...
ETÜ ulusal vizyonda
Doğu Anadolu’nun ilk ve tek Teknik Üniversitesi olan Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) ...
İslam’da hoşgörüyü anlatacaklar
Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin “AB Ülkelerinde Din Öğretimi Uygulamalarının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva