ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
26 Haziran 2012 Salı - 12:49

Riskli binalar belirlenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin yasanın çıktığını anımsatarak, ''81 valiliğimize, 81 belediyemize yazı gönderdik. Bize riskli binaları, riskli bölgeleri bildirecekler" dedi.

Riskli binalar belirlenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin yasanın çıktığını anımsatarak, ''81 valiliğimize, 81 belediyemize yazı gönderdik. Bize riskli binaları, riskli bölgeleri bildirecekler. Bu doğrultuda hangi belediyemiz başarılı olmuşsa, hangi belediyemiz vatandaşı ikna etmişse, razı olan ve isteyen vatandaşlardan başlayacağız'' dedi.
 Bayraktar, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Infrastructure for Spatial Information (INSPIRE) Konferans'ında yaptığı konuşmada, bilgi sistemlerini geliştiren ülkelerin, bugün bilgi dünyası ile teknoloji dünyası arasındaki köprüyü kurarak gelişmişliğin zirvesine oturduklarını söyledi.
Türkiye olarak, bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim ve kullanım alanında hızlı bir büyümeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Bayraktar, Türkiye'nin son 10 yılda genişbant erişimi ve mobil iletişimin yaygınlaşmasıyla sektörel büyümede gurur verici seviyeye ulaştığını kaydetti.
YAŞANABİLİR MARKA ŞEHİRLER
 Bakanlığın, yaşanabilir çevre ve marka şehirler oluşturma hedefi doğrultusunda bilişimin sunduğu bütün imkanları kullanmaya devam ettiğine işaret eden Bayraktar, yeni çıkan kanun kapsamında, riskli alanların belirlenmesi ve dönüşüm alanlarının planlanmasında bilgi teknolojilerinin etkin bir şekilde kullanıldığını ve kullanılacağını belirtti.
 Bayraktar, ''Bu doğrultuda 81 valiliğimize ve 81 belediyemize yazı yazarak bir birliktelik oluşturma doğrultusunda riskli alanların ve riskli yapıların belirlenmesi noktasında çalışmamızı başlattık. Bu noktada, bu coğrafi bilgi sistemleri ve INSPIRE'nin çok ciddi katkısı olacağı muhakkaktır'' dedi.
 Bakanlığın bir taraftan ulusal coğrafi bilgi sisteminin kurulmasına, kullanılmasına ve geliştirilmesine dair çalışmaları yürütürken diğer taraftan yerel yönetimlerin planlama, harita, altyapı ve üst yapıya ilişkin faaliyetleri ile ilgili kent bilgi sistemlerinin standartlarının belirlenmesi ve yaygın bir şekilde kullanılmasını teşvik ve ulusal coğrafi bilgi portalını işletme görevini de yerine getirdiğini anlatan Bayraktar, ulusal coğrafi bilgi sistemi altyapısının kurulması ile çalışabilir coğrafi veri standartları belirlenerek; e-devlet uygulamalarının yaygınlaşmasının sağlanacağını ve vatandaşa verilen hizmetin niteliği ve niceliğinin arttırılacağını dile getirdi.
 Bayraktar, ''Bu sayede veri paylaşımı sağlanarak mükerrer veri üretiminin önlenmesi neticesinde kaynak israfının önüne geçilecek, doğru ve güncel coğrafi bilgiye erişim sağlanması ile karar destek süreçleri iyileşecek ve kamuda etkin yönetime hizmet edilecek, veriye hızlı ve kolay erişim sağlanarak yatırım süreçleri iyileşecektir'' dedi.
 Erdoğan Bayraktar, bakanlık bünyesindeki coğrafi bilgi sistemlerini, ülke genelinde çok daha ileri düzeyde yaygınlaştırmayı, hedeflediklerini söyledi.
''ÜLKE KADASTROSUNUN YÜZDE 95'İNİ BİTİRDİK''
Bakanlığın, kent bilgi sistemi standartlarının belirlenmesi için yürüttüğü çalışmalar neticesinde, kent bilgi sistemlerine ilişkin veri standartları, iletişim protokolleri ve sistem mimarisini tanımladığını anlatan Bayraktar, vatandaşların parsel bilgilerini, imar planları bilgilerini evinden, bilgisayarından rahatlıkla görebilecekleri bir ortam sağlanacağını ifade etti.
 Bayraktar, ''Proje, kentsel verilerin standart bir şekilde paylaşılmasını sağlayacaktır. Güncel ve nitelikli verinin elde edilmesiyle, yerel yönetimlerin iş süreçleri iyileşecek, gelir takibi kolaylaşacak ve karar destek mekanizmaları hızlanacaktır'' diye konuştu.
 Tapu ve kadastro sisteminde de ciddi gelişmeler kaydettiklerini, ülke kadastrosunun yüzde 95'ini bitirdiklerini ifade eden Bayraktar, TAKBİS çalışmaları ile çok amaçlı arazi bilgi sistemini kurarak, diğer kurum ve kuruluşlara entegre bir e-devlet projesi oluşturduklarını anlattı.
Bayraktar, ''2001 yılında başlatılan TAKBİS projesi kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar neticesinde, yurt genelindeki 55 milyon parselin tapu kayıtları sayısal ortama aktarıldı. Ayrıca bunlardan 40 milyon parselin tapu ve kadastro entegrasyonu tamamlandı. TAKBİS kapsamında 957 tapu müdürlüğünün veri giriş işlemleri bitmiş olup on-line hizmet vermektedirler'' dedi.
 
 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulanmaya başlanan ''yapı denetimi'' çalışmalarında firmaların, yapısını, denetçi personelini ve çalışma sistemlerini kontrol edebildikleri yeni bir yapı denetim sistemi uygulamasına geçildiğini söyleyen Bayraktar, coğrafi bilgi sistemleri sayesinde bundan sonra Türkiye'de gerek yapı ruhsatlarının gerek inşaatlar bittikten sonra iskan müsaadelerinin çok daha kolay verilebileceğini, fakat denetimlerin çok daha ciddi bir hal alacağını, denetim sistemlerinin gerek belediyeler gerekse yapı denetim kuruluşları tarafından yine bu coğrafi bilgi sistemleri sayesinde üç boyutlu otofoto sistemlerinin oluşturulması sayesinde çok daha ciddi bir konuma geleceğini belirtti.
''ŞU ANDA ÇOK TALEP VAR''
 Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bayraktar, Türkiye'de afet riski taşıyan binalar, afet riski olan bölgelerin dönüştürülmesi için çok ciddi bir sürece girdiklerini belirterek, ''Yasamız çıktı. Bunun için 81 valiliğimize, 81 belediyemize yazı gönderdik. Önemli 5 vilayetimizde İstanbul, İzmir, Bursa, İzmit ve Sakarya, alt belediyelerine de yetki verdik, bize riskli binaları, riskli bölgeleri bildirecekler. Bu doğrultuda hangi belediyemiz başarılı olmuşsa, hangi belediyemiz vatandaşı ikna etmişse razı olan ve isteyen vatandaşlardan başlayacağız. İstemeyenleri biraz daha sonraya bırakacağız'' dedi.
Şu anda çok talep olduğuna işaret eden Bayraktar, çok acil risk taşıyan binaların da öncelikleri olduğunu vurguladı.
Erdoğan Bayraktar, ''Türkiye'nin hemen hemen her tarafından talep var. Diyarbakır'dan da var Gaziantep'ten de var. Ama bizim için tabi deprem aksı üzerindeki şehirler önemli, nüfusun ve ekonominin yoğun olduğu şehirler önemli. Yoğun bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Süreç başladı'' diye konuştu. Sevda Tepesi ile ilgili bir soru üzerine ise Bayraktar o konunun kapandığını belirtti.AKPARTİ.ORG.TR
 

 
A.Ü'den tarihi protokol
 
Yakutiye'de park sayısı artacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu adamlara dikkat!
Karamürsel K2 Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan dört kişi, gardiyanı ...
Kore Savaşı’nın 62. Yıl Dönümü
Kore Savaşı'nın 62. yıl dönümü nedeniyle Ankara’da anma töreni düzenlendi.
Üniversitelere 2 rektör önerisi
Mevcut rektörlük sisteminden rahatsız olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı ...
 
Said-i Nursi Panelle anlatılacak
Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı (AKAV) tarafından "Said-i ...
Tirebolu şehidini uğurladı
Hakkari’de terör saldırısı sonrasında şehit düşen 8 askerden Giresunlu ...
Şehit eşinden milli duruş
Şehit piyade er Umut Bulut’un 9 aylık oğlu Selçuk annesinin kucağında ...
 
Torununu gözyaşlarıyla uğurladı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu’na düzenlenen hain ...
‘Er ya da geç bu işi bitireceğiz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede bir zamanlamanın söz ...
Gülen Hocaefendi çağrıyı değerlendirdi
ABD’de bulunan Fethullah Gülen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye’ye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva