ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>EĞİTİM
22 Haziran 2012 Cuma - 01:26

ÖĞ-DER’den karma eğitim tepkisi

ÖĞ- DER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, yüz yılın en büyük pedagojik yanlışı olarak adlandırılan Karma eğitimin yıllardır okullarımızda uygulandığını belirterek, “Karma Eğitim kaldırılsın” dedi.

ÖĞ-DER’den karma eğitim tepkisi

ERZURUM (İHA) ÖĞ- DER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, yüz yılın en büyük pedagojik yanlışı olarak adlandırılan Karma eğitimin yıllardır okullarımızda uygulandığını belirterek, “Karma Eğitim kaldırılsın” dedi.
“28 Şubat sürecinde, dünyada tam da karma eğitim sorgulanıp kaldırılırken bütün okul ve hatta kurslara ideolojik olarak karma eğitim mecburiyeti getirildi” diyen İkinci, “Proje, sosyalleştirmek adı altında mahremiyet duygusunun kaldırılmasıydı. 28 Şubat sürecinin en radikal uygulamaları da hep eğitim alanında uygulamaya konmuştur. ANASOL-M hükümetinin Milli Eğitim Bakanı DSP'li Metin Bostancıoğlu, bilimsel gerçeklerden uzak bir anlayışla 2000 yılında özel okullara ve kurslara bile karma eğitim mecburiyeti getiren bir genelge yayımlamıştı. Ancak, Türkiye'de çağdaşlığın gereği olarak düşünülen karma eğitim sisteminin sanıldığı kadar başarılı bir model olmadığı ortada. Gün geçmiyor ki kız-erkek karışık eğitimin daha fazla zararı görülmesin. Verdiği zararları kısaca şöyle sıralamak mümkün: Okullarda kızların daha fazla cinsel tacize uğramasına, flörtlerin artmasına yol açtı. Özellikle muhafazakâr ailelerin kızları okula göndermemesine yol açtı, kızları eğitimsiz bıraktı. Karma sınıflar strese yol açtı, kız ve erkeklerin yeteneklerini geliştirmelerini engelledi. Kızlar hata yapıp mahcup olma korkusu içinde derslerde yeteri kadar söz alamadı. Ergenlik çağındaki kız ve erkekler dersler yerine karşı cinsle ilgilenmesine ve ahlakî yozlaşmanın meydana gelmesine yol açtı. Okullarda kız veya erkek arkadaşını başkalarından kıskanan erkek veya kızların kavga etmesine, aşk cinayetlerine sebep oldu. “ diye konuştu.
Eğitim sisteminin yeniden ele alındığını eğitim de bir çok şeyin değiştiğini ifade eden İkinci, “Kadın erkek eşitliğini sağlamak adına kadını ezen, adaleti yok eden karma eğitim dayatması da(yanlışlığı) bu arada düzeltilsin, ayrı kız ve erkek okullarının yeniden açılması serbest bırakılsın. Kız öğrencilerin okuduğu lise sayısı artırılsın. Sadece kızların okuduğu Üniversiteler açılsın. Amerika'da bile yüzlerce kız üniversitesi ve kız koleji bulunuyor .Ülkemizde de Özel kız kolejleri, Fakülte ve üniversiteleri açılabilsin. 28 Şubat dayatması olan karma eğitim genelgesi yeni bir genelge ile yürürlükten kaldırılsın” şeklinde konuştu.

 
AK Parti’de Başbakan hazırlığı
 
Geçikli, 'Halkla İletişim’i anlattı
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 10 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
meryem 26 Haziran 2012 Salı 23:37

Ayet-i celilede ise şöyle buyurulmaktadır: “(Habibim) mümin kadınlara da söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini (süslerinin takılı olduğu boyun, kulak, baş, kol ve bacak gibi yerlerini) açıp göstermesinler. Ancak bunlardan görünmesi zaruri olan (yüz, eller, ayaklar) müstesna. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (Göğüs ve boyunlarını göstermesinler). Ziynet (yer)lerini ancak şu kimselere gösterebilirler: Kocalarına, babalarına, kocalarının (başka anadan olma) oğullarına, kendi erkek kardeşlerine, erkek kardeşlerinin oğullarına, kız kardeşlerinin oğullarına, müslüman kadınlarına, ellerindeki cariyelere,ihtiyacı olmayan ihtiyar kimselere, henüz kadınların gizli yerlerinin farkına varmamış olan çocuklara. Gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da (yere veya birbirine) vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tevbe edin ki dünya ve ahiret saadetine kavuşasınız.” (Nur, 31) kim bu emre göre okulda okuyabiliyor? 3 günlük dünya için..

Yorumu oyla      7      4  
Ayşe SABA 26 Haziran 2012 Salı 09:15

İNANAMIYORUM BU AÇIKLAMAYA,BU DERNEK ÜYELERİ ÖĞRETMENMİ MERAK ETTİM ÇOCUKLARIMIZI NASIL KAFALARA EMANET EDİYORUZ BİLELİM.NAMUS KAVRAMI BU MU?BİZLERDE YILLAR ÖNCE KARMA OKULLARDA OKUDUK VE ÇOCUKLARIMIZIDA OKUTUYORUZ VE KARMA BİR LİSEDE ÖĞRETMENİM,PIRIL PIRIL GENÇLERİMİZE YAPILAN ÇOK BÜYÜK BİR ÇİRKİNLİKTİR

Yorumu oyla      6      6  
esma 25 Haziran 2012 Pazartesi 21:55

evt bende derneğin görüşüne aynen katılıyorum.Bir öğretmen olarak yaşadığım somut olaylar yüzünden derneğin bu görüşünü destekliyorum.

Yorumu oyla      7      5  
HASAN TURAB 25 Haziran 2012 Pazartesi 18:26

karma eğitimin kalkmasının en zararı var.bırakın kalksın herkes gönül rahatlığıyla çocuğunu okytsun.enegelelyici olmayın.yasaktan yana olmayın.28 şubatta yasakçı sol bakanın yaptığı icraatı savunmak size mi düşüyor erzurumlular.eğeğr inandığı dğerleri için kızını ayrı okutmak istiyorsa bırakın okutsun.avrupada artık karma kalkıyor.almanyada artık karma okul çok nadir açılıyor.Türkiyede karma okulun zaralarını öğretmenlere sormak lazım.bu açıklamayı yapanda bir öğretmen derneğidir.o zaman görüşüne saygılı olun.

Yorumu oyla      6      4  
sultan. 25 Haziran 2012 Pazartesi 16:38

insanın içinde olduktan sonra kızınızı en dindar okulda okutun hiç bir tane erkeğin olmadığı okulda okutun boşuna..çünkü dışarda parkta yada tenha bir yerde istediğini yapar ruhunuz bile duymaz..bu tür eğitimlerin yeri okul değildir ailedir...çocuğun ailede iyi yetiştirilmesi lazım..yoksa karmaymış ihlymiş kız lisesiymiş fasa fiso..benim öğrenciliğimdede(imam hatip okulu) idi yine dışarda bildiğini okuyan okuyordu..ayrıca geçen yıllarda kız meslek lisesinin önünde boş minibüste erkek arkadaşıyla sarmaş dolaş olanlarıda biliyoruz..bu kızcağızı 100 tane kız lisesine koyun..değişen ne bildiğini okulun dışındada yapıyor..onun için bağnazca şeylerin peşinde koşuşturmayın ve savunmayın..

Yorumu oyla      6      6  
Ergün 24 Haziran 2012 Pazar 21:20

Karma eğitimin pedagojik olduğunu savunmak büyük bir cehalettir.Türkiye'deki karma eğitim uygulaması da ideolojik ve politik düşüncelerden meydana gelmiş bir dayatmadır.Karma eğitimin zararları konusunda yayınlanmış onlarca bilimsel çalışma var.Çağdaş olma saplantısıyla insan fıtratının gerçeklerine kulak tıkayan zihinlerdir asıl esef verici olan.Çağdaşlık tv dizilerindeki süper mini etekleriyle arz-ı endam eden lise talebeleri ve onların hayasız aşk ilişkilerini tasvip etmek midir?Ya da ismi önemli olmayan bir lisenin kanalizasyonundan çıkarılan 60'a yakın cenin midir? Amerika'da karma eğitimin zararları keşfedilmiş, ayrı eğitim için düzenlemeler yapılmaya başlanmış.Amerika'yı her konuda örnek alan çağdaşlar alın size müspet bir örnek...Öğretmenler derneğinin başkanını kutluyorum.İnşallah yüzyılın pedagojik yanlışının düzeltilmesinde etkili olur.Bence Türkiye'de eğitimle ilgili tartışılması gereken önemli bir başlıktır.

Yorumu oyla      8      4  
rehberi derspigel olan 24 Haziran 2012 Pazar 17:27

duymuşsun horasanda halı dokunuyor ama eninemi uzununamı.atatürk türkiyeinde bunlar konuşulmamalıdır. fazla tv de seyretme .herşeyede inanma.hiç okul görmeyen kızları okutalım diye düşünmüyenler karmaya takmış kafayı.onlar için kızları okula göndermeyelim.evde özürlü gibi saklayalım.erkenden 4. kuma olarak başlıkla verelim.imam nikahıyla verelimki boşanıp yeniden başlık alması kolay olsun.der spegelde bunlarda yazıyormu.

Yorumu oyla      6      5  
karma hakkında batı ne düşünüyor 24 Haziran 2012 Pazar 16:22

Karma eğitim toplumda kadın-erkek eşitliğini sağlamak için ortaya atılmış bir proje idi. 1969’lu yıllardan beri uygulanıyor, toplumda kadın-erkek eşitliği sağlanmadı. Batı’da eğitimciler ve toplum bilimciler acaba proje mi yanlış diyerek konuyu yeniden ele aldılar ve hakikaten karma eğitimin kadın-erkek eşitliğine hizmet etmediğini, hatta tam aksine kadınlara okul çağından itibaren “aşağılanmayı, cinsel tacize uğramayı, erkek hegemonyasında yaşamayı” öğrettiğini ortaya koydular ve ayrı eğitimi savunmaya başladılar. Bizim Batı taklitçilerine ezberi bozuldu. Batı’daki araştırmaları ve ayrı eğitim eğilimini görmezden geldiler ve körü körüne karma eğitimi savunmaya devam ediyorlar...Merak eden okuyucularım için bu yazımda karma eğitimin insan tabiatına aykırı olduğunu söyleyeceğim ve zararlarını sıralayacağım. İnsan tabiatına aykırı çünkü Cambridge Üniversitesinde çalışan psikolog Prof. Simon Baron-Cohen’in de ifade ettiği gibi kız ve erkek anne karnından itibaren farklı programlanıyorlar ve farklı ilgi alanları var. Prof. Baron-Cohen The Essential Diffrence adlı kitabında der ki: “Normal şartlarda kadınlar ve erkekler farklı beyin yapıları ile dünyaya gelirler. Erkek beyni dünyayı sistematik olarak algılamaya yeteneğiyle dünyaya geliyor; buna karşılık kadın beyni ise duyarlı ve empatik yapılı olarak donatılıyor.” (Der Spiegel, 25.08.2003, s.91)

Yorumu oyla      6      4  
yoncalik, 24 Haziran 2012 Pazar 14:08

Bu haberi okumak ne kadar icler acisi..Daha burdamiyiz..Hala burdamiyiz...Millet elektrigi icat etii, bilgisayari buldu, interneti koydu ve biz geldik halan ayni noktada tartisiyoruz...Bu haber benim uykularimi kacirdi bilesiniz...Hayatinda cocuklarina damla kadar ilgi göstermeyen, egitimlerine bas patlatip onlara yardimci olmayan sadece ve sadece KENDINI düsünen zihniyet: En iyisi kiz evde kalsin, okula gideceksede erkeklerin olmadigi bi okula gitsin deyip burda bile coocuklarinin gelecegi yerine kendini düsünür...Problem varsa bunun cözümü icin ugrasilir, ortadan kaldirmak ne zamandan beri problem oldu..Ve artik su kafalari degistirin Erkekler yaparsa "hay capkin", kiz yaparsa "yoldan cikti".Bu dernegi ve bu görüsü destekleyenleri en derinden kiniyorum...kabugundan yavas yavas cikmaya calismis bi sehri tekrar karanliga gömmek isteyen bencil ve cahil bi düsünce oldugunu iddia ediyorum...

Yorumu oyla      6      5  
eğitimci.. 24 Haziran 2012 Pazar 13:29

bence karma eğitimden ziyade okullarda ki disipsinsizlik,sınıfta kalma olmaması,eğitim sisteminin içinin boşaltılması,okullarda eğitim verilememesi,veli baskısı... en büyük problemler..vakti zamanında kız okulunda okumuş biri olarak yazıyorum..oturduğunuz yerden ideolojik sanal sorunlar üretmeyin..sistemin problemleri belli..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da bir ilk yaşanıyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan ...
ETÜ ulusal vizyonda
Doğu Anadolu’nun ilk ve tek Teknik Üniversitesi olan Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) ...
İslam’da hoşgörüyü anlatacaklar
Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin “AB Ülkelerinde Din Öğretimi Uygulamalarının ...
 
Memur Sen’den ETÜ’ye ziyaret
Erzurum Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Duman Sağlık-Sen Şube Sekreteri ...
Yaz Kuran Kursları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an kursları başladı. ...
Rekor Ertuğrul’da
16 yıl rektörlük makamında bulunan Prof. Dr. Hurşit Ertuğrul, Atatürk ...
 
Adnan Yılmaz Koçak'ı tebrik etti!
Görevinin Atatürk Üniversitesi’nin başarı bayrağını yükseklere taşımak ...
Nene Hatun’da nostaljik buluşma
Erzurum Nene Hatun Öğretmen Lisesi’nden mezun olan öğretmenler 37 yıl ...
18 kursiyer sertifika aldı
Karaçoban İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Erzurum İş-Kur’un işbirliği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva