ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de Coğrafi işarete bilimsel yaklaşım
ATAUNİ’de Coğrafi işarete bilimsel yaklaşım
Erzurumspor maçı kırılma noktası oldu
Erzurumspor maçı kırılma noktası oldu
Kene bir can daha aldı
Kene bir can daha aldı
2 genel başkan partisine veda etti
2 genel başkan partisine veda etti
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ için yarıştılar
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ için yarıştılar
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
15 Ekim 2010 Cuma - 01:39

2011’in havası temiz olacak

İl Çevre ve Orman Müdürü Toraman, Kış mevsimi denilince Erzurum’da akıllara hemen hava kirliliğinin geldiğine dikkat çekerek, bu durumun artık tersine çevrildiğini ifade etti. Toraman, “2011 Kış Oyunları’nın daha sağlıklı ortamlarda gerçekleştirilmesi amacıyla kirlilikle mücadele tedbirlerine yaz itibariyle başlanıldı, Eylem Planı hazırlanarak çalışmalar hızlandırıldı.” dedi.

2011’in havası temiz olacak

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Mahalli Çevre Kurulu kararına göre, gece ve gündüz hava sıcaklığının 15 derecenin altına düşmesi halinde kalorifer ve sobalar yakılabilecek.
Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, yaklaşan Kış mevsimi öncesinde yürütülen tedbir amaçlı çalışmalar ve Mahalli Çevre Kurulu’nca alınan kararlar hakkında bilgiler verdi. Toraman, Erzurum’da kalorifer ve sobaların yakılması ile ilgili olarak Mahalli Çevre Kurulu kararına göre hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, dış ortam sıcaklığının gece ve gündüz +15 derecenin altına düştüğü günlerde, soba ve kaloriferlerin yakılabileceğini bildirdi.
//ÇEVRE KURULU KARARI
Çevre Kurulu kararının bu yönde olduğunu kaydeden Muammer Toraman, bina ve apartman yöneticilerinin bu karar doğrultusunda hareket etmeleri çağrısında bulundu. Toraman, kalorifer ve soba konusuna değinilirken, baca kontrollerine de işaret etmeden geçilemeyeceğini belirterek, “Bu süreçte halkımızın kazan dairesi kontrollerini ve bakımlarını yaptırmaları ve bacalarını temizlettirmeleri gerekiyor. Çünkü bacalardan çıkan yoğun duman, kirlilik noktasında çeşitli yaptırımlara muhatap kılınabilir.” diye konuştu.
//HAVA KİRLİLİĞİNDE ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DÜŞÜŞ VAR
Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, Kış mevsimi denilince Erzurum’da akıllara hemen hava kirliliğinin geldiğine dikkat çekerek, bu durumun artık tersine çevrildiğini ifade etti. Toraman, “Bilindiği üzere ilimiz için özellikle kış aylarında hava kirliliği önemli bir çevre sorunu olarak yaşanmakta, bu sorunun çözümü adına doğal gazın kullanımı ve tedbirlerin üst seviyede gerçekleşmesi sonucu TÜİK verilerine göre ilimizde yıllar itibari ile hava kirliliği oranlarında çok önemli düşüşler yaşanmıştır. Gelinen bu noktanın daha iyi seviyelere taşınması, daha yaşanabilir sağlıklı çevre koşullarının halkımıza sunulması ve 2011 Kış Oyunları’nın daha sağlıklı ortamlarda gerçekleştirilmesi amacıyla kirlilikle mücadele tedbirlerine Yaz ayları itibariyle başlanılmış ve Kirlilikle Mücadele amacıyla Eylem Planı hazırlanarak çalışmalar başlatılmıştır.” dedi.
Buna göre. Mahalli Çevre Kurulu’nda il, ilçe belde ve köylerde kullanılacak kömür kriterlerinin belirlendiğini anlatan Toraman, konuyla ilgili tüm ilgili grupların bilgilendirildiğini ifade etti.
//HAVA KİRLİLİĞİ ÖNLEMLERİ AÇIKLANDI
Önümüzdeki Kış sezonu boyunca hava kirliliği sorunu yaşamamak için alınan tedbirleri de sıralayan Toraman, şunları kaydetti: “2010 yılı başında tüm ithalatçı firmalara ve sosyal yardımlaşma fonuna ilimize gönderilecek kömürlerle ilgili Kış Oyunları hassasiyetinin dikkate alınması yönünde yazılar yazılmış ve takipler yapılmaktadır. Özellikle Kış aylarında kalorifercilere, bina yöneticilerine ve muhtarlara yönelik kömür yakma teknikleri, kömür depolama, kazan dairesi temizliği hususlarında bilgilendirme toplantıları ile broşürlerin dağıtımı, soba kullanan tüm iş yerleri ve meskenlere yönelik sobaların üstten yakılmasıyla ilgili hazırlanan broşürlerin dağıtımı çalışmaları yürütülmektedir. Ayrıca ilimizde kullanılan ithal ve yerli kömürlerin kriterlere uygunluğu ile ilgili numune alımları, numunelerin yetkili laboratuarlarda analizlerinin yaptırılma süreci devam etmektedir. 2009 yılında ömrünü tamamlamış lastiklerle ilgili 16 bin adet lastik toplatılarak yakılması önlenmiş, 2010 yılında da bu çalışmaların devamı ve motorlu araçlara yönelik Egzoz Emisyon denetimi çalışmaları devam etmektedir.” 
//HAVAYI KİRLETENLERE CEZA YAĞDIRILACAK
Öte yandan tüm uyarılara rağmen hava kirliliğine sebebiyet veren 2872 Sayılı Çevre Kanunu gereğince 395 TL’den 126 bin 983 TL’ye varan oranlarda idari para cezaları uygulayacakları uyarısında bulunan Toraman, egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine ise, 660 TL ile bin 321 TL arasında değişen tutarlarda idari para cezası uygulanacağını bildirdi. Toraman, “Hava Kirliliğinde alman olumlu mesafeler halkımızın tüm kesimlerinin desteğiyle sağlanmış, 2010 ve 2011 kış döneminde de daha yaşanabilir sağlıklı ortamların oluşması için halkımızla birlikte çalışmalar üst seviyede yürütülecektir.” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal engeller sporla aşılacak
Londra 2012 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları kapsamında yürütülen ...
Yanlış iğne iddiası soruşturuluyor
Bitlis'te, kulak ağrısı için hastaneye giden 77 yaşındaki Sabiha Üge, ...
Karayazı’da bir ilk gerçekleştirildi
Karayazı ilçesinde, doğum kontrolü sorunu yaşayan bir hastaya, tüpligasyon ...
 
Oltu’da hijyen seferberliği
Erzurum Oltu İlçe Sağlık Grup Başkanlığı personeli ilçe merkezi ve köylerdeki ...
Oltu’da sigara yasağı seferberliği
Oltu ilçesinde Sağlık Grup Başkanlığı ekiplerince kapalı mekanlara 'sigara içilmez afişleri asıldı.
Erzurum elma’sı, elmas değerinde
Erzurum organik elma üretiminde Türkiye’de bu çeşit tarımın yapıldığı ...
 
Havalar soğudu, hastalıklar arttı
Sonbahar ve kış mevsimlerinde havadaki ısı değişikliği nedeniyle çok sık ...
Sağlıkta “Solunum Seferberliği”
Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği’nce (TÜSAD) 14 Ekim Dünya Spiromete ...
Kan bağışlamak için kuyruğa girdiler
Erzurum Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi tarafından Kars’ta başlatılan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva