ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
14 Ekim 2010 Perşembe - 04:02

Yanlış iğne iddiası soruşturuluyor

Bitlis'te, kulak ağrısı için hastaneye giden 77 yaşındaki Sabiha Üge, yanlış yapılan iğne sonucu bacağının felç olduğu iddia edildi.

Yanlış iğne iddiası soruşturuluyor

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Karbastı köyünde ikamet eden Sabiha Üge, kulak ağrısı şikayeti için oğlu Mehmet Selim Üge ile beraber Hizan Devlet Hastanesi'ne gittiğini ve buradan ferç olarak döndüğü iddia edildi. Sol bacağının yapılan yanlış iğne sonucu felç olduğunu ileri süren Sabiha Üge, tercüman aracılığı ile derdini anlattı.
//KULAK AĞRISIYLA GİTTİ FELÇ OLDU
Kürtçe konuşan Üge, ayrıca hastane personellerinin kendisine iyi davranmadığını anlatarak "Kulak ağrısı için oğlumla beraber Hizan Devlet Hastanesi'ne gittik. Kulağıma bakan doktor kulağımda herhangi bir sorun olmadığını ve hemşireye bana iğne yapmasını söyledi. Hemşire de beni sedyeye yatırmadan ben ayaktayken hızlı ve sert bir şekilde kalçama iğneyi batırdı. O iğneyi batırdığı anda belimden ses geldiğini hissettim ve o anda çok büyük bir acı çektim. Ben o acıyla hemşirenin kolunu tuttum ve 'beni öldürdün' dedim. Şiddetli acı çektiğim için ve ayağım artık tutmadığı için yere yığıldım. Oğlum beni o durumda görünce doktorun yanına gitti ve doktora benim durumumu söyledi. Doktorda bana serum verilmesini söyledi. Bana serum verilmesine rağmen durumum gittikçe daha kötü oldu. Beni Tatvan'a sevk ettiler. Kendi imkanlarımızla gittiğimiz Tatvan'daki hastanede bana bakan olmadı. Biz de Hizan'a geri döndük. Hizan'daki hastaneden bizi tekrar Tatvan'a yolladılar. Tekrar Tatvan'a geldik ve bizi Tatvan'dan Bitlis'e yolladılar. Bitlis'teki doktorlar bizimle ilgilendi ve bizi Van'a sevk ettiler. Ardından Van'a gittik ve burada fizik tedavisine aldılar. Tedavi esnasında benim ayağımı kontrol etmek için elektrikle baktılar ve hiçbir olumlu yanıt alamadılar. 15 gün fizik tedavisinde kaldım ve hiçbir gelişme olmadı. Doktor, 'Sinir damarı kopmuş ve ayağı felç olmuş' dedi. Sonra beni taburcu ettiler" dedi.
//AİLENİN İDDİALARI
Annesinin eski sağlığına dönebilmesi için mücadele eden Mehmet Selim Üge ise, 12 Ağustos 2010 günü, annesinin kulak ve baş ağrısı için Hizan Devlet Hastanesi'ne gittiklerini hatırlatarak, "Annemi muayene eden doktor bizi Tatvan'daki nöroloji doktoruna sevk etti ama gitmeden önce acilde bir ağrı kesici iğne yaptırmamızı istedi. İğne yapıldıktan sonra annemin ayağı tutmaz oldu. Annem o anda ayağını hissetmediğini ve felç olduğunu söyledi. Tedavi için Tatvan'a ve Bitlis'e gittik. Sonuç alamayınca yine Hizan Devlet Hastanesi'ne geldik. Bu kez de bizi, hastane Başhekimi ve doktorlarla görüştürmediler. Sonra başhemşire geldi, iğnenin neresine yapıldığını sordu ve bir doktor gibi bakarak, 'İğneden dolayı değildir, bir daha hastaneye gelmeyin ve bizi rahatsız etmeyin' dedi. Ben de amacımız kimseyi rahatsız etmek olmadığını ifade ettim. Doktorlar bizimle görüşmek istemediğini söylediler, kapılarını bize tamamen kapadılar" dedi.
//"MADDİ VE MANEVİ OLARAK MAĞDUR EDİLDİK"
Hem maddi hem manevi olarak mağdur olduklarını ifade eden Üge, "Ben annemi farklı hastanelere götürüp getirirken sırtımda taşıyordum. Buna rağmen bir ambulans bile görevlendirmediler. Anneme iğne yapıldığı günün ertesi günü ve sonrasındaki günlerde hastaneye gidişlerimizde iğneyi yapan hemşireyi hiç görmedim, izinde veya istirahatta denildi. Öğrendiğimiz kadarıyla annemin bu durumuna sebep olan hemşirenin ismi Emine'dir. Bu hemşirenin kimlik bilgilerinin de hastane yetkilileri tarafından araştırmasını
istiyoruz. Anneme yapılan iğne sinir damarına yapıldığı için büyük hasar meydana gelmiş. Van'a gittik, EMG sonucu aldık ve savcılığa teslim ettik. Daha sonra savcılık Van'a bir yazı yolladı. Adli Tıp'tan gelen yazıya göre herhangi bir sakatlık olmadığı gösterilmiş. Oysa biz Adli Tıp'a hiç gitmedik. Sadece bir başvuruda bulunduk. Başvuru yaptığımızda da bize Diyarbakır veya Erzurum'a gitmemiz gerektiği söylenmişti. Hizan Savcılığı'na yanlış bir bilgi mi verilmiş? Yoksa savcımı yanlış yorum yapmış ve o yazıyı yazmış? Bu bize büyük bir hakarettir. Tüm yetkililerden bu konuya el atmalarını ve bize yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.
Hizan Devlet Hastanesi yetkilileri ise böyle bir konunun kendilerine ulaşmadığını, hasta veya hasta yakınından bir müracaat olması halinde gerekli incelemeleri yapmaya hazır olduklarını söylediler.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karayazı’da bir ilk gerçekleştirildi
Karayazı ilçesinde, doğum kontrolü sorunu yaşayan bir hastaya, tüpligasyon ...
Oltu’da hijyen seferberliği
Erzurum Oltu İlçe Sağlık Grup Başkanlığı personeli ilçe merkezi ve köylerdeki ...
Oltu’da sigara yasağı seferberliği
Oltu ilçesinde Sağlık Grup Başkanlığı ekiplerince kapalı mekanlara 'sigara içilmez afişleri asıldı.
 
Erzurum elma’sı, elmas değerinde
Erzurum organik elma üretiminde Türkiye’de bu çeşit tarımın yapıldığı ...
Havalar soğudu, hastalıklar arttı
Sonbahar ve kış mevsimlerinde havadaki ısı değişikliği nedeniyle çok sık ...
Sağlıkta “Solunum Seferberliği”
Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği’nce (TÜSAD) 14 Ekim Dünya Spiromete ...
 
Kan bağışlamak için kuyruğa girdiler
Erzurum Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi tarafından Kars’ta başlatılan ...
Sigara timi ceza yağdırdı
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 30 ekip eş zamanlı olarak şehir merkezindeki ...
Kaza geçirdi, hayatı karardı
Erzurum'da pazara giderken otomobilin çarpması sonucu kalçası kırılan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva