ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
HABERLER>GUNCEL
28 Aralık 2009 Pazartesi - 05:58

'Her şey vatan için'

IŞIK ÇAPANOĞLU (İHA) – "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" sloganıyla bu sene düzenlenen Sarıkamış Şehitleri'ni anma programı kapsamında binlerce kişinin katılımı ile Sarıkamış Kızılçubuk köyünde bir tören düzenlendi.

 Her şey vatan için

Milli Savunma Bakanı M. Vecdi Gönül, "Türk askerlerinin askerlik sanatındaki üstün değerini burada görüyoruz. Şuna inanıyorum ki, bir başka milletin ordusu buradaki gibi tabiat şartlarının en zorlarıyla ve teçhizatın en uygunsuzuyla karşılaşsaydı isyan ederdi, firar ederdi. Bakıyorsunuz 120 binlik ordumuzda bir tek isyan yok, firar yok, tam bir itaat var. Ölüme gideceğini bile bile itaat ediyor" dedi.
//TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE YÜRÜDÜ
"Türkiye Şehitlerine Yürüyor" sloganıyla bu sene düzenlenen Sarıkamış Şehitleri'ni anma programı kapsamında binlerce kişinin katılımı ile Sarıkamış Kızılçubuk köyünde bir tören düzenlendi. Burada konuşan Milli Savunma Bakanı M. Vecdi Gönül, vatan şehitlerini anmak için burada olduklarını belirterek, "Elbette toprakları vatan yapan insanlar olmadıkça toprak topraktır, vatan olmaz. Ne mutlu bize ki, tarihimiz boyunca gerek değerlerimiz ve inancımız, gerekse topraklarımız için evlatlarımız gözlerini kırpmadan şehit olmayı göze aldılar. Türk askerlerinin askerlik sanatındaki üstün değerini burada görüyoruz. Şuna inanıyorum ki, bir başka milletin ordusu buradaki gibi tabiat şartlarının en zorlarıyla ve teçhizatın en uygunsuzuyla karşılaşsaydı isyan ederdi, firar ederdi. Bakıyorsunuz 120 binlik ordumuzda bir tek isyan yok, firar yok, tam bir itaat var. Ölüme gideceğini bile bile itaat ediyor. Bu en yüksek asalet duygusudur. Bunun bir manevi değeri de var. Yalnız komutanının emrine itaat etmiyor, aynı zamanda biliyor ki, o komutanın emri onu şahadete ve gazilik unvanına kavuşturacaktır. Şahadet, gene biliyor ki ölümsüzlüktür, rütbelerin en yükseğidir. Mustafa Kemal Atatürk mareşal unvanını aldıktan sonra TBMM tarafından gazilik unvanıyla da taltif edilmektedir. Gazilik işte bu kadar önemli. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Vatanı için kendini feda edenleri rahmetle anıyorum. Hiç şüphe etmiyorum ki, Türkiye'nin bugün karşılaştığı meseleler de fedakar insanlarımız sayesinde en iyi şekilde
çözülecek ve Türkiye refah ve mutluluk ülkesi olarak evlatlarımıza kalacaktır" şeklinde konuştu.
//TEMSİLİ GÖSTERİ
Konuşmaların ardından toplanan binlerce kişi yürüyüşe geçerek Yukarı Sarıkamış Köyü Şehitliği'ne geldi. Askerler tarafından temsili olarak Sarıkamış Harekatı canlandırılmasının ardından Bakan Vecdi Gönül, şehitliğe çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un gönderdiği mesaj okundu.
9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Mehmet Denizhisar tarafından Sarıkamış Harekatı'nın harita üzerinden anlatılmasından sonra Bakan Gönül bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardandan şehitlik defterini imzalayan Bakan Gönül, Kızılay Derneği tarafından Gelibolu'dan getirilen Türk bayrağı ile toprağı teslim aldı.
Bakan Gönül tören alanında çadır içinde sergilenen soğuk iklim malzemeleri çadırını gezdi ve askerlerden silah malzemeleriyle ilgili bilgi aldı.
Düzenlenen törenlere TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Kars Valisi Ahmet Kara, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, şehit yakınları ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Sarıkamış" ağlattı
İHA/Bursa'da Uludağ Üniversitesi ile Kars, Bursa, Ardahan, Iğdır Dernekleri ...
Enerji yatırımları hız kazandı
GHA/Erzurum’da enerji altyapı yatırımları için 40 milyon TL tutarında ...
Değirmenler köyü dertli
NECAT KARAKAŞ (İHA) – Horasan’a bağlı Değirmenler köyü Muhtarı Metin Satır, ...
 
Köylüler, GSM şirketlerinden şikayetçi
CİHAN/Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Karabey, Karaca, Saltaşı, Mağara ve ...
Teşvik sorunu TBMM’de
2010 Yılı Bütçesinin yürürlük maddeleri üzerinde TBMM Genel Kurulunda ...
Öztürk’e termal brifingi
İHA/Aziziye Belediye Başkanı Cengiz’den termal yatırımlar hakkında brifing ...
 
ETB’den işsizlik uyarısı
İHA/Erzurum’da yatırımsızlık ve özel sektörün güçsüzlüğü sebebiyle işsizlik ...
Sansa Deresi duble yola kavuşuyor
COŞKUN MENEK (İHA) - Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan-Erzurum ...
Kayıt Dışılıkla Mücadele Komisyonu toplandı
Erzurum Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Komisyonu,toplandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva