ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>GUNCEL
26 Aralık 2009 Cumartesi - 06:50

Öztürk’e termal brifingi

İHA/Aziziye Belediye Başkanı Cengiz’den termal yatırımlar hakkında brifing alan Vali Öztürk, Erzurum’un sosyo-ekonomik anlamda kalkınmasında ve çağdaş vizyona erişmesinde yerel yönetimlere önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Öztürk’e termal brifingi

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret etti. Bir süre önce Erzurum’a atanan Vali Öztürk, Başkan Cengiz’e yaptığı iadei ziyarette, şehrin sosyo-ekonomik anlamda kalkınmasında ve gelişip güzelleşmesinde yerel yönetimlere büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.
//CENGİZ AZİZİYLEDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARI AKTARDI
İlçede yaptığı çalışmalarla ilgili bir brifing veren Başkan Cengiz, kentsel dönüşüm çalışmaları ile termal turizmde markalaşma atılımları hakkında Vali Öztürk’e bilgi sundu. Aziziye’nin Erzurum’un giriş kapısı olması nedeniyle şehir adına çok önemli bir misyon üstlendiğini ifade eden Başkan Cengiz, şehrin tarihi ve kültürel vizyonuna uygun, tabii ve doğal güzellikleri ortaya çıkararak, turizm cenneti ve cazibe merkezi bir ilçe oluşturma hedefinde olduklarını kaydetti.
//TURİZMDE MARKA İLÇE OLMA HEDEFİ
Turizmde marka ilçe hedefine yürümek için, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdiklerinin altını çizen Başkan Cengiz, “Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Dadaşkent’te yılların kangren sorunu haline gelen Gezköy problemini ortadan kaldırdık. Hak sahiplerine bugüne kadar 2 Milyon TL ödeme yapıldı. Önümüzdeki günlerde 3 milyon TL daha ödeme yapılacak. Artık önümüzdeki yaz sezonu itibariyle Gezköy’de yıkım çalışmaları başlayacak. Ilıca bölgemizde ise, daha önceden başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Termal turizmde marka ilçe hedefine ulaşmamız için, Ilıca’nın neredeyse tamamının yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bunun için belediyemizde Kentsel Dönüşüm Birimi kurduk ve bölge bölge çalışma yapıyoruz. Hemşehrilerimizin de onayını ve rızasını alarak ilçemizi layık olduğu çağdaş görünüme kavuşturacağız.” ifadelerini kullandı.
//CENGİZ: AZİZİYE ÇEKİM MERKEZİ OLACAK
İlçenin sahip olduğu tabi ve doğal zenginlikleri harekete geçirmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Cengiz, şehrin kalkınma ritmini yakalaması için sahip olduğu en büyük potansiyel olan turizm çeşitlerini iyi tanıtım ve kaliteli hizmet sunumuyla katma değere çevirmesi gerektiğini ifade etti. Aziziye’nin termal turizmde büyük bir potansiyel olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “Belediye bünyesinde faaliyet gösteren termal tesislerimiz, sunduğu hizmet kalitesi ve çeşitliliği ile ülkemizin sayılı termal turizm merkezleri arasında yerini almıştır.” ifadelerini kullandı. İlçeyi yatırımcılar için de bir çekim merkezi haline getirme çabasında olduklarını ifade eden Başkan Fatih Cengiz, 6,5 dönümlük alan üzerine, kaynağı hazır 72 adet aile kabini yaparak turizm yelpazesini genişleteceklerini belirtti. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yatırımcılar için de ilçede her türlü altyapı ve teknik desteği sunmaya hazır olduklarını kaydederek, “İlçemize yatırım yaparak, şehir ekonomisine ve istihdama katkı sunacak her müteşebbisin ekip olarak memurları gibi çalışmaya hazırız.” diyerek, samimiyetini ortaya koydu.
//VALİ ÖZTÜRK: ERZURUM’A HİZMET ONURDUR
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise, Başkan Cengiz’in kentsel dönüşüm ve termal turizmde yaptığı atılımları yakından takip ettiğini, gelinen noktada alınan mesafenin sevindirici olduğunu belirtti.
Vali Öztürk, sahip olduğu tarihi zenginlikleri ile Erzurum’un bir kültür şehri kimliği taşıdığını, bu güzel şehre hizmet etmenin de her insan için çok onurlu ve şerefli bir görev olduğunu kaydetti. Erzurum’un 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış oyunlarına ev sahipliği yaparak, ulusal ve uluslararası alanda bir marka değer haline geldiğini kaydeden Vali Öztürk, “Başta kış ve termal turizm olmak üzere, Erzurum farklı turizm çeşitlerinde de kendine yeni ufuklar çizmektedir. Şuan itibariyle 2011 kış oyunlarına şehrimize en iyi şekilde hazırlamak, bu dev organizasyondan alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz. Şehrimizin fiziki görünümü başta olmak üzere, insanımızın da organizasyona en iyi şekilde hazırlanması gerekiyor. Bu noktada da yerel yöneticilerimize çok önemli sorumluluk düşüyor. Başkanların bu sorumluluklarının bilinciyle çalıştıklarını ve Erzurum’un her anlamda bu oyunları başaracağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
//ERZURUM, ÖZELLİKLİ VE NİTELİKLİ BİR KENT
Erzurum’un kış turizmi ve termal turizm gibi büyük nimetler barından bir kent olduğunu ifade eden Vali Öztürk, şunları söyledi: “Artık bu zenginliklerimizi nasıl değerlendirip, katma değer üretir hale nasıl getirebileceğimizi düşünmeliyiz. 2011 sürecinde kış turizminde atılan somut adımların termal turizmde de atıldığını görmek heyecanımızı artırdı. Artık Erzurum, sahip olduğu bu turizm değerleriyle kısa sürede uluslararası bir turizm merkezi haline gelecektir. Çünkü bu kadar turizm çeşitliliğini bir arada barındıran şehir sayısı yok denecek kadar azdır. Bu değerler hiç şüphesiz Erzurum’u özellikli ve nitelikli bir kent yapmaktadır. Şimdi asıl önemli olan ve yapılması gereken bu farklı turizm çeşitlerinin birbirleriyle entegrasyonunu sağlayarak, şehri bir turizm koridoru haline getirmek.“

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETB’den işsizlik uyarısı
İHA/Erzurum’da yatırımsızlık ve özel sektörün güçsüzlüğü sebebiyle işsizlik ...
Sansa Deresi duble yola kavuşuyor
COŞKUN MENEK (İHA) - Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan-Erzurum ...
Kayıt Dışılıkla Mücadele Komisyonu toplandı
Erzurum Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Komisyonu,toplandı.
 
TRT’den, şehitler için belgesel
Birinci Dünya Savaşı'nda Sarıkamış Harekâtı'nda çoğu donarak yaşamını ...
Bingöl'de Termal rezervi bulundu
İHA/Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bingöl-Erzurum karayolu Karlıova ...
Alipaşa’ya otantik görünüm
İHA/Erzurum’un tarihi mahallelerinden olan Alipaşa’da ara sokaklar taş ...
 
Doğu bir ilke kavuşacak
İHA/Türkiye’nin iki katlı en uzun köprüsü Doğu Anadolu Bölgesinde inşa edilecek.
Şehitlerimize minnettarız
Ahmet AKBUĞA/İHA/Sarıkamış Harekatı sırasında 3'ncü Ordu Komutanı Enver ...
Erzurum, Kabe’deki mirasını istiyor
İHA/Suudi Arabistan’ın Osmanlı’nın Kabe çevresine yaptırdığı revakları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva