ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Etkinlikler iptal edildi
Etkinlikler iptal edildi
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
HABERLER>EKONOMİ
13 Ocak 2011 Perşembe - 07:13

Ziraat Odaları seçim sürecinde

Erzurum’daki çiftçileri seçim heyecanı sardı. Köylerden delege tespit edilmesiyle başlayan süreç, daha sonra ilçe Ziraat Odalarının başkanlarının seçimiyle devam edecek. İlçelerdeki Ziraat Odalarına seçilen başkanlar ise, Şubat ayında Erzurum Ziraat Odası Başkanlığı için sandık başına gidecek.

Ziraat Odaları seçim sürecinde

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Erzurum’daki çiftçileri seçim heyecanı sardı. Köylerden delege tespit edilmesiyle başlayan süreç, daha sonra ilçe Ziraat Odalarının başkanlarının seçimiyle devam edecek. İlçelerdeki Ziraat Odalarına seçilen başkanlar ise, Şubat ayında Erzurum Ziraat Odası Başkanlığı için sandık başına gidecek.
//SEÇİM HEYECANI
Erzurumlu çiftçiler seçim telaşı sardı. 6964 Sayılı Ziraat Odaları Kanunu kapsamında Şubat ayında yapılacak olan seçimler için Erzurum’da da çalışmalar başladı. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinden delege tespitiyle başlayan seçim süreci, ilçelerdeki ziraat odalarının başkanlarının seçimiyle devam edecek. Erzurum Ziraat Odası (EZO) Başkanı Mücahit Harmandar, 4 yılda bir yapılması gereken seçimler için hazırlıklara başladıklarını söyledi. Erzurum’daki çiftçilerin seçim telaşını yaşamaya günler öncesinden başladıklarını kaydeden Harmandar, köylerdeki delege tespitlerinin tamamlandığını kaydetti. Harmandar, “Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıtlı olan çiftçilerimiz, köylerde muhtarların başkanlığında delege tespitini yaptılar. Seçilen bu delegeler, bağlı bulundukları ilçenin Ziraat Odası Başkanlığı’na aday olabilecekleri gibi, aday olanlara oy da verebilecekler. Şu anda seçimin ikinci aşamasındayız. Köylerden tespit edilen delegeler, ilçelerde Ziraat Odası başkanı seçmek için sandık başına gidecekler. İlçelerdeki seçim süreci tamamlandıktan sonra da, üçüncü aşama olan Erzurum Ziraat Odası Başkanlığı seçimleri yapılacak.” diye konuştu.
//İLÇE DELEGE SEÇİMLERİ
İlçelerdeki Ziraat Odalarının, seçim işlemlerini Şubat ayına kadar bitirmiş olmaları gerektiğini vurgulayan Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, “Erzurum Ziraat Odası (EZO) Başkanlığı seçimini yapabilmek için ilçelerdeki seçimlerin tamamlanması bekleniyor. Çünkü seçimde oy kullanacak olan kişiler, ilçelerdeki Ziraat Odası başkanları olacak.” dedi.
Erzurum’daki seçimi gerçekleştirebilmek için sürecin tamamlanması beklemek durumunda olduklarına dikkati çeken Harmandar, kanun gereği Şubat ayı içerisinde tüm seçimlerin tamamlanmış olması gerektiğini kaydetti.
//4 ADAY YARIŞACAK
Öte yandan Erzurum Ziraat Odası Başkanlığı için kendisinin yeniden aday olacağını açıklayan Harmandar, seçimde yarışacak aday sayısının artacağını belirterek, “Şu anda benim dışımda 3 ile 4 kişinin ismi konuşuluyor. Seçimlere kadar çok şey değişir, aday sayısı artar ya da adaylar arasında birleşme olur. Şimdiden net bir şey konuşmak doğru olmaz. Ziraat Odası Başkanlığı için aday olacak olan çiftçi arkadaşlarıma şimdiden başarı dileklerinde bulunuyorum. Bizim için önemli olan sonuçların Erzurum için hayırlı olmasıdır.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nişasta bazlı şeker kotasına tepki
Erzurum Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Lokman Aydeğer, “Türkiye Nişasta ...
GÜLBİRLİK’ten Erzurum’a Bölge Müdürlüğü
Kısa adı GÜLBİRLİK olan Gül-Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooparatifleri ...
Konaklamada Universiade fırsatçılığı
Erzurum’da yaklaşan 2011 Kış Oyunları öncesinde heyecan giderek artarken, ...
 
Kredi geri dönüşüm oranı açıklandı
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği, son 10 yılın tahsilat ...
Narman’da tarımsal eğitim atılımı
Narman İlçesindeki Çiftçilere Yönelik Modern Tarım ve Hayvancılık Narman ...
Lojistik Köy’de son nokta
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 300 ...
 
Zenginlik içinde yoksulluk çekiyoruz
Erzurum’un bir çok ilçesinde bulunan maden ve maden suyu kaynağının gerektiği ...
KUDAKA, Bölge Hafızası oluşturuyor
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Erzurum, Erzincan ve Bayburt ...
Yatırımda 2010 bereketi
Erzurum’da gerçekleştirilmesi öngörülen bin 399 kamu yatırım projesinin ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva