ZİL ÇALMASINA SAYILI GÜNLER KALDI
Eylül ayı yaklaştıkça öğrencileri okul heyecanı, velileri ise masraf stresi sarıyor. 18 eylül’de başlayacak olan yeni eğitim ve öğretim dönemi için aileler ve çocukların hazırlıkları başladı. Okul giysileri, okul servis ücretleri velileri düşündürüyor.
Okul kitaplarının ücretsiz dağıtılmasını memnuniyetle karşılayan veliler, öğrencilerinin masraflarının çoğunluğunu okul giysisi, servis ücreti ve kurs giderlerinin oluşturduğunu ifade ediyorlar.
VELİLERDE MASRAF ENDİŞESİ HAKİM
OKS ve ÖSS’ye hazırlanmaları için çocuklarını dersaneye göndermeyi düşünen veliler, kurs ücretlerinin oldukça yüksek olmasından yakınıyorlar. Bir evde birden fazla çocuğun kursa gitmesi halinde kazançlarının büyük bir bölümünü dersanelere harcamak zorunda kalan veliler, okullarda eğitim standartının yükseltilmesini, hafta sonlarında okullarda ücretsiz kurs etkinliği gerçekleştirilmesini istiyorlar.
MİLLİ EĞİTİM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
Erzurum Milli eğitim Müdürlüğü yeni eğitim ve öğretim dönemi hazırlıklarını sürdürüyor. Okullarda bakım, tamirat ve tadilat çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını açıklayan il Milli eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu yıl 1372 ilk ve orta öğretim kurumunda 190 bine yakın öğrencinin öğretim göreceğini, bu okullarda 7 bin 683 öğretmenin görev yapacağını açıkladılar.