ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Uzundere Balıklı’da yangın
Uzundere Balıklı’da yangın
Yiğidolar Dadaşların konuğu olacak
Yiğidolar Dadaşların konuğu olacak
TRENDYOL 1. Ligde transferler devam ediyor
TRENDYOL 1. Ligde transferler devam ediyor
Doğu Anadolu Doğa Harikaları – 20 – Nemrut Kalderası
Doğu Anadolu Doğa Harikaları – 20 – Nemrut Kalderası
Erzurum’un 7 aylık trafik gerçeği
Erzurum’un 7 aylık trafik gerçeği
HABERLER>GUNCEL
8 Şubat 2007 Perşembe - 00:00

Yakutiye Belediye Başkanı Atınç, sert çıktı;

Kıyak geçtiğimiz iftiradır Yerel bir gazetenin hafta sonu sayısında “Veresiye ruhsat olur mu?” başlıklı haberin bilgiden yoksun ve gerçekleri yansıtmadığını belirten Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, ruhsat bedelinin çek ile avans olarak alınmasının mümkün olduğunu, ancak kimseye kıyak geçmediklerini söyledi.

Yakutiye Belediye Başkanı Atınç, sert çıktı;

Yakutiye Belediye Başkanı Atınç, sert çıktı; Kıyak geçtiğimiz iftiradır Yerel bir gazetenin hafta sonu sayısında “Veresiye ruhsat olur mu?” başlıklı haberin bilgiden yoksun ve gerçekleri yansıtmadığını belirten Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, ruhsat bedelinin çek ile avans olarak alınmasının mümkün olduğunu, ancak kimseye kıyak geçmediklerini söyledi. Yerel bir gazetenin hafta sonu sayısında yeralan Çankaya Buraklar Konut Yapı Kooperatifi’ne kıyak geçildiği iddia edilen haberlerin gerçeği yansıtmayan ve objektif kriterlerden yoksun olduğunu belirtildi. Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, “Haber objektif ölçülerden uzak olduğu gibi insaftan da yoksundur. Ortada bir kıyak olmadığı gibi ruhsat bedelinin, çek ile avans alınması her belediye için uygulanan bir sistemdir. Ruhsat bedeli, çek ile avans olarak alınabiliyor. Çek’in geri alınması üzerine İmar Müdürlüğümüzce inşaatın ruhsatı iptal edilmiş ve ruhsatsız kalan inşaat, kaçak inşaat konumunda kaldığından cezalandırılmak ve gereği yapılmak üzere Encümen Heyetine teklif yapılmıştır. Encümen Heyetimiz 2 Şubat Cuma günü toplanarak konuyu görüşmüştür ve gereğini yapmıştır” dedi. RUHSAT İPTAL EDİLMİŞ Fahrettin Atınç, “Adı geçen kooperatif için uygulanan prosedür diğer bütün kooperatifler için uygulanandan farklı değildir. İmar Müdürlüğümüze ruhsat için avans olarak çek verilmiştir. Ancak çek geri alınmıştır. Ortaya çıkan durumda kooperatifin ruhsatı iptal edilmiş ve kooperatif ruhsatsız kalmıştır. Bu durum muvacehesinde gereken yasal süreç işlemiş, İmar Müdürlüğümüzün talebiyle konu 2 Şubat günlü Encümen Heyetimiz tarafından incelenmiş ve yapmış olduğu toplantıda 3194 sayılı imar kanununun 32. maddesine göre 3 bin YTL para cezası vererek inşaatı ruhsatlandırmak üzere 14 Şubat 2007 gününe kadar süre tanınmasını karara bağlanmıştır” şeklinde konuştu. Atınç, işleyen sürecin belediye yetkililerince gazete muhabirine söylendiğini hatırlatarak “Encümen Heyetimiz öğleden sonra toplanır. Muhabire adı geçen kooperatifle ilgili sorkduğu sorulara cevap verilmiş, ancak yapılan işlem sürdüğü için istenirse Encümen toplantısını takip eden günlerde daha detaylı bilgi verileceği belirtilmiştir. Oysa haberin yeraldığı gazete muhabiri arkadaşımız aldığı detaylı olmayan bilgiyi, belki yönlendirmelerin de etkisiyle olumsuz olarak ve sanki bir kooperatife kıyak geçiliyormuşcasına sunmuştur. Ne benim, ne de Belediyemizin ayrımcılık yaptığı yok. Uygulanan süreç ortadadır. Bu işin başka bir yöntemi varsa onuda biz bilmiyoruz. Haber yazılırken daha objektif ve duyarlı olunmasının herkese yararı vardır. Kamuoyunu yanlış yönlendirmek haksızlıktır” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“AZİZİYE KADIN DOĞUM HASTANESİ YIKILMAMALI”
MHP Olur İl Genel Meclis Üyesi Binali Demirci, Aziziye Kadın Doğum ve ...
“HAVA KİRLİLİĞİNDE ÖNEMLİ DÜŞÜŞ VAR”
Erzurum Vali Yardımcısı Hanlar İden,2007 yılı Ocak ayı hava kirliliği değerlerini açıkladı.
İNTERNETTE GÜVENLİK KAMPANYASI
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığınca, Aile ve Sosyal Araştırmalar ...
 
KARS BELEDİYE BAŞKANI ALİBEYOĞLU:
"ERZURUM ZAFER KAZANMIŞTIR" Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Erzurum'un ...
KAZIMKARABEKİR’DE YAZ HAZIRLIĞI
Kazım Karabekir Belediyesi'nce yaz aylarında kullanılacak malzemelerin üretimi kıştan hazırlanıyor.
KDV beyanname verme süresi uzatıldı
Ocak 2007 Dönemine İlişkin Katma Değer Vergisi Beyanname Verme Süresi ...
 
Türk Harb-İş Sendikası:
AÇLIK SINIRI 615 YTL Türk Harb-İş Sendikası, Ocak ayında açlık sınırını ...
ÖSS Heyecanı Başlıyor
Başvurular 12 Şubat'ta, sınav 24 Haziran'da. Öğrenci Seçme Sınavı ile ...
OLTU BELEDİYESİ'NDE SÖZLEŞME SEVİNCİ
Oltu Belediye Başkanlığı ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Şehâdetin coğrafyası yahut bir milletin unuttuğu hatıra
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İnsanlığın En Yüce Değeri
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Değerin Barışı
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva