ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yılmaz’dan fırsat eşitliği vurgusu
Yılmaz’dan fırsat eşitliği vurgusu
BM’den Gazze açıklaması
BM’den Gazze açıklaması
Türk Kara Kuvvetleri 2234'üncü gurur yılında
Türk Kara Kuvvetleri 2234'üncü gurur yılında
Putin: 'Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz'
Putin: 'Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz'
'İşimiz ziraat, gücümüz ziraat'
'İşimiz ziraat, gücümüz ziraat'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
17 Kasım 2009 Salı - 01:57

YBO’da domuz gribi alarmı

NECAT KARAKAŞ (İHA) - Erzurum'un Horasan ilçesindeki Horasan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda (YİBO), 2 öğrenciye domuz gribi teşhisi konması üzerine, okulda sağlık taraması yapıldı.

YBO’da domuz gribi alarmı

//9 HASTA VAR
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, yaptığı yazılı açıklamada, 9 Kasım tarihine kadar A H1N1 virüsünün saptandığı 7 kişinin hastalık süresini bitirmelerinin ardından il genelinde 9 kişiye daha domuz gribi teşhisi konduğunu bildirdi. Söz konusu vakalardan 2'sinin Horasan YİBO'da saptandığını belirten Vançelik, açıklamasında "11 Kasım'da domuz gribi şüphesiyle 2 öğrencimizden alınan boğaz örneklerinin sonuçları Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nden 13 Kasım tarihinde pozitif olarak
bildirilmiştir. Yapılan değerlendirmede çocuklarımızın takipleri dışında bir işleme gerek olmadığı belirlenmiştir. Bulaşıcılık süresini bitiren her 2 çocuğumuz okullarına sağlıklı olarak devam etmektedir" diye konuştu.
OKULDA SAĞLIK TARAMASI YAPILDI
Doç. Dr. Vançelik, söz konusu okulda İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Rukiye Çetin başkanlığında bir ekip tarafından sağlık taraması yapıldığını bildirdi.
Okulda ateş, grip ve diğer şikayetleri olan öğrencilerin muayene edildiğini ifade eden Vançelik, şunları söyledi: "8 öğrenci ateş ve diğer domuz gribi belirtileri sebebiyle sağlık kuruluşlarına şüpheli vaka olarak sevk edilmişlerdir. Ancak yapılan laboratuvar tahlillerinde 6 öğrencide bademcik iltihabı, 2 öğrencide ise idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konmuştur. Bu sebeple okulun tatil edilmesine gerek görülmemiştir. Aynı okul veya sınıfta belirli sayıda domuz gribi hastası olduğunda o okulun tatil edileceğini ebeveyinlerimize bildirmek isterim."
//YOĞUN BAKIMDA HASTA YOK
Vançelik, son bir haftada saptanan diğer 7 vakadan 3'ünün ise hastanelerde yatmakta olduğunu belirterek, yoğun bakım gerektiren hasta bulunmadığını bildirdi.
İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi tarafından takip edilen 15 şüpheli domuz gribi vakasının mevcut olduğunu ifade eden Vançelik, il genelinde bugün itibariyle domuz gribi sebebiyle ölen hastanın bulunmadığını belirtti.
Vançelik ayrıca, risk gruplarının aşılanması çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, vatandaşlara bu süreçte ellerini daha sık sabunlu su ile yıkamaları uyarısında bulundu.
MALATYA'DA 2 İLÇEDE GRİP TATİLİ
Malatya'nın Arguvan ilçesinde tüm okular 4 gün süreyle tatil edildi.
Arguvan ilçesindeki ilköğretim ve liselerde eğitim gören öğrencilerin yoğun bir şekilde yüksek ateş ve ağrı şikayetleri ile sağlık kuruluşlarına başvurması üzerine Arguvan İlçe Hıfsızsıhha Kurulu, Arguvan Kaymakamı Aslı Ayanoğlu başkanlığında toplandı.
İlçe Hıfsızsıhha Kurulu, ilçedeki okulların 4 gün süreyle eğitime ara vermesine karar verdi.
Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Arguvan ilçemizde toplam bin 100 öğrencimiz var. Bunun 300 tanesi lise öğrencisi. Bugün okullardan sağlık kuruluşlarına yaklaşık 200 öğrenci yüksek ateş ve ağrı şikayetiyle başvurunca İlçe Hıfsızsıhha Kurulu, okulları 4 gün süreyle tatil etti" şeklinde bilgi verdi.
Bulut, Doğanşehir ilçesinde de okulların yine öğrencilerin yüksek ateş ve ağrı şikayetlerinin artması üzerine 3 gün süreyle tatil edildiğini de hatırlattı.
DOMUZ GRİBİ 2'NCİ PARTİ AŞILAR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE ULAŞTI
Bitlis Sağlık Müdürlüğü, Domuz Gribi 2'nci parti aşılarının kendilerine ulaşarak teslim alındığını açıkladı.Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 10 bin doz aşının, bugünden itibaren 6 -59 ay arası çocuklara ve yaş sınırı gözetmeksizin kronik hastalığı olan risk gruplarının aşılanmasında kullanılacağı da belirtildi. Açıklamada "Pandemik H1N1 Aşısı tüm yaş gruplarında 0.5 ml uygulanacaktır. 9 yaş ve altında olan kişiler ile immun suprese olan kişilere 2 doz uygulanacak olup aradaki süre an az 3 hafta olmalıdır. Altı ay ve altındaki bebeklere aşı uygulanmayacaktır. Dünya Sağlık Örgütü'nün aşı konusundaki uzmanlar komitesi (SAGE) tarafından halen dünyadaki ruhsatlı pandemik A (H1N1) 2009 aşılarının gebelerde uygulanabileceğine ilişkin bir karar alınmıştır. Aşının 20. haftadan ileri gebeliklerde güvenilir olduğu gösterilmiştir. 20. haftadan erken gebeliklerde de herhangi bir istenmeyen etki görülmemiştir. Bu nedenle; 20. haftadan sonraki gebeliklerde aşının önerilmesi, 20. haftadan önceki gebeliklerde ise kişinin yazılı onamı ile aşının uygulanması gerekmektedir. Pandemik İnfluenza A aşısı yumurtaya karşı ve önceki grip aşılama sonrası anaflaksi öyküsü (alllerjisi olan) olanlara, kas ve sinir sistemi tutulumu ile seyreden Guillian Barre Sendromu geçirme öyküsü olanlara uygulanmayacaktır" denildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tema’dan ağaçlandırma seferberliği
Ankara TEMA gönüllüleri tarafından TBMM'nin bahçesinden toplanarak Erzurum'a ...
Dadaş’tan merhamet örneği
Erzurum'da bir aracın çarparak telefine neden olduğu sokak köpeğinin henüz ...
Akdağ aşı açılımını anlattı
İHA/Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribi hastalığına karşı aşı çalışmasının ...
 
Erzurum’un tansiyonu düşük
Bölge Eczacılar Odası Başkanı Hasan Fehmi Altıntaş, bir ilaç firması tarafından ...
Bal çare oldu
GHA/Türkiye’deki panik dalgasını giderek büyütmeye devam eden Domuz Gribi, ...
Vatandaş acillik oldu
GHA/Hastanelerde 8 ile 15 TL arasında değişen oranlarda alınmaya başlanan ...
 
“Erzurum’da grip mi var?”
İHA/Erzurum'da Türkiye Nükleer Tıp Derneği tarafından düzenlenen PET/BT ...
“İhtiyaç çok, cerrah yok”
CİHAN/Hepatopankreatobiliyer cerrahide Türkiye'nin yıllık ihtiyacının ...
Doğu GDO’yu tartışıyor
İHA/GDO konusunda değerlendirme yapan Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
İran’dan alınacak ders
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Zafer kimin?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva