ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ASHB'den: Tatlı Keşifler Projesi
ASHB'den: Tatlı Keşifler Projesi
Sakaryaspor, Erzurumspor FK mesaisinde
Sakaryaspor, Erzurumspor FK mesaisinde
ESAV'da teşvik gündemi
ESAV'da teşvik gündemi
Jandarmadan kaçak kazı operasyonu
Jandarmadan kaçak kazı operasyonu
Kırık Tüneli Projesinde geri sayım
Kırık Tüneli Projesinde geri sayım
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
16 Kasım 2009 Pazartesi - 00:18

Bal çare oldu

GHA/Türkiye’deki panik dalgasını giderek büyütmeye devam eden Domuz Gribi, alternatif tedavi yöntemlerine olan ilgiliyi de artırdı. Ihlamur, rezene çayı, tarçın, nar ve portakal derken, en ilginç iddia, Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır’dan geldi.

Bal çare oldu

Başkan Taner Bayır, “Bal başta olmak üzere arı ürünleri tüketen bir insana değil Domuz Gribi, top değse zarar vermez.” dedi. Bal, arı sütü, polen ve propolisin, vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren çok önemli besin kaynakları olduğunu vurgulayan Taner Bayır, Erzurum’un, söz konusu ürünler bakımından en zengin şehirlerden birisi olduğunu kaydetti.
//İMMÜN SİSTEME DESTEK
Başkan Taner Bayır, Domuz Gribi karşısında panik havası oluşturmanın yersiz olduğunu vurgulayarak, “Her sabah bir bardak ılık su içerisinde bir yemek kaşığı balı seyreltip, birkaç damla limon ekleyerek tüketen adama, Erzurum tabiriyle top bile değmez.” diye konuştu. Arıların, dünyada Allah’ın vazifelendirdiği ilaç depoları olduğuna dikkati çeken Taner Bayır, insanlığın hizmetine sunulan bu canlıların, enzimleriyle aslında şifa ürettiklerini dile getirdi. Arı sütünden polenine, propolisten bala kadar her bir ürünün, vücudun değişik ihtiyaçları düşünülerek meydana getirildiğini anlatan Bayır, “Allah’ın bu mucizevi şifa kaynağı varken, gripten de göz edilemez, panikten de.” ifadelerini kullandı.
//BAL ŞİFA KAYNAĞI
Arı ürünlerinin, vücudun günlük ihtiyaçlarının yanında, vücudun direncini artırdığını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurgulayan Bayır, “İster g3ribe karşı önlem olsun, isterse grip olunduktan sonra kullanılsın, hiç fark etmez. Her iki durumda da arı ürünleri, etkin birer şifa kaynağıdır. Grip olanların arı ürünleri tüketmeleri halinde, hastalıkların çok daha çabuk iyileşeceği görülecektir.” dedi.
Her sabah aç karnına içilen bir bardak ılık su ve bal karışımının, vücudun direncini artıracağını vurgulayan Taner Bayır, “Arı poleni, limon ve süt karışımı, günümüzde bağışıklık sistemini güçlendiren çok önemli bir preparattır. Bu karışım, bir insan vücudunun günlük bütün gereksinimlerini karşılamakla birlikte, hastalıklara karşı vücudu da diri tutar, canlandırır. Gözlere parlaklık verir, solunum ve sindirim sistemlerini düzenler.” şeklinde konuştu. İnsanların sadece hasta olduklarında değil, arı ürünlerini tüketme konusunda devamlı bir kullanım alışkanlığı edinmeleri çağrısında bulunan Taner Bayır, “Bal, arı sütü, polen ve propolis tüketen insanların, hastanelerle kesinlikle işleri olmaz. Hele Domuz Gribi’ne neden olan virüs, bu güçlü şifanın karşısında kesinlikle etkili olamaz.” dedi. 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaş acillik oldu
GHA/Hastanelerde 8 ile 15 TL arasında değişen oranlarda alınmaya başlanan ...
“Erzurum’da grip mi var?”
İHA/Erzurum'da Türkiye Nükleer Tıp Derneği tarafından düzenlenen PET/BT ...
“İhtiyaç çok, cerrah yok”
CİHAN/Hepatopankreatobiliyer cerrahide Türkiye'nin yıllık ihtiyacının ...
 
Doğu GDO’yu tartışıyor
İHA/GDO konusunda değerlendirme yapan Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri ...
Vergi Dairesinde domuz gribi seferberliği
GHA/Domuz Gribi’nden ölenlerin sayısının 40’a ulaştığı Türkiye’de, panik ...
‘İletişim kazası’
İHA/Bakan Akdağ, Başbakan Erdoğan ile arasında yaşandığı iddia edilen ...
 
Pasinler’de sağlık seferberliği
İHA/Pasinler Kaymakamı Zekayi Erdem yurt genelinde gribal enfeksiyonların ...
Engeliler, sorunlarla mücadele ediyor
GHA/Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, “İnsan ...
Hava ambulansına alıştık
Ambulans helikopter önceki gün Trabzon'da yaklaşık bir ay önce bir lokantada ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Haritanın Yenilenmesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir yalnızca bir isim yahut soyisim midir?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Artık verilerle dövüşen adamlar var!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yıkılsın, yok olsun böylesi bir dünya
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva