ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Uçar, ailelerin heyecanına ortak oldu
Uçar, ailelerin heyecanına ortak oldu
Toplum sağlığı adına iş birliği
Toplum sağlığı adına iş birliği
Erzurum’da YKS heyecanı yaşandı
Erzurum’da YKS heyecanı yaşandı
Erzurum'da alışveriş festivali açıldı
Erzurum'da alışveriş festivali açıldı
Vatandaş sordu, Sekmen yanıtladı
Vatandaş sordu, Sekmen yanıtladı
HABERLER>GUNCEL
17 Ağustos 2006 Perşembe - 00:00

VERGİDE OLUMLU SEYİR

Temmuz Ayı vergi tahsilât ve tahakkuk sonuçları açıklandı. Tüm gelirlerde 2005 Temmuz ayına göre yüzde 21.39 tahakkuk, yüzde 16.89 oranında tahsilât artışı kaydedildi.

VERGİDE OLUMLU SEYİR

VERGİDE OLUMLU SEYİR Temmuz Ayı vergi tahsilât ve tahakkuk sonuçları açıklandı. Tüm gelirlerde 2005 Temmuz ayına göre yüzde 21.39 tahakkuk, yüzde 16.89 oranında tahsilât artışı kaydedildi. KARAYEL SONUÇLARI AÇIKLADI Erzurum vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel 2006 yılı Temmuz ayı vergi tahsilât ve tahakkuk oranlarını açıkladı. Buna göre Temmuz ayı itibarıyla tahakkuk miktarı 194 milyar 221 milyon 295 bin 17 YTL, tahsilât ise 138 milyar 46 milyon 166 bin 20 YTL oldu. Tahsilât oranı tahakkukun yüzde 71’i oranına ulaştı. GELİRLERDE TAHSİLÂT ORANI ARTTI Tüm gelirlerde ise 248 milyar 709 milyon 994 bin YTL miktarında tahakkuk gerçekleştirildi. Tahsilat oranı da 165 milyar 668 bin 450 YTL olarak kaydedildi. Tüm gelirlerde tahsilâtın tahakkuka oranı yüzde 66.61 oldu. TAHSİLÂTTA YÜZDE 97 ORANINDA ARTIŞ VAR Erzurum vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, yıl sonu hedeflerinin vergide yüzde 89 oranında tahsilat gerçekleştirmek olduğunu belirterek, bu orana yaklaşıldığını ve tahsilattaki gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Gelir vergisi tahsilatının 2005 yılının aynı dönemine göre yüzde 97 oranında artış kaydettiğini ifade eden Karayel, bunun ekonomideki olumlu gelişmelerden kaynaklandığını belirtti. VERGİ BİLİNCİ TABANA YAYILIYOR Kurumlar Vergisinde gerçekleştirilen yeni düzenlemelerle verginin tabana yayılacağını söyleyen Karayel, “Kurumlar vergisi oranının yüzde 30’dan yüzde 20 oranına düşürülmesi tahsilat oranını artıracaktır. Vergi kaçağını önleyecektir. Tahsilat oranı artacak, bu da ekonomideki verimliliği tetikleyecektir” dedi. VERGİ DAİRELERİ GÜNCELLEŞTİRİLDİ Vergi işlemlerinin zamanında ve yerinde yapılması, mükelleflere kolaylıklar getirilmesi adına Vergi dairelerinde çağdaş bir yapılanma sürecine girildiğini, bu süreçte eleman takviyesi ve işlemlerde otomasyon yapıldığını vurgulayan Vergi Dairesi Başkanı Karayel, “Vergi ekibi, yeni uzman elemanlarca takviye edildi. Amacımız mükellefe her türlü çağdaş hizmeti sunmak, işlemleri kolay hale getirmektir. Bunda çok büyük oranda hedefe ulaşılmıştır.” Şeklinde konuştu. UYUŞMAZLIKLARDA MÜKELLEFE DESTEK HİZMETİ Uyuşmazlıklar konusunda mükelleflere her türlü kolaylığın sağlandığını kaydeden Karayel şunları söyledi:” Mükelleflerimiz belge düzeninden asla taviz vermemelidir. Uyuşmazlıklarda biz mükelleflerimize her türlü desteği vermekteyiz. Vergilerin zamanında ödenmesi ve uyuşmazlıkların da zamanında bildirilmesi işlemlerin belli bir düzende yapılmasını sağlamakta, aynı zamanda mükellefimiz de rahat etmektedir.” ÇAĞDAŞ DÜZEYDE HİZMET ÜRETİYORUZ Vergi dairelerinin çağdaş düzeyde hizmet üretir hale getirilmesinin mükelleflere ödeme kolaylığı sağladığını söyleyen Karayel, bunun vergi bilincinin yükselmesine de katkı sağladığını ifade etti. Karayel:”Erzurum’da vergi ödeme bilincindeki artış seyri oldukça olumlu ve memnuniyet vericidir.” Dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
VALİ GÜVENÇ KÖYDES’İ ANLATTI Erzurum Valisi Celalettin ...
AIDS alarmı
Iğdır Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Oflas, Iğdır ve Erzurum'da çeşitli tarihlerde ...
YILDIZKENT BULUNTUSUNUN SONUCU AÇIKLANDI
TOPLU MEZAR DEĞİL Geçtiğimiz gün Erzurum'un Yıldızkent mevkiinde kazı ...
 
ERZURUM TARİHİNE IŞIK TUTAN
KAZI ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR Erzurum Müze Müdürlüğü tarafından yürütülen ...
‘Çağdaşkent’e adım adım
Dadaşkent Belediyesi yaz sezonunu en verimli şekilde değerlendirebilmek ...
Anadolu tarihinin en köklü değişimini yaşıyor
Anadolu kabına sığamıyor İstanbul Sanayi Odası(İSO) tarafından hazırlanan ...
 
530 kişiye işsizlik ödeneği
2006 Yılının ilk yedi ayında 530 kişiye 1 milyon 215 YTL tutarında işsizlik ...
Vergide TC numarası dönemi
Vergi kimlik numarası yerine TC kimlik numarası kullanımına ilişkin uygulama, ...
TREN RAYLARI ÜZERİNDE CESED BULUNDU
Erzurum'da, tren rayları üzerinde silahla vurularak öldürülmüş bir kişinin cesedi bulundu.
 
YAZARLAR
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Kudretin Tel Aviv Kürsülerindeki İtirafı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Buhara’dan Hive’ye, Hokand’dan Bugüne: Kaybettiğimiz Sadece Toprak Değildi
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Canınız sağ olsun çocuklar
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Devletler iyi niyetle değil, ihtiyatla ayakta kalır.
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
"Nazik ziyaretleri için teşekkür ederim..."
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
ErzurumTürk Medeniyetinin Zirvesidir
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva