Üniversite Tıp Dünyası’nı Erzurum’da buluşturdu
27 yıldır devamlı İstanbul’da yapılan Uluslararası Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğrenci Kış Kongresi, ilk kez bir Anadolu şehrinde yapılmaya başlandı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın ev sahipliğinde dün başlayan kongreye, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından tıp fakültesi öğrencileri katıldı. 9 Mart tarihine kadar sürecek olan kongrede, her yönüyle göğüs hastalıkları ele alınacak. 60 yazılı, 30 sözlü bildirinin sunulacağı Uluslararası Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğrenci Kış Kongresi’nde, 10 ayrı çalıştay toplantısı ve çeşitli kurslar düzenlenecek.
KONGREYE 23 ÜNİVERSİTE KATILDI
50 kişilik düzenleme kurulunca hazırlanan kongre, 23 ayrı üniversiteden 500 kişinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Dünyanın çeşitli üniversitelerinden yaklaşık 100 tıp fakültesi öğrencisinin katıldığı kongrede, göğüs hastalıkları hakkında gelinen noktanın bir değerlendirmesi yapılacak.
DR.BAKIRCI KONGRE SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ
Düzenlenen kongre hakkında açıklamada bulunan Kongre Başkanı Dr. Muhammet İkbal Bakırcı, Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği’nin (EUROPEAN MEDICAL STUDENTS’ ASSOCIATION), tıp biliminde akademik, ekonomik, etik, sosyal ve kültürel olarak değerlendirmeler yapmak, uluslararası tıp eğitimi bütünlüğünü sağlamak, tıp öğrencilerinin perspektifini Avrupa çapında bütünleştirmek, projeler ve toplantılarla görüş alışverişinde bulunmak amacıyla 1990 yılında kurulmuş bir organizasyon olduğunu söyledi.
TIP ÖĞRENCİLERİ ERZURUM’DA BULUŞTU
Bakırcı, “Uluslararası bu organizasyonun temsilciliğini 2007 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi kısa adı EMSA-ERZURUM olarak almıştır. EMSA-ERZURUM, 200’ü aşkın tıp fakültesi öğrencisinin üyesi olduğu bir öğrenci topluluğudur ve bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetlerinin yanı sıra, ulusal ve uluslar arası toplantıları da düzenlemeyi hedeflemektedir. Bu amaçla ilk adımını Avrupa Üniversiteler Birliği’nin kurucu üniversitesi olan Atatürk
Üniversitesi’ne yakışır bir biçimde bugün attık. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın destekleriyle, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ABD Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde bugün başlatılan kongrenin konuşmacılarının tamamına yakını tıp öğrencileri olup, Bilim Kurulunu ise ağırlıklı olarak öğretim üyeleri oluşturmuştur. Ana hatlarıyla bu kongrenin, hem sunumlarla hem de pratik eğitim kurslarıyla katılımcılara faydalı olacağını hedeflemekteyiz. Kongrenin aynı zamanda farklı ülkelerden insanların bir araya geldiği ortak bir platform olması nedeniyle yerli ve yabancı tıp fakültesi öğrencileri arasında karşılıklı sosyal ve kültürel paylaşım sağlayacağına da inanmaktayız.” şeklinde konuştu.