ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
DAGC’den, Bölgesel Kalkınma ve Zengezur Koridoru vurgusu
DAGC’den, Bölgesel Kalkınma ve Zengezur Koridoru vurgusu
Erzurum'dan Hatay'a itfaiye köprüsü
Erzurum'dan Hatay'a itfaiye köprüsü
Geleneksel Türk Okçuluğu kemankeşleri buluştu
Geleneksel Türk Okçuluğu kemankeşleri buluştu
Çiftçi aşure bereketini paylaştı
Çiftçi aşure bereketini paylaştı
Sağlık çalışanları Gazze için yürüdü
Sağlık çalışanları Gazze için yürüdü
HABERLER>EKONOMİ
10 Ekim 2008 Cuma - 06:53

Ucuz Kömüre Yoğun İlgi

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Erzurum Şube Başkanı Hikmet Ateş, dernekleri tarafından 6 ay vadeli verilen kömüre bin kişinin başvurduğunu belirterek, uygulamanın 7 yıldır devam ettiğini bildirdi.

Ucuz Kömüre Yoğun İlgi

Ateş, Mayıs ayından itibaren yaklaşık bin kişinin derneklerinden kömür satın aldığını belirtti. Kömür dağıtımının aralık ayının sonuna kadar devam edeceğini ifade eden Ateş, kömür fiyatlarının son aylarda artış gösterdiğini, ancak üyelerine bu artışın yansıtılmadığını kaydetti.

UYGULAMA 7 YILDIR DEVAM EDİYOR

Yaklaşık 7 yıldan bu yana üyelerine ucuz ve kalori değeri yüksek kömür dağıttıklarını belirten Ateş, "Emeklilerin yüzde 70'i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Ucuz ve uzun vadeli kömür sattığımız için emekliler ile bunların dul ve yetimleri kömüre ilgi gösteriyor. Son 6 ayda bin ton kömür dağıttık.satılan kömür araçlarla kapı önüne kadar nakliye ediliyor" diye konuştu.

EMEKLİ PERİŞAN
Emeklilerin perişan olduğunu belirten Ateş, " İnsanlarımız, açlık sınırının bile altında kalan bu gelirlerle geçinmeye çalışmaktadırlar.Emeklilerimiz yılın ilk 6 ayı için aldıkları %2'lik zammın daha yılın ikinci ayında tükendiğini görmüşlerdi. Yılın üçüncü ayını da enflasyon karşısında tökezleyerek geçiren emeklilerimiz, dördüncü ayda tahminlerin %131 oranında sapması karşısında adeta şok olmuşlardır. Bu enflasyonist baskılar karşısında ayakta duracak gücü bile kalmayan emekli artık evinden çıkamaz hale gelmiştir. Tahminler doğru yapılmış olsaydı ve bugün açıklanan enflasyon rakamına göre bile emekli zammı açıklanmış olsaydı; en düşük işçi emeklisi aylığı 558,42 YTL değil, 573,96 YTL olacaktı. Yani bir başka ifadeyle, en düşük düzeyde aylık alan bir işçi emeklisinin aylık kaybı 15,54 YTL olmuştur. Geçen dört aylık dönem dikkate alındığında ise işçi emeklisinin kaybı, en düşük aylıklarda bile 62,16 YTL'dir. Tabi ki, Bağkur ve memur emeklilerinin de ciddi oranlarda kayıpları olmuştur.
Bu kayıpların en kısa sürede ortadan kaldırılması ve enflasyon karşısında tarumar olan emekli kitlesinin yeniden nefes alır hale gelmesi için tahminler revize edilmeli ve buna bağlı olarak da emekli zamları revize edilmelidir. Eğer bu da yapılamıyorsa, geçmişte olduğu gibi Eşel Mobil sistemine dönülmesini ve gerçekleşen aylık enflasyon oranları kadar zamların aylıklarımıza yansıtılmasını istiyoruz."diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DOSİAD “Teşvik Süresi Uzatılmalı”
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ...
DAİB İhracat verilerini Açıkladı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde ihracatta tırmanış sürüyor. 2008 yılının ilk ...
Ekmek İsrafı Ciddi Boyutta
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye'de ...
 
Yatırımcının Mali Kriz Endişesi
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Yardımcı, sanayici ...
632 işyeri kapısına kilit vurdu
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği verilerine göre, 2008 yılında ...
İtalyan Uzman'dan Erzurum'a Övgü
Erzurum'da proje uygulama aşamasına geçtiklerini ifade eden ABİGEM Uluslararasılaştırma ...
 
ETSO Tekstil Teşvik'ini Değerlendirdi
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine tekstil sektöründe yatırım yapanlara ...
Alışveriş Merkezine Yoğun İlgi
Avrupa'nın önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Redevco tarafından Erzurum'da ...
Ekmek Fiyatları Masaya Yatırılıyor
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı ve beraberindeki ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva