ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yıldırım Bölgeyi temsil edecek
Yıldırım Bölgeyi temsil edecek
Çiftçi Kavaklıoğlu'nu ağırladı
Çiftçi Kavaklıoğlu'nu ağırladı
Benhur Keser Erzurumspor’da
Benhur Keser Erzurumspor’da
Torunlarından Dede Korkut'a vefa
Torunlarından Dede Korkut'a vefa
Erzurum Havalimanı yolcu sayısı 1 milyon eşiğinde
Erzurum Havalimanı yolcu sayısı 1 milyon eşiğinde
HABERLER>GUNCEL
20 Haziran 2005 Pazartesi - 00:00

ÜNİVERSİTE TATİLE GİRDİ, İŞLER DURDU

ESNAF KAYGILI 40 bine yakın öğrencisi, üç bine yakın Öğretim Elemanı ve bini aşkın çalışanıyla Atatürk Üniversitesinin tatil dönemine girmesiyle, Erzurum esnafının da zorunlu tatili başladı.

ÜNİVERSİTE TATİLE GİRDİ, İŞLER DURDU

ÜNİVERSİTE TATİLE GİRDİ, İŞLER DURDU ESNAF KAYGILI 40 bine yakın öğrencisi, üç bine yakın Öğretim Elemanı ve bini aşkın çalışanıyla Atatürk Üniversitesinin tatil dönemine girmesiyle, Erzurum esnafının da zorunlu tatili başladı. YAZ TATİLİ, ESNAF İÇİN SANCILI DÖNEM Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat,Güzel Sanatlar, Kâzım Karabekir Eğitim, Mühendislik, Ziraat, Eczacılık, İletişim Eğitim Fakülteleri ile Hemşirelik, Erzurum Sağlık, , Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları ve, Sağlık Hizmetleri, Erzurum, Aşkale, Pasinler, Oltu, İspir, Hınıs, Narman Meslek Yüksekokullarında eğitim ve öğretim bitti. Üniversite öğrencilerine endeksli kent ekonomisini uzun ve sancılı bir dönem bekliyor. ESNAFIN ELİ YÜZÜNDE Öğrenci ihtiyaçlarına göre vizyon oluşturan ticaret sektörü, durgunluk dönemine girecek olmanın telaş ve kaygısı içinde. Kent esnafı öğrenci gidişiyle ticaretin de bittiğini, üç, dört ay sürecek siftahsız dönemlerin ise çoğu esnafı tüketeceğini söyleyerek, 2. üniversite olgusunun bir an önce hayata geçirilmesini istiyorlar. KENT EKONOMİSİNİN AYLIK KAYIBI 5 MİLYON DOLAR Üniversite öğrencisinin şehirden gitmesiyle, işyeri tadilat, oranım ve bakım çalışmalarına yoğunlaşan esnaf, Erzurum ekonomisinin ağırlıklı olarak öğrenciye bağlı olmasının, gelişmeyi olumsuz etkilediği görüşünde. Üniversiteye yolcu taşıyan halk otobüslerinin bile sefer sayısını indirmeye mecbur kaldığı tatil döneminde Erzurum ticaret sektörünün günlük kaybı 150 bin dolar civarında. Aylık kayıp ise 5 milyon dolara yaklaşıyor. TATİL DÖNEMİ İŞSİZLİĞİ DE KÖRÜKLÜYOR Giyim, yemek, ulaşım, kırtasiye, konaklama hizmeti veren işyerlerinde,üniversite öğrencilerinin tatile girmesiyle yaşanan diğer bir olumsuzluk da istihdam daralması şeklinde kendisini gösteriyor. Eğitim döneminde hizmet kapasitesine göre eleman çalıştıran çoğu işyeri, tatil sürecinde işten eleman çıkarmak durumunda kalıyor. BU da kentteki işsizlik oranın artmasına yol açıyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 13 Eylül 2013 Cuma 15:41

Günümüz muhafazakarları iki önemli misyon üstlendiler, 1- Kapitalizme abdest aldırmak 2- bölücülüğe abdest aldırmak ama unutuyorlar ki her iki melanette abdest tutmaz

Yorumu oyla      8      5  
Ülkü Akıncı 13 Eylül 2013 Cuma 15:12

Misafir kardeşime gönülden katılıyorum, bazı yazarlar ve medya bölücülüğe soyunanlara çanak tutyyor, kurtuluş savaşında da aynen böyle olmuştu. ingizliz mustafa paşa, yok fransız kamil paşa gbibi mandacılar ve haçlılara çanak tutup davet eden bilerek bilmeyerek casusluk eden din adamları...

Yorumu oyla      8      5  
misafir 13 Eylül 2013 Cuma 01:02

ben onlara sözde muhafazakar derim.kurtuluş savaşındada işgale ve mandacılığa milleti ikna etmeye çalışan sözde muhafazakarlardı.başkaldıranlar mücadele edenler bugünkü devleti kuranlar ise milliyetçi .zaten vatan sevgisi imandandır.imanlı insan doğduğu toprakları sever ve zarar gelsin istemez.kim gerçek muhafazakar. bugün bayrağa ayağı kalmayan savcılar var.durmadan iftira ettikleri atatürk düşmanla mücadele etmiş ve namusumuzu çiğnetmemiştir kendisine Allahtan rahmet diliyorum..insanları kandırmanın en kolay yolu dinden bahsetmektir.almanyada camilerde dinden imandan bahsedip islami holdingler bir sürü para toplamadımı deniz feneri derneği aynı yöntemi kullanmadımı.cemaatlerde aynı yoldan zengin olmuyormu.bu dünyadaki en kötü şey dini kullanmanarak menfaat sağlamaktır.şimdide bu sözde muhafazakrlar türkiye bölünsün ikna yayınları yapılıyorlar böylece para kazanıyorlar.süreç dedikleri budur.bir insan hem dindar hem bölücü olamaz.

Yorumu oyla      10      5  
Fikri TAKİP 12 Eylül 2013 Perşembe 19:45

en muhafazakar olanlardan biri "Artık bu süreçte teröristbaşı,bebek katili gibi sözleri de bırakalım" dememişmiydi

Yorumu oyla      9      5  
yufka yürekli 12 Eylül 2013 Perşembe 16:35

bugüne kadar şehit edilenlerin hepsinin eli bu TV ve gazete sahiplerinin yakasında olacaktır. Şehit aileleri de bunlara haklarını helal etmiyorlar. dolayısıyla onların çektiği acılara benzer acıları Allahım bu terör yanlısı namussuzlarada yaşatsın.

Yorumu oyla      10      5  
okur 12 Eylül 2013 Perşembe 16:30

Bunların muhafaza diye bir dertleri yok! Haçların koynunda bunların. bunu görmeyen kördür kör.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
ÖSS'YE KATILANLARIN YAKINLARI ÖĞRENCİLERİ İÇİN DUA ETTİLER Erzurum'da ...
Erzurum’da KOBİ gerçeği (1)
Erzurum’un sosyo ekonomik sorunların yönelik bir ekonomi gazeteciliği ...
ÖSS adaylarına konser dopingi
Erzurum'da ÖSS adayları, düzenlenen halk konserinde, stres attılar.
 
Bazı tarihi mekanlarda tanıtım da, güvenlik de yok!
BÖYLE TURİZMDEN FAYDA OLUR MU? Tarihi Çifte Minareler Medresesi’nin işsiz ...
Erzurumlu güneşli günleri fırsat bildi
Fakiri de zengini de pikniğe çıktı Haftalardır süren yağışlı havaların ...
Okulunu bitirdisergisini açtı
Ressam Funda Karakaş tarafından hazırlanan kişisel resim sergisi açıldı.
 
Doğalgaza geçiş sürecinde İGDAŞ tecrübeli Makine Mühendisi Yavuz Kasapoğlu, Erzurumlulara seslendi:
İşi ehline teslim edin Doğalgaza geçiş sürecinde Erzurum’da bu alanda ...
Görme engelliler, toplu taşımadan şikayetçi
Görme Engelliler Derneği Erzurum Şube Başkanı İsrafil Bayrakçı, görme ...
“Dale” vatandaşın kulağını götürdü
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet caddesinin haftanın ...
 
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva