ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor için play-off vakti
Erzurumspor için play-off vakti
Gürsel'den playoff açıklaması
Gürsel'den playoff açıklaması
Türk: Zor günlerden geçiyoruz
Türk: Zor günlerden geçiyoruz
'Erzurumspor'u hak ettiği yere çıkartmak istiyoruz'
'Erzurumspor'u hak ettiği yere çıkartmak istiyoruz'
Play-Off programı açıklandı.
Play-Off programı açıklandı.
HABERLER>EKONOMİ
30 Kasım 2005 Çarşamba - 00:00

Türk-İş'e göre,

yoksulluk sınırı bin 610 YTL Türk-İş'e göre Kasım ayında açlık sınırı 530, yoksulluk sınırı ise bin 650 YTL olarak belirlendi.

Türk-İş e göre,

Türk-İş'e göre, yoksulluk sınırı bin 610 YTL Türk-İş'e göre Kasım ayında açlık sınırı 530, yoksulluk sınırı ise bin 650 YTL olarak belirlendi. Türk-İş Araştırma Merkezi'nce her ay düzenli olarak yapılan ve 4 kişilik bir aileyi baz alan "açlık ve yoksulluk" sınırı çalışmasında, Kasım ayında, insan onuruna yaraşır bir yaşantı sürdürebilmek için yapılması gereken asgari aylık harcama tutarı (yoksulluk sınırı) bin 650 YTL, gıda için yapılması gereken asgari harcama tutarı ise 530 YTL olarak belirlendi. Kasım 2005 itibariyle açlık sınırı 2005 yılbaşına göre 15.86 YTL, yoksulluk sınırı ise 48 YTL arttı. Türk-İş'ten yapılan açıklamaya göre, 2005 yılının 11 ayı itibariyle gıda fiyatlarındaki artış yüzde 3.09, 12 aylık fiyat artışı da yüzde 6.71 oldu. Bu duruma göre fiyatlarda sağlanan istikrar geçim koşullarını iyileştirmedi. ASGARİ ÜCRETLE ANCAK 6.5 GÜN YAŞANABİLİR Türkiye'de uygulanan asgari ücretle ancak 6.5 gün insana yakışır bir hayat sürdürmek mümkün. Aile bütçesi harcamasının yaklaşık üçte birini oluşturan gıda gideri, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre bu yılın ilk on ayında yüzde 3.75 oranında arttı. Toplumun büyük bir bölümünü oluşturan dar ve sabit gelirli kesim konut, eğitim ve ulaşım harcamalarını karşılamak üzere gıda harcamalarında kısıntıya gitmek zorunda kaldı. Türk-İş Araştırma Merkezi'nin temel gıda maddelerindeki fiyatlara ilişkin verileri temel alındığında, gıda endekslerindeki değişim Ekim 2005 ayı itibariyle şöyle: "Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 0.78 oranında arttı. 2005 yılının ilk 11 aylık dönemi itibariyle gıda harcaması tutarında yüzde 3.09 oranında artış yaşandı. Gıda harcaması tutarında son 12 ay itibariyle artış oranı ise yüzde 6.71 olarak gerçekleşirken, yıllık ortalama artış ise yüzde 9.65 oldu." Türk-İş araştırma Merkezi'ne göre, Kasım 2005 itibariyle süt ve yoğurt fiyatları bir önceki aya göre aynı kalırken peynir fiyatları arttı. Et ve sakatat ürünlerinin fiyatı değişmezken, tavuk fiyatı gerilemeye devam etti. Piyasada balık ürününün fazla olması fiyatları düşürürken bakliyat fiyatları değişmedi. Meyve sebze fiyatları mevsim şartlarına göre artış gösterdi. Ekmek, makarna, pirinç, un gibi ürünlerin bulunduğu grupta bir fiyat değişikliği olmadı. Tereyağı ve ayçiçekyağı fiyatı değişmezken, zeytinyağı ve margarin fiyatı arttı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KOBİ’LER YENİDEN TARİF EDİLİYOR
Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ), mikro, küçük ve orta büyüklükteki ...
İTO başkanı Yalçıntaş'tan KOBİ'lere 'markalaşma' uyarısı
Erzurum’daki KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birisini Markalaştırmak ...
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Akpınar:
“SERMAYE AYRIMCILIĞINA SON VERİLMELİDİR” Müstakil Sanayici ...
 
İşsizliğin on aylık bilançosu açıklandı
Erzurum da ki İşsizliğin on aylık bilançosu açıklandı.2005 yılının ilk ...
İşini kurmak isteyenlere
KOSGEB’den danışmanlık hizmeti Küçük ve Orta işletmeleri Geliştirme ...
İŞSİZLİK ÖDENEĞİ UMUT KAPISI
İşsizlik ödeneği işsiz vatandaşların umudu olmaya devam ediyor. İş Kurumu ...
 
Karabulut, bölge ticaretinin nabzını tuttu
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yr. Doç. Dr. Kerem ...
Ekim ayı işsizlik rakamları açıklandı
İşsiz sayısında patlama Erzurum’da en büyük makro ekonomik sorunların ...
DAİB GENEL SEKRETERİ KABAKUŞ:
İHRACAAT BİLİNCİ GÜÇLENDİRİLMELİ Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva