ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bitlis şehidini uğurladı
Bitlis şehidini uğurladı
Şehit annesinden son veda: Hakkım helal yavrum
Şehit annesinden son veda: Hakkım helal yavrum
Kayseri şehidini uğurladı
Kayseri şehidini uğurladı
On binler  şehit Mangura'yı uğurladı
On binler şehit Mangura'yı uğurladı
Şehit Kani Obi tekbirlerle uğurlandı
Şehit Kani Obi tekbirlerle uğurlandı
HABERLER>EKONOMİ
22 Aralık 2010 Çarşamba - 05:50

Teknokent’te Erzurum’u geçtiler

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Doğu Anadolu Bölgesinin dördüncü Teknokent’ini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bölgede ilk tekno kent girişi Atatürk Üniversitesi tarafından başlatılmış, daha sonra Malatya ve Elazığ’da Teknokent yatırımları yapılmıştı. Atatürk Üniversitesi Ata Teknokent bölgenin ilk tekno kenti olmasına karşılık, hala işlev kazanmazken, Elazığ ve Malatya Teknokentleri il ekonomilerine katkı verecek düzeye getiriliyor.

Teknokent’te Erzurum’u geçtiler

ERZURUM gazetesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Doğu Anadolu Bölgesinin dördüncü Teknokent’ini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bölgede ilk tekno kent girişi Atatürk Üniversitesi tarafından başlatılmış, daha sonra Malatya ve Elazığ’da Teknokent yatırımları yapılmıştı. Atatürk Üniversitesi Ata Teknokent bölgenin ilk tekno kenti olmasına karşılık, hala işlev kazanmazken, Elazığ ve Malatya Teknokentleri il ekonomilerine katkı verecek düzeye getiriliyor.
//VAN TEKNOKENT
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Muzaffer Ateş, kurulacak Teknokent'in bölgede çok sayıda yenilikçi şirketlerin kurulmasına vesile olacağını, Doğu Anadolu Bölgesi'nde müthiş bir girişimcilik ruhunu oluşturacağına inandığını belirtti.
Yrd. Doç. Dr Muzaffer Ateş, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokent'in amacının; bölge daha etkin bir üniversite-sanayi işbirliğini sağlayarak daha fazla Ar-Ge'nin yapılabilmesi imkanının sağlamak olduğunu, oluşacak olan sinerjiden hareketle evrensel bilime, teknolojiye, insanlığa katkıda bulunmak ve ekonomiye katma değeri yüksek ürünler üreteceğini belirtti.
//TEKNOKENTLERİN TARİHÇESİ
Dünyadaki ilk teknopark örneklerinin, ABD'de girişimci öğretim üyelerinin bilgi ve Ar-Ge birikimlerini ekonomik değere, yani üretime çevirme isteklerinden ortaya çıktığını belirten Ateş "İlk teknopark 1952 yılında, ABD'de 'Silikon Vadisi' adıyla kurulmuştur. Türkiye'de ise ilk teknopark kurma düşüncesi 1980'li yıllarda başlamıştır. Dünyada teknopark veya teknokentlerin birçok başarı örnekleri vardır. Van ilimizde, 2010 yılında teknokent kurulması çalışmalarına başlanmıştır. Türkiye'de teknokentler; üniversiteleri, endüstriyi ve devletin finansal gücünü bir araya getiren teknoloji tabanlı anonim şirketlerdir. Bu şirketler her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır. Teknokentlerde çalışan araştırmacı, yazılımcı ve Ar-Ge personeli her tür vergiden müstesnadır. Personelin elde ettiği gelir de döner sermaye kapsamı dışındadır. Üniversite öğretim üyeleri teknokent bünyesinde kendi şirketini kurabilir, kurulu bir şirkete ortak olabilir veya bu şirketlerin yönetiminde görev alabilirler. Üniversitelerdeki know-how (teknik bilgi) ve beşeri sermaye, endüstrideki para ve fikir devlet teşviklerini de yanına almak suretiyle, teknokentlerde sinerji oluşturarak, Ar- Ge ve zenginlik meydana getirmektedir. Üniversitelerdeki bilgi birikimi, teknokentlerde Ar-Ge ve teknolojik gelişmelere dönüşmektedir. Yani bilgi, teknokentler vasıtasıyla ekonomik değere dönüşür. Bilgiden ancak bu şekilde yüksek oranda bir katma değer elde edilebilir. Van ilimizde kurulacak olan Teknokent'in, üniversitemize ve ilimize büyük bir prestij ve ekonomik katkı sağlayacağı muhakkaktır. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokent'in, bölgesel gelişimde de büyük bir itici güç olacağına şüphe yoktur" dedi.
//TEKNOKENTLER VE ÜRETECEĞİ KATMA DEĞER
ABD, Japonya, İsveç, İsrail ve Güney Kore gibi ülkelerin, Ar-Ge gücü bakımından devler liginde yer aldığını, onun için ülke olarak, Ar-Ge'ye gereken kaynağın ve önemin bu bilim ve teknoloji çağında verilmesini çok önemsediklerini ifade eden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Muzaffer Ateş, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bölge üniversiteleri, kurulacak olan Teknokent vasıtasıyla; bölge halkıyla, sanayicilerle ve Türkiye'yle oradan da dünyayla daha güçlü bağ kuracağı bir gerçektir. Teknokentler sadece teknolojik gelişmelere değil, aynı zamanda sosyal hayatımıza da ciddi katkılar sunabileceklerdir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokent'i, bölgede çok sayıda yenilikçi şirketlerin kurulmasına vesile olacak, Doğu Anadolu Bölgesi'nde müthiş bir girişimcilik ruhunu oluşturacağına inanıyorum. Bölgenin makus talihini ancak bu tür pozitif gelişmelerle değiştirebiliriz. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokent'i ilk aşamada; su ve tarım teknolojilerine, yenilenebilir enerjiye, bilgi teknolojilerine ve yapı malzemelerine odaklanmalı."

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
285 Proje onay bekliyor
Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) yönetim kurulu toplantısında, ...
İstihdam’da 2011 bereketi
Erzurum’da kamu ve özel sektörde sigortalı olarak çalışanların sayısı, ...
Bütçe açığında 3’üncülüğü kaptırmadık..!
2010 yılının Ocak-Kasım döneminde 69 ilin bütçesi açık, 12 ilin bütçesi ...
 
Meslek Odaları’na eğitim teşekkürü
Erzurum’daki bazı esnaf odası başkanları Mesleki Eğitim Merkezi’ne yaptıkları ...
2011, esnaf’ın düzenini bozdu
2011 Kış Oyunları dolayısıyla Atatürk Üniversitesi’nde gidilen akademik ...
En az proje Erzurum’dan
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulunun (TÜBİTAK) orta öğretim ...
 
İl Ekonomisine Kadın Sinerjisi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından ...
Onlar da insan, onlar da ilgi bekliyor
Sokakta çalışan çocuklar üzerine yapılan bir araştırma, çocukların büyük ...
Ekmek parası için her işi yaptılar
Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sezen, çalışmak ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva