ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
ETSO'da Ekonomi İstişaresi
ETSO'da Ekonomi İstişaresi
Düğün konvoyunda ateş açanlara rekor ceza
Düğün konvoyunda ateş açanlara rekor ceza
Baruş Şenkayalılarla buluştu
Baruş Şenkayalılarla buluştu
Erzurum Gastronomi Mesleki ve Teknik AL 2. yılında
Erzurum Gastronomi Mesleki ve Teknik AL 2. yılında
Erzurum Temmuz ayı asayiş verileri açıklandı
Erzurum Temmuz ayı asayiş verileri açıklandı
HABERLER>BÖLGEDEN
19 Haziran 2026 Cuma - 06:53

Tekin'den 12 modüllük eğitim programı açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Alevi ve Bektaşiliğin çocuklara ve gençlere öğretilmesi için çalışmalar yapıldığını ve 12 modüllük bir eğitim programı hazırlandığını söyledi.

Tekin den 12 modüllük eğitim programı açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Alevi ve Bektaşiliğin çocuklara ve gençlere öğretilmesi için çalışmalar yapıldığını ve 12 modüllük bir eğitim programı hazırlandığını söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tunceli’de katıldığı İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nın ardından AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Ardından Hz. Hasan Hüseyin Cemevi’ni ziyaret eden Bakan Tekin, yaptığı açıklamada Alevi ve Bektaşiliğin çocuklara ve gençlere öğretilmesi için çalışmalar yapıldığını ve 12 modüllük bir eğitim programı hazırlandığını duyurdu. Tekin, "Bizim asli işlevimiz milletimizin birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşayacağı bir kuşağı inşa etmek. Bunu yapmanın yolu da geleneklerimizi, göreneklerimizi, inançlarımızı, milli ve dini dönemlerimizi çocuklarımıza öğretmek. Bu anlamda bizi bir arada tutan vatanseverlik, yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik gibi değerleri çocuklarımıza aşılamak. Ben de yaklaşık 3 yıldır Milli Eğitim Bakanı olarak bunu yapmaya çaba sarf ediyorum" diye konuştu.

"12 modül şu anda Bakanlığımız tarafından uygulamaya hazır bir şekilde duruyor"
Bakan Tekin, "Alevi Bektaşi canlarımızın en temel isteklerinden bir tanesi çocuklarının, gençlerinin dini inanç ve ibadetleriyle ilgili imkanların olmaması idi. Bu konuda birlikte bir karar aldık ve yine dedelerimizle oluşturduğumuz 12 tane modül yazdık. Bu modüllerin 8 tanesi 13 yaş ve üzeri vatandaşlar için, 4 tanesi de 13 yaş altı çocuklarımız için olmak üzere 12 tane modülümüz var. Bu modüllerimiz Alevi ve Bektaşiliğin Temel Esasları (96 saat), Alevi ve Bektaşilikte Yol, Erkan (104 saatlik), Alevi ve Bektaşiliğin Tarihi (92 saatlik), Alevilik Bektaşilikte Toplumsal Konular (80 saatlik), Alevi Bektaşi Edebiyatı (96 saat), Alevi ve Bektaşilikte Ocaklar ve Dergahlar (112 saatlik), Alevi Bektaşi Aşıkları Ulu Ozanları (96 Saatlik), Alevi ve Bektaşi Müziği (90 saatlik). Bunlar 13 yaş ve üzeri modüllerimiz. Bir de 13 yaş altı çocuklarımız için Alevi ve Bektaşilikte Edebiyat ve Sanat (30 saat), Alevi ve Bektaşilikte Semah (30 saat), Alevi ve Bektaşiliğe Giriş (35 saat), Yolun İzinde, Erenler, Dostluk ve Gönül Bağı (30 saat) olmak üzere 12 modül şu anda Bakanlığımız tarafından uygulamaya hazır bir biçimde duruyor" ifadelerini kullandı.

 
Tekin: 'Derdimiz milletimizin birliği ve kardeşliğidir'
 
Milli Takım Paraguay maçına hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Artvin - Erzurum yolunda heyelan
Artvin - Erzurum karayolu, şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen heyelan ...
Narman’da en özel sergi
Narman ilçesi özel eğitim öğrencilerinin yıl boyunca büyük emek, sabır ...
Aziziye'de asfaltlama sezonu başladı
Aziziye Belediyesi, sezon boyunca aralıksız devam edecek asfalt çalışmalarına ...
 
Narman Peri Bacalarının tanıtımına sportif katkı
Narman ilçesinde doğa ve sporu bir araya getiren bisiklet turu etkinliği ...
Palandöken Baruş'u ağırladı
Vali Aydın Baruş, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar’ı ziyaret etti.
Narman’da eğitsel bahar şenliği düzenlendi
Narman ilçesinde "Eğitsel Bahar Şenliği" yoğun katılımla gerçekleştirildi.
 
Tunceli'de Muharrem Orucu Lokması programı
Tunceli'de 'Muharrem Orucu Lokması' programı düzenlendi.
 'Çelik-2026' ve KBRN Tatbikatı gerçekleştirildi
Kars'ta bulunan Şehit İstihkam Astsubay Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat ...
Kerbela şehitleri anılıyor
Muharrem ayının başlamasıyla birlikte Iğdır'da vatandaşlar meydanlarda ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kararın Barışı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor ve Bilgilendirme Yaklaşımı!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva