ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Uçar, ailelerin heyecanına ortak oldu
Uçar, ailelerin heyecanına ortak oldu
Toplum sağlığı adına iş birliği
Toplum sağlığı adına iş birliği
Erzurum’da YKS heyecanı yaşandı
Erzurum’da YKS heyecanı yaşandı
Erzurum'da alışveriş festivali açıldı
Erzurum'da alışveriş festivali açıldı
Vatandaş sordu, Sekmen yanıtladı
Vatandaş sordu, Sekmen yanıtladı
HABERLER>SİYASET
20 Haziran 2026 Cumartesi - 06:59

Tekin Muharrem İftarında konuştu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı ve Cihannüma Derneği tarafından düzenlenen "Muharrem İftarı" programına katıldı.

Tekin Muharrem İftarında konuştu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin, dini hassasiyetlerini inanç ve kültür ögelerini sağlıklı bir şekilde öğrenebilecekleri bir mekanizmanın eksikliğinden hareketle biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir girişimde bulunduk ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü üzerinden yürüyecek 12 tane modül yazdık" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı ve Cihannüma Derneği tarafından düzenlenen "Muharrem İftarı" programına katıldı. Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi Yenikapı Mevlevihanesi’nde düzenlenen programa Bakan Tekin’in yanı sıra İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Şimşek, Cihannüma Genel Başkanı Selim Cerrah, Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Şahin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Kuran’ı Kerim Tilaveti ve dua ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Ezan okunmasının ardından oruç açma ve lokma paylaşımı yapılıp dua okundu.
Programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öncelikle milli birliğimiz bizim için çok önemli. Türkiye’nin çektiği bu acıları bize çektirenler, aramıza, çözülmesi çok zor olan ihtilaflar, çatışmalar hatta düşmanlık tohumları ektiler. 1990’lı yıllarda bunun çokça örneklerini hep birlikte yaşadık. Etnik, dini ya da başka sebeplerle toplum içerisinde ayrışmalara sebebiyet verecek bütün anti demokratik hususların kaldırılmasını, kendi kurduğu partisinin programına yazmıştı. O tarihlerde Türkiye’de Kürtler kendilerini ifade problemini yaşıyordu. Aleviler, kendilerini ifade problemini yaşıyordu. Sünni Müslümanlar kendilerini ifade ve dini inançlarını yaşama problemlerini yaşıyordu. 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün 22-23 yıllık başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı döneminde yaptıkları şeyleri ben hep bu milli birlik perspektifinden okuyorum. Buradan değerlendiriyorum. Buraya başlarken de çıkış noktam, bir siyasi iktidar düşünün. Olağanüstü koşullarda çok farklı bir ortamda iktidara gelmiş ve hiçbir siyasi partinin cesaret edemeyeceği, terör ortamının var olduğu bir dönemde, hükümeti kurduktan 12 gün sonra OHAL rejimini kaldırarak iktidarını başlatıyor. Ben bunu çok önemsiyorum. Bu başlangıç, Türkiye’de milli birliğin, insanların, kendilerini ifade etmelerinin önündeki engellerin kaldırılmasının, insanların etnik ya da dini kimlikleri sebebiyle ayrımcılığa maruz kalmalarının sonlandırılması için çok önemli bir adım olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının Alevilik-Bektaşilik ile ilgili modül ve onay süreçlerinin tamamlandığını belirten Bakan Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ adıyla yayınladığı öğretim programlarının odak noktası Türkiye’yi milli birliği, beraberliği pekiştirecek, milletimizin arasına sokulmuş nifak tohumlarını ortadan kaldıracak, güçlü bir kuşak yetiştirmek üzere bir program yazdık. Bununla yetinmedik. Anadolu irfanının eğitime katkıları başlıklı çalıştaylar organize ettik. Bu çalıştayların sonucunda Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin, dini hassasiyetlerini inanç ve kültür ögelerini sağlıklı bir şekilde öğrenebilecekleri bir mekanizmanın eksikliğinden hareketle biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir girişimde bulunduk ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü üzerinden yürüyecek 12 tane modül yazdık. Alevilik ve Bektaşiliğin Temel Esasları 96 saatlik bir modül, Alevi-Bektaşilikte Yol-Erkan 104 saat, Alevi-Bektaşi Tarihi 92 saat, Alevilik-Bektaşilikte Toplumsal Kurumlar 80 saat, Alevi-Bektaşi Edebiyatı 96 saat, Alevilik-Bektaşilikte Ocaklar ve Dergahlar 112 saat, Alevi-Bektaşi Halk Aşıkları, Ulu Ozanları 96 saat, Alevi-Bektaşi Müziği 90 saat. 13 yaş altı çocuklarımız için ise Alevilik-Bektaşilikte Edebiyat ve Sanat 30 saat, Alevilik-Bektaşilikte Semah 30 saat, Alevilik-Bektaşiliğe Giriş 35 saat, yolun izinde, değerler, dostluk ve gönül bağı 30 saat olmak üzere oluşan 12 modül şu anda Milli Eğitim Bakanlığımızın onay süreçleri tamamlandı ve süreç başlayacak" diye konuştu.
Programda konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, "Muharrem Ayı bizim için Peygamber Efendimizden öğrendiğimiz kadarıyla oruçların çoğaltıldığı, tarihte Peygamber Efendimizden önceki Peygamberlerin çok önemli hadiselerini yaşadıkları, Efendimizin de bunları anmak üzere bizlere Muharrem Ayı’nı yaşamayla ilgili birçok, adeta miras bıraktığı bir zaman dilimini yaşıyoruz. Tabi ki üzerine Kerbela hadisesinin de yaşandığı ayın ayrıca Muharrem Ayı olması, Peygamber Efendimizin bizlere bunların olacağını haber vermesinden hareketle biliyoruz ki demek ki ‘Ümmetimin en büyük imtihanı dünya ile olacak ve aralarına girecek fitne tohumlarıyla olacak’ diyor Efendimiz çeşitli rivayetlerde. Biz de tabi ki Kerbela’da bunun çok acı bir örneğini yaşamış oluyoruz ve o günden bugüne çözemediğimiz nifak tohumları aramızda devam ediyor. Birbirimizi tanımaktan, birbirimizle selamlaşmaktan, birbirimizle aslında çok doğal kurabileceğimiz köprüleri kurmaktan alıkoyan nice meselenin adeta başlangıcını teşkil ediyor. Onun için bugün burada inşallah bu köprüleri kurmak için de bir vesile. İşte bu hem bu mekanın belki bereketi, hem Muharrem Ayı’nın elbette ki bereketi ama tabi ki Efendimizin, Hazreti Ali’nin, Hazreti Hasan’ın, Hüseyin’in, Hazreti Fatıma’nın da bereketi. Onlar bize adeta kendi nefsimizle mücadele etmek için bir miras bırakmışlar. Bizlere düşen de o nefis mücadelesini hep birlikte verebilmek. Çünkü Allah-u Teala Kuran’da bize ‘Birlik olun’ diye emrederken birlik olmak bizden başka topluluklara galebe çalmak için değil aynı zamanda kendi nefsimizle olan mücadelemizde de ihtiyaç duyduğumuz bir şey" dedi.

 
Tekin: İşimiz milli birliğimizi güçlendirecek eğitim
 
Gülistan Ovası gelinciklerle kırmızıya büründü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekin: İşimiz milli birliğimizi güçlendirecek eğitim
Tekin, 'Bizim işimiz çocuklarımız arasında milli birliğimizi, beraberliğimizi, ...
Siyaset bilimcilerinden “nazik ziyaret” paylaşımlarına tepki
Siyaset bilimciler, siyasetçilerin ziyaretlerin ardından yaptığı standart ...
Tekin: 'Derdimiz milletimizin birliği ve kardeşliğidir'
Tekin, "Derdimiz milletimizin birliği, Anadolu coğrafyasındaki kardeşlik ...
 
Tekin'den milli birlik ve beraberlik vurgusu
Tekin, "Biz çocuklarımıza, bize emanet edilen çocuklara, millî birliğimizi ...
Destici'den Yazıcıoğlu Davası açıklaması
BBP Genel Başkanı Destici: "(Muhsin Yazıcıoğlu davası) Yeni gelişmeler, ...
CHP'li Özdemir partisinden istifa etti
CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
 
Ala'dan, AP 2025 Yılı Türkiye Raporuna tepki
Ala: "AP Genel Kurulu'nda kabul edilen 2025 Yılı Türkiye Raporu, gerçeklerle ...
CHP Erzurum İl Başkanı Eş'in yönetimi feshedildi
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, "3 mevcut il başkanımız ve 3 eski il başkanımızı, ...
AK Parti’den üyelere teşekkür belgesi
Türkiye’nin en fazla üyeye sahip siyasi partisi olan AK Parti’de, üyelere ...
 
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Canınız sağ olsun çocuklar
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Devletler iyi niyetle değil, ihtiyatla ayakta kalır.
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
"Nazik ziyaretleri için teşekkür ederim..."
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
ErzurumTürk Medeniyetinin Zirvesidir
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Takılan her kanat hayır getirmez!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ahlâkın Ahlaksızlığı
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva