ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yılmaz Ailesi yasta
Yılmaz Ailesi yasta
Oltu'da genç yetenekler yarıştı
Oltu'da genç yetenekler yarıştı
Aydın AGİTPA vizyonunu paylaştı
Aydın AGİTPA vizyonunu paylaştı
İtfaiye seferber oldu
İtfaiye seferber oldu
Türkez: 'Anadolu medyası kıymetlidir, güçlüdür'
Türkez: 'Anadolu medyası kıymetlidir, güçlüdür'
HABERLER>GUNCEL
4 Mayıs 2005 Çarşamba - 00:00

TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU BAŞKANI BİLGİN:

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ,HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜDÜR Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, basın özgürlüğünün yalnızca gazetecilerin değil halkın da doğrudan haber alma özgürlüğü olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU BAŞKANI BİLGİN:

TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU BAŞKANI BİLGİN: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ,HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜDÜR Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, basın özgürlüğünün yalnızca gazetecilerin değil halkın da doğrudan haber alma özgürlüğü olduğunu kaydetti. Nazmi Bilgin, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 1 Haziran 2005'te yürürlüğe girecek yeni Türk Ceza Kanunu'nun basın özgürlüğünün önünde önemli bir engel olduğunu kaydederek, gazetecilerin yeni Türk Ceza Kanunu ile cezalandırılmak istendiğini öne sürdü. Bilgin, ''Basın özgürlüğü yalnızca gazetecilerin değil, halkın doğrudan haber alma özgürlüğüdür. Yeni Türk Ceza Kanunu'nun basınla ilgili maddeleri Avrupa Birliği uyum yasaları konusunda bugüne kadar atılan olumlu adımların aksine, Türkiye'yi üçüncü dünya ülkesi konumuna düşürecek" dedi. Çağdaş ülkelerde basın özgürlüğünün olmazsa olmazlardan biri olduğunu ifade eden Bilgin, ''Bir ülkede özgürlüklerin varlığından bahsedebilmek için o ülkede öncelikle basın özgürlüğünün gerçek anlamda tesis edilmesi gerekmektedir. Çağdaş, gelişmiş ve demokratik ülkelerde basın özgürlüğü olmazsa olmazlardan biridir. Ülkemizin de çağdaş, gelişmiş ve demokratik ülkeler arasında yer almasını istiyor, bunun için çaba gösteriyorsak, basınımıza gereken önem ve değeri vermeli, basının toplumu ileri götüren, şeffaflığı sağlayan, yapıcı eleştirileriyle doğrunun bulunmasına katkı koyan ve haksızlıkları önleyen gücünden yararlanmalıyız. Amacımız, sadece basına sınırsız özgürlükler getirmek değil, aksine kişilik haklarına, cevap ve düzeltme haklarına saygılı, vatanın bölünmez bütünlüğünü koruyucu bir yasanın çıkmasıdır'' ifadelerini kullandı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taze süt ve peynire dikkat
Türkiye'de brusella hastalığının hala yaygın olarak görüldüğüne dikkat ...
TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ KAPSAMINDA
BÜYÜKŞEHİR ÇEVRE YOLLARINA EL ATTI Erzurum Büyükşehir Belediyesi, geçici ...
Hazine Müsteşarlığı KOBİ Yatırım Teşvik Belgelerine öngörülen Yatırım ve işletme kredilerinin bölgesel ve il dağılımlarını açıkladı.
KOBİLERİMİZ YERİNDE SAYIYOR 2005 Yılı Ocak ve Nisan aylarında KOBİ Yatırım ...
 
ÇÖP KAVGASI KANLI BİTTİ: 4 YARALI
Erzurum'da, çöp toplama yüzünden aralarında anlaşmazlık bulunan iki grup ...
Vaniefendi Cami’nin etrafında yıkım çalışmaları başladı
Bir tarih daha gün yüzüne çıkıyor Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Tarihi ...
HALK OYUNLARI YARIŞMASINDA TARTIŞMA
Erzurum'da, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nca düzenlenen Üniversitelerarası ...
 
PASİNLER’DE İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
Pasinler İlçesi'nde uzun zamandır çekilen su sıkıntısı artık sona eriyor. ...
Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ağ:
Tüketici hakkını aramalı Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hikmet Ağ, 4077 ...
Vefatının 225. yıldönümünde, Büyük Türk islam Mütefekkiri
İBRAHİM HAKKI HZ.LERİ ANILACAK Büyük Türk islam Mütefekkiri ve Marifetname ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Klavye çetelerinin imparatorluğu: Erzurum’da “dijital karanlık” operasyonu
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva