ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan: ‘Taş üstüne taş koyanlardan olduk’
Erdoğan: ‘Taş üstüne taş koyanlardan olduk’
Tekin'den 'Demokrasi ve İnsan' dersi
Tekin'den 'Demokrasi ve İnsan' dersi
Emniyetten 3 aylık asayiş değerlendirmesi
Emniyetten 3 aylık asayiş değerlendirmesi
Erzurumspor – Iğdır maçını Demirbaş yönetecek
Erzurumspor – Iğdır maçını Demirbaş yönetecek
Aşkale'nin gururu oldular
Aşkale'nin gururu oldular
HABERLER>GUNCEL
31 Ekim 2006 Salı - 00:00

TÜKODER’DEN

"Yüzde 100 TÜRKİYE" kampanyasına çağrı Tüketicileri Koruma Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Gamze İspirli Tüketiciler Birliği'nin, yerli malının kullanımını özendirmeyi amaçlayan, "yüzde100 TÜRKİYE" adlı kampanyasının 8 Kasım'da başlayacağını, kampanya çerçevesinde Erzurum’da da etkinlikler yapılacağını açıkladı.

TÜKODER’DEN

TÜKODER’DEN "Yüzde 100 TÜRKİYE" kampanyasına çağrı Tüketicileri Koruma Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Gamze İspirli Tüketiciler Birliği'nin, yerli malının kullanımını özendirmeyi amaçlayan, "yüzde100 TÜRKİYE" adlı kampanyasının 8 Kasım'da başlayacağını, kampanya çerçevesinde Erzurum’da da etkinlikler yapılacağını açıkladı. İspirli, Kampanya kapsamında ilk defa "sosyal etiketleme" uygulaması başlatılarak, yerli malı ve hizmetlerinin, kampanyanın logosunu taşıyan etiket ile belirlenmesi sağlanacağını bildirdi. Konunun uzmanlarından oluşacak "yüzde100 TÜRKİYE Komitesi" tarafından, üreticilerden gelen taleplerin değerlendirileceğini söyleyen İspirli, değerlendirilecek ve "yerli malı" tanıtımına uygun mal ve hizmetlerin, "yerli malı" olarak ilan edileceğini ve etiketleneceğini kaydetti. BASIN BİLGİLENDİRİLECEK Öte yandan Konuya ilişkin bilgi veren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Avukat Bülent Deniz, "Yapacağımız basın toplantısında ilk yerli malı firmasını açıklayacağız. Daha sonra 25 şubemizde aralıklı olarak basın toplantısı ve oradaki ticaret ve sanayi odaları başkanları ile görüşerek kampanyayı şekillendireceğiz. Temel amaç, oranın ticaret ve sanayi odalarına ulaşmak ve yerli basını bilgilendirmek" dedi. Deniz, kampanya ile ilgili bir de web sitesi hazırlama çalışmaları bulunduğunu, broşür ve basılı evrak hazırlıklarının bitmek üzere olduğunu söyledi. Bülent Deniz, "Bu kampanya logosunu taşımak isteyen firmalardan müracaatlar gelmeye başladı. Şu ana kadar bize 2 firmanın müracaatı var. 8 Kasım'dan itibaren bunun hızla artacağını düşünüyoruz. Fransız mallarının boykotu da bu yerli malı ile ilgili çalışmaların çok önemli olduğunu gösterdi" dedi. "ÖNCEKİ KAMPANYALARIN TÜKETİCİ BOYUTU EKSİKTİ" Daha önce benzer kampanyaları TOBB ve ticaret odalarının yaptığını, ancak o kampanyalarda tüketici ayağının eksik kaldığını ifade eden Deniz, "Burada tüketiciye çağrı yapıyoruz. Tüketici rafın karşısına gittiğinde, hangi malın yerli olduğunu göremiyordu, bu kampanya onu sağlayacak. Türk bayrağı motifli kampanya logosu tüketicinin algılamasını sağlayacak" dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ŞEHİT OZAN RAHMANİ ANILACAK
Şehit Halk ozanı Ali Rahmani’yi anma programının 13'ncüsü bu yıl ...
OLTU YEŞİLE BÜRÜNÜYOR
Erzurum'un Oltu İlçesi'nde Orman İşletme Müdürlüğü'nce 105 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.
OLTU’DA BELEDİYE MUHTARLAR İŞBİRLİĞİ
Erzurum'un Oltu İlçesi'nde merkez ve köy muhtarları, Belediye Başkanı ...
 
KRİZ MERKEZİ’NDEN YAĞIŞ UYARISI
Erzurum Valiliği İl Kriz Merkezi'nce vatandaşlar yağışlı hava konusunda uyarıldı.
KÖMÜR YARDIMLARINDAN KÖYLER DE YARARLANIYOR
Erzurum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Deniz, 18 bin ton ...
HALK EĞİTİMİ YAYGINLAŞTIRILACAK
İl Halk Eğitim ve Koordinasyon toplantısında ilde halk eğitimin yaygınlaşması ...
 
Herkese Açık İnternet Hizmetleri başlıyor
Önümüzdeki yıl hayata geçirilmesi planlanan kamu internet merkezlerinden, ...
EV ALMAK ZOR İŞ
Erzurum’da emlak fiyatları artış kaydediyor. Kentte en düşük daire ...
"SU SAYAÇLARINIZI SOĞUKTAN KORUYUN"
Erzurum Büyükşehir Beledisi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kuyunun Taşlısı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva