TÜKODER’DEN TÜRK EL SANATLARINA DESTEK
Tüketiciyi Koruma Derneği Erzurum Şubesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içersinde unutulmaya yüz tutulmuş makrame ve el örgü sanatları kursu açıldı. Dernek binasında açılan kursa 15 kursiyer devam ediyor.
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Erzurum Şubesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından olan makreme ve el örgü sanatı kursu açıldı. Dernek binasında gerçekleştirilen kursa 15 kursiyer devam ediyor.
TÜRK SANAT OLGUSUNA KATKI
Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Gamze İspirli, amaçlarının, tüketiciyi korumanın yanında, toplumsal eğitime de katkı sağlamak olduğunu bildirdi. İspirli, Erzurum’da el sanatlarının unutulduğunu, bunun zaanatkarlığı da tükettiğini ifade ederek, “tarihe gömülen her el sanatı hem kültür değerlerimizden hem de ekonomik yaşantımızdan önemli kayıplara yol açıyor. Bu durum istihdamda da daralmaya neden oluyor. TÜKODER olarak, bu kayıplara dur demek amacıyla Halk Eğitim Merkezi’yle işbirliği başlattık. El sanatlarımızı yaşatmak ve genç kızlarımızı iş sahibi yapmayı amaçlıyoruz” dedi.
ERZURUM KÜLTÜRÜNE HİZMET
Erzurum kültürüne hizmet etmek ve bayanların boş zamanların değerlendirirken sanat öğrenmelerine vesile olmaktan mutluluk duyduklarını belirten İspirli, “ El sanatları kursumuzda bayanların unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından makrame sanatını öğrenmelerini sağlıyoruz. Halk Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
MAKREME SANATI YAŞATILACAK
Kurs öğretmeni ve TÜKODER Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi İşler de açılan kursla unutulmaya yüz tutmuş makreme örgü sanatını yaşatmayı ve gelir getirici düzeyde öğretilmesini amaçladıklarını belirterek, el sanatları kurusunda değişik tasarımlarda çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Hanımların makrame sanatına oldukça ilgili olduğunu belirten İşler, “ Makreme sanatının oldukça köklü bir geçmişi var. Bu sanat Erzurum’da neredeyse unutulma noktasına geldi. Amacımız değişik çalışmalarla hanımların bu sanatı öğrenmesini sağlamak” dedi.
TÜKETİCİYİ BİLİNÇLENDİRİYORUZ
Derneklerinin yaptıkları çalışmalara da değinen TÜKODER Yönetim Kurulu Başkanı İspirli, “ Derneğimiz tüketici bilincinin gelişmesi açısından önemli hizmetlere imza atan kamu yaranına bir dernek. Bir yıl gibi kısa bir sürede dernek olarak önemli çalışmalara imza attık. Tüketiciyi bilinçlendirme konferanslarımızı yoğunlaştırdık. Tüketici ve esnafı buluşturan geniş kapsamlı bir toplantı düzenledik, tüketici bilincinin artırılmasına yönelik radyo ve TV programlarına ağırlık verdik. Derneğe yeni yer tahsis ettik, tüketici hakem heyetinde tüketiciyi temsil etme gibi fonksiyonel çalışmalara imza attık. Bunun yanında bir yıl da 240 tüketiciye danışmanlık hizmeti verdik. Tüketici şikâyetlerinin yüzde 90’ı tüketici lehine sonuçlandı. Tüketicinin geçmişe göre daha bilinçli olmasında derneğimizin eğitim çalışmaları büyük yer tutuyor. Okullarda, kamu kurumlarında ve sevil toplum örgütlerinde verdiğimiz bilinçlendirme çalışmaları ve derneğimizin danışmanlık hizmetleriyle bu alandaki bilincini daha da artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.