ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Klasik Otomobil Fuarı' yoğun ilgi buldu
'Klasik Otomobil Fuarı' yoğun ilgi buldu
Aras can aldı
Aras can aldı
Erzurum’da bağımlılıkla mücadelede kararlılık
Erzurum’da bağımlılıkla mücadelede kararlılık
Jandarma Bölgesi trafik verileri açıklandı
Jandarma Bölgesi trafik verileri açıklandı
Erzurum’da siber suçlarla mücadele operasyonu
Erzurum’da siber suçlarla mücadele operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
4 Nisan 2011 Pazartesi - 01:54

TEMA’dan GDO eğitimi

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Erzurum İl Temsilciliği’nde Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) seferberliği başlatıldı. Genç TEMA üyelerinden oluşan 40 kişilik gruba, 7 hafta boyunca (GDO) eğitimi verilecek.

TEMA’dan GDO eğitimi

SAMET ÖZÜNAL(GHA) - Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Erzurum İl Temsilciliği’nde Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) seferberliği başlatıldı. Genç TEMA üyelerinden oluşan 40 kişilik gruba, 7 hafta boyunca (GDO) eğitimi verilecek.
TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilciliği, genç üyelerine yönelik olarak Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) eğitimleri başlattı. Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Rafet Arslantaş’ın katılımıyla Genç TEMA üyelerine 6 hafta boyunca GDO eğitim verilecek.  Bu hafta başlayan eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, GDO’ların, hem ekolojik yapı, hem de insan sağlığı açısından çok ciddi risk taşıyan bir boyut kazandığını söyledi. Gençlere yönelik olarak başlattıkları eğitimlerin, GDO’lara karşı bir farkındalık oluşturma amacı taşıdığını kaydeden Bedirhanoğlu, bu bağlamda bilinç düzeyinin yükseltilmesinin Türkiye’de artık kaçınılmaz hale geldiğini kaydetti. GDO eğitim toplantılarına alanında uzman akademisyenlerin katılacağını ve her hafta sonu mutlaka etkinlikler yapılacağını anlatan Bedirhanoğlu, “7 hafta sürecek olan eğitimlerin sonunda elde edilecek materyaller bir kitap haline getirilerek, halka da dağıtılacak. Çünkü halkımızın GDO konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığı için çok ciddi sağlık riskleriyle karşı karşıya olduğunu anlatmak istiyoruz.” diye konuştu.
ARSLANTAŞ: 5 YILDA 17,5 MİLYON GDO’LU ÜRÜN İTHAL EDİLDİ
Açılış konuşmasının ardından GDO konulu eğitim programının ilk konusu işleyen Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Rafet Arslantaş, GDO’larla ilgili ürkütücü rakamlar açıkladı. 2003 ile 2008 yılları arasında 17,5 milyon ton GDO’lu mısır, soya, pamuk, kanola ve palmiye küspesi ithal edildiğine dikkati çeken Arslantaş, GDO’lu gıda kaçakçılığının ise, Erzurum sınırlarını da aşarak artık Van’a kadar dayandığını ifade etti. GDO’lu ürünlerin yasaklandığı ülkelerin bulunduğunu, çünkü GDO’larla ilgili çok ciddi insan sağlığı risklerinin ortaya çıktığını anlatan Arslantaş, “GDO’lu ürünlerin neden olduğu ve günümüz en sık rastlanan sağlık sorunlarının başında alerji ve kısırlık geliyor.” dedi.
Herhangi bir gıda ürününün, GDO’lardan birisini ya da birkaçını toplamda en az yüzde 0,9 oranında bulundurması halinde GDO’lu olarak kabul edilebileceğini anlatan Arslantaş, insanların neyi tükettiklerine çok dikkat etmeleri çağrısında bulundu.
Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Rafet Arslantaş, konuşmasının ardından Genç TEMA üyelerinin sorularını yanıtladı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç beyinler sorunlara çözüm üretti
TÜBİTAK tarafından düzenlenen orta öğretim kurumları arası 'Araştırma ...
Eğitimi engelleyen ailelere ceza yağdı
Erzurum’un Aziziye ilçesinde kız çocuklarını yaklaşık 3 aydır okula göndermeyen ...
İTO’dan Erzurum’a eğitim desteği
MÜSİAD Başkanı Güvenli, İstanbul Ticaret Odasının Erzurum’a tam donamlı ...
 
TÜBİTAK yarışmasında duygusal final
TÜBİTAK tarafından organize edilen ortaöğretim öğrencileri arası Araştırma ...
Üniversitelilere ‘Global’ eğitim desteği
Turkcell Global Bilgi, Erzurum’daki üniversite öğrencileri için düzenlediği ...
Eğitimde proje üretme rekabeti
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nca ...
 
Gençlerin müzik eğilimlerini araştırdılar
Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden Turuhan Alkır, ...
MEB’den YİBO seferberliği
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yatılı ilköğretim bölge okullarındaki ...
Gençler için Yeşil Meslek Projesi
Türk Tesisat Mühendisleri (TTMD)'nin Avrupa Birliği ile birlikte gerçekleştirdiği ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Direnişin Başarısı
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Kaybolmakta Olan İncileri: Yanlış Söylenen Atasözleri ve Deyimler
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Şehâdetin coğrafyası yahut bir milletin unuttuğu hatıra
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva