ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor’da yeni transferler tanıtıldı
Erzurumspor’da yeni transferler tanıtıldı
Boluspor’dan 3 transfer birden
Boluspor’dan 3 transfer birden
Trendyol Süper Lig en’leri açıklandı
Trendyol Süper Lig en’leri açıklandı
Oltu Kapalı Halk Pazarı’na kavuşuyor
Oltu Kapalı Halk Pazarı’na kavuşuyor
Yakutiye Belediyesi'nden ata sporuna destek
Yakutiye Belediyesi'nden ata sporuna destek
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
12 Temmuz 2010 Pazartesi - 00:35

Şühedaya “anıt”lı vefa

Narman ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve 1915 yılında şehit olan 2 bin 500 askerin bulunduğu şehitlik anıtı törenle açıldı. Prof. Dr. Sönmez, "3 yıl önce Hayri Ataman'ın anılarından bu bölgede şehitlerin olduğunu öğrenince belediye başkanının yanına gelerek bu yerin keşfi için bir çalışma yaptık. Yapılan kazıda elde edilen bulgular çerçevesinde ana şehitliğin bu alan olduğunu belirledik.”dedi.

Şühedaya “anıt”lı vefa

PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) - Narman ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve 1915 yılında şehit olan 2 bin 500 askerin bulunduğu şehitlik anıtı düzenlenen törenle açıldı.
Sabah ilçe merkezinde karşılanan misafirler belediye çay bahçesinde verilen sabah kahvaltısının ardından konvoy halinde Narman Kardeş Şehitliği'nde hazırlanan tören alanına geçti. 10 gün içerisinde yapımı gerçekleştirilen şehitlik anıtının açılış törenine ilgi oldukça yoğundu.
//AÇILIŞ TÖRENİNE YOĞUN İLGİ
Şehitlik anıtının açılış törenine Erzurum Vali yardımcısı Mehmet Gök, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durkaya Ören, Prof. Dr. Bingür Sönmez, Narman Kaymakamı Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sarıkamış Dayanışma Grubu adına Prof. Dr. Bingür Sönmez bir konuşma yaptı Prof. Dr. Sönmez, konuşmasında, "3 yıl önce Hayri Ataman'ın anılarından bu bölgede şehitlerin olduğunu öğrenince belediye başkanının yanına gelerek bu yerin keşfi için bir çalışma yaptık. İki saatlik bir çalışmanın ardından o alanı tespit ettik. Yapılan kazıda yoğun olarak insan kemiklerinin olduğu bir yer olması nedeniyle ana şehitliğin bu alan olduğunu belirledik.
//TÖRENE ABD’DEN GELDİLER
Amerika'da Giresunlular Derneği ve Sarıkamış Dayanışma Grubu ile birlikte bu anıtın yapılması için yola çıktık. Şehitliğin yapılmasında desteklerini esirgemeyen Kaymakam Tanrısever'e ve Başkan İşleyen'e çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Törende konuşan Narman Belediye Başkanı İşleyen, "Ben bu tarihi kültürü bize yaşatan başta Bingür hocama ve Sarıkamış Dayanışma Derneği'ne ve Amerika Giresunlular Derneği'ne sponsor anlamında yöremizin yetiştirdiği iş adamı Ahmet Günay Bey'e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
//ŞEHİTLERİMİZE MİNNETTARIZ
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Durkaya Ören de, "2000'li yılların başlarında neden bu şehitleri anmıyoruz. 90 senedir bu vatan için şehit olmuş insanlar bu toprağın altında duruyor her tarafta şehitler anılıyor neden buradaki şehitleri anmıyoruz diye bir fikir attım. O dönemde baro başkanı olan ve şu anda aramızda olmayan Necati Bölükbaşı buyuk katkılar sağladı. Yalnız bu olaylar gelişirken daha sonra bu konuyla ilgilenen sevgili kardeşim Bingür Sönmez işin içine dahil oldu ve 2003 yılından sonraçalışmalar başladı ve bugünlere kadar geldi. Bingür hocanın çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılan bu şehitliğin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
//TANRISEVER’İN SUNUMU
Törende Kaymakam Alper Tanrısever, "Yıllarca unutulmuş bir vazıyette sahip çıkılmaksızın burada yatan şehitlerimizin ortaya çıkarılmasında emeği geçen başta Bingür hocam olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Daha sonra isimleri tespit edilen şehitlerin bulunduğu anıt gezilerek tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.
Törende ünlü sanatçı Erol Evgin'in oğlu Murat Evgin şehit türküsünü seslendirdi. Törene katılanlar daha sonra Narman Kardeş Şehitliği anıtı önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.
Törenlere Sarıkamış Dayanışma Grubu üyeleri, Amerika Giresunlular Derneği temsilcileri ve Akut ekibinden bir heyet de katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Kur’an coşkusunu yaşadı
Erzurum’da düzenlenen ‘Yaz Kur’an Kursları’ Sempozyumunda farklı yöntem ...
Tarihi Medrese Vakıf Müzesi olacak
Çifte Minareli Medrese’nin restorasyon projesi, Kültür ve Tabiat Varlıklarını ...
Bardız, Hereke'yle yarışıyor
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nce gerçekleştirilen Çoruh ...
 
Atatürk müzesi güncelleştirildi
Erzurum’da Müze Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan Atatürk Evi’nin iç ...
Erzurum yemek kültürünü yitiriyor
ERZURUM(GHA) - Erzurum halkının yemek tüketim tercihinde ilk sırayı kırmızı ...
Dadaşlar Mehterle coştu
ERZURUM(GHA) – Yakutiye Belediyesi, Mehteran Takımı ile yaz konserlerine ...
 
Erzurum Miraç coşkusunu yaşadı
Miraç Kandili, Erzurum’da huşu içerisinde idrak edildi.Kandil sebebiyle ...
Sarıkamış Şehitlerine vefa
Erzurum Valiliği ve Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen "Sarıkamış ...
“İslam’ı anlamak Kuran'la mümkün”
'Yaygın Din Öğretimi Bağlamında Yaz Kur'an Kursları' sempozyumu başladı. Diyanet ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Şehâdetin coğrafyası yahut bir milletin unuttuğu hatıra
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İnsanlığın En Yüce Değeri
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Değerin Barışı
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva