AKDAĞ, PARTİLİLERE HİTAP ETTİ
Varto'da AK Parti seçim bürosunda partilileriyle bir araya gelen Akdağ, iktidarın hizmetlerini anlattı. AK Parti'nin siyaset sahnesine niçin çıktığını, ne yapmak istediği herkesin çok iyi bilmesi gerektiğini kaydeden Akdağ, şunları söyledi: ''Yani biz arzu ediyoruz ki, ülkenin her bölgesindeki insanımıza, bütün bir Türkiye toprağı üzerindeki insanımıza hizmet gitsin. İnsanımız ne ister? Çocuğunun okumasını ister, sağlık hizmeti olduğu zaman o sağlık hizmetini almak ister, dar gelirli vatandaşımız sağlık hizmeti aldığı zaman bunu ücretsiz olarak alabilmek ister, köyüne su ve yol getirilmesini ister. Bir de insanımız hürriyetine de çok düşkündür. Onun üstüne baskı yapmayacaksın. Kendi inancını rahat yaşayacak, nasıl inanıyorsa öyle bırakacaksın. Kendi kültürünü inandığı gibi yaşayabilecek, düşündüğü yaşayabilecek, kendi lisanını konuşabilecek.''
DTP’YE ELEŞTİRİ
Türkiye'de diğer partilerin farklı söylemleri olduğunu anlatan Akdağ, şöyle devam etti:''Türkiye'de bir parti var ve sadece Kürt kökenli vatandaşların yaşadığı yerlerde siyaset yapıyor. Başka bir parti var o da başka bir kavmi öne çıkarıp siyaset yapıyor. Bir başka parti var adına halkçı diyor ama halkla uzaktan yakından ilgisi kalmamış. O da Türkiye'nin belirli bölgesinde siyaset yapıyor. Türkiye'nin yedi bölgesinde her karış toprağında siyaset yapan tek parti AK Parti'dir.''
Bakan Akdağ, Varto Devlet Hastanesinde incelemelerde de bulunarak, hastanenin önceki yıllara oranla önemli bir mesafe kat etmesinin sevindirici olduğunu söyledi.
KARAÇOBAN'DA MİTİNG
Sağlık Bakanı Akdağ, Varto'daki programının ardından Erzurum'un Karaçoban ilçesine geçerek, burada partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.
Konuşmasında, ''Türkiye'de siyaseti karanlık köşelerde yürütmeye çalışanların, gölgelerde siyasetçilik oynayanların bulunduğunu'' ifade eden Akdağ, ''onları getirip şu meydanı göstermek lazım. Onlar Sivas'tan bu tarafa gelemiyorlar'' dedi.
MİLLETE EFENDİLİK YOK
Başbakan Erdoğan ile birlikte siyaseti insan için yaptıklarını belirten Akdağ, hiçbir zaman kendilerini efendi olarak görmediklerini vurgulayarak, ''millete efendilik yok, hizmetkarlık vardır'' diye konuştu.
İNSAN MUKADDESTİR
AK Parti olarak insana hizmeti esas alan bir siyaset yürüttüklerini ifade eden Akdağ, şunları söyledi: ''Bizim için insan mukaddestir. Etnik kökeni, anadili ne olursa olsun bu mukaddes vatan toprağı ve üzerinde yaşayan insanlar kardeştir. Elbette bir atadan, bir cedden, bir kökten geliyoruz. Atamızı, ceddimizi unutmayacağız. Ana dilimiz Kürtçe olabilir, Türkçe olabilir; bunlar bir ayrılık sebebi olmamıştır olmayacaktır. Bizler birbirimizden kız alıp verdik, hısım olduk. Sevinçlerimizi, tasalarımızı paylaştık. Dedelerimiz beraber şehit oldu. Bizim aramızda sanki bir farklılık varmış havası yaymaya çalışanlar yanlış yapıyorlar. Bu bayrağın altında yaşayan bizler, kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenlere inat daha da kuvvetlendireceğiz.''
HİZMETTE POZİTİF AYRIMCILIK
TBMM çatısı altında DTP'lilerin, AK Parti hükümetinin hizmet ettiğini, ancak her tarafa aynı hizmeti götürmediğini ileri sürdüğünü bildiren Akdağ, Erzurum'un güney ve kuzey ilçelerine yapılan hizmetlerden örnekler verdi.
KÖYDES'ten güney ilçelerine 28 trilyon, kuzey ilçeleri için de 21 trilyon harcandığına dikkati çeken Akdağ, ''biz hizmeti tam eşit olarak götürmüyoruz. Biz hizmet nereye götürülmemişse oraya pozitif ayrımcılık yapıyoruz, daha fazla hizmet götürüyoruz'' diye konuştu.
KARAÇOBAN HASTANESİ BİR YILDA TAMAMLANDI
Karaçoban ilçesinde 1995 yılında temeli atılan devlet hastanesinin 2003 yılına kadar bitirilemediğini hatırlatan Akdağ, hastaneyi bir yıl içinde bitirdiklerini belirterek, sağlık hizmetlerindeki gelişmelere dikkati çekti.
SOSYAL DEVLETÇİLİK VE KRİZ
Sosyal devlet anlayışı ile milletin kaynak ve imkanlarını en iyi şekilde kullandıklarını anlatan Akdağ, geçmişte bu kaynakların çarçur edildiğini, bankaların içinin boşaltıldığını kaydetti. Dünyada yaşanan global krize de işaret eden Akdağ, güçlü ülkelerin büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, ''buna rağmen Türkiye dimdik ayakta. Merkez Bankasında yeterli paramız var. Faizler aşağıya doğru gidiyor. Çünkü biz sağlam bir zemin oluşturduk. 2001'de bu global krize yakalansaydık ne olmuştu? Allah korusun, batmıştık'' dedi.
ÇETELER
Bakan Akdağ, Türkiye'de çetelerin üzerine ilk defa AK Parti hükümeti döneminde gidildiğini de ifade ederek, ''birileri karanlık emellerin avukatlığına soyunmuş olabilir. Onların avukatlığı beyhudedir. Millet bu karanlık emellerle ülkeyi geri götürmek isteyenleri anlamıştır'' dedi.
Seçimlerde vatandaşlardan oy isteyen Akdağ, daha sonra Karaçoban Kaymakamı Naci Aktaş'ı makamında ziyaret ederek ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.