ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
27 İlde FETÖ operasyonu: 47 tutuklama
27 İlde FETÖ operasyonu: 47 tutuklama
Bölgesel kalkınmaya Üniversite desteği
Bölgesel kalkınmaya Üniversite desteği
Erzincan yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Erzurumsporlu Ömer Arda Milli takım kadrosunda
Erzurumsporlu Ömer Arda Milli takım kadrosunda
Erdoğan: Sağlıkta da büyük bir başarı hikâyesi yazdık
Erdoğan: Sağlıkta da büyük bir başarı hikâyesi yazdık
HABERLER>EKONOMİ
31 Aralık 2007 Pazartesi - 00:00

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Zeki Akal, geride kalan yılı değerlendirdi.

2007 kent ekonomisinde kayıp yıl Akal, kent ekonomisi açısından 2007 yılını değerlendirdi. 2007 yılının kent ekonomisi açısından kayıp yıl olduğunu belirten Akal, sorunların aşılması için kamu yatırımlarını artırılmasını istedi.

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Zeki Akal, geride kalan yılı değerlendirdi.

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Zeki Akal, geride kalan yılı değerlendirdi. 2007 kent ekonomisinde kayıp yıl Akal, kent ekonomisi açısından 2007 yılını değerlendirdi. 2007 yılının kent ekonomisi açısından kayıp yıl olduğunu belirten Akal, sorunların aşılması için kamu yatırımlarını artırılmasını istedi 2007 yılının kent ekonomisi açısından iflas yılı olduğunu belirten Akal, “2007 Erzurum da ekonomi açısından olumsuz bir yıl oldu. Kamu yatırımları artırılmalıdır. Askeri fabrika, kültür ve turizm yatırımı gibi yatırımlar artmalıdır. Devletin gider kalemlerini oluşturan kamusal yatırımlar Erzurum da gerçekleşmelidir. 2011 kış olimpiyatları konusunda ki süreç iyi değerlendirilmeli, süreç halka iyi anlatılmalıdır. Doğudaki işletmelere başta vergi muafiyeti ve SSK primlerinin alınmaması gibi önlemler alınmalıdır. Doğunun şartları göz önüne alınarak, alım gücünün düşüklüğü ve üretimsizlik konusunda önlemler artırılmalıdır” dedi. TEŞVİK FİYASKO OLDU Teşvik yasasının kent açısından beklenen iyileşmeyi belirten Akal, “Teşvik yasası doğunun şartları göz önünde de bulundurularak, yeniden düzenlenmelidir. Bölgesel veya il bazında teşvikler çıkarılmalıdır. Teşvik yasasındaki eksikler haksız rekabeti artıracak boyutta, bu konuda hükümetin duyarlı olmasını istiyoruz. Üretim ve istihdam artırılmalıdır. İşsizlik sorunu özel sektörün desteklenmesi ile aşılabilir” dedi. MUHASEBECİLERİN SORUNLARI ARTIYOR Muhasebeci ve mali müşavirlerin sorunlarına da değinen Akal, “2007 Yılı itibariyle odamıza kayıtlı 700 üyemiz var. Bunlardan130 üyemiz bilfiil bürosal faaliyetlerini sürdürüyor. Odamız üyeleri arasında dayanışmayı sağlamak ve mesleki gelişmeleri takip ederek, üyeleriyle paylaşmak amacıyla elinden gelen gayreti sarf ediyor. Odamızın ülke genelinde düzenlediği seminere katılıyoruz. Vergi düzenlemelerindeki değişiklikler muhasebecileri olumsuz etkiliyor. Vergi dairelerinin otomasyona geçmesiyle işlerin büyük bir kısmı muhasebecilere devredildi. Vergilerle ilgili yeni düzenlemelerin ardı arkası kesilmiyor. Sirküleri takip etmekten bıktık. Vergi İdaresi Kanunu en çok muhasebecileri etkiledi. Bir çok meslektaşımız gece geç saatlere kadar çalışıyor Erzurum’da bulunan 14 bin 500 vergi mükellefinden 2 bini kaçak muhasebecilerden oluşuyor. Beyannamelerde resmi muhasebecinin ve mali müşavirin imzası ve onayı bulunması sağlanarak çözüm üretilmelidir. Bir diğer sorun da tahsilatta. Piyasadaki durgunluktan dolayı, önemli oranda tahsilat sorunu yaşıyoruz.” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEŞVİK’İN ÖMRÜ AZALDI
2008 yılının Temmuz ayında Teşvik uygulama süresi tamamlanacak. Erzurum’da ...
İl ekonomisi istikrarsız
Erzurum’da 2007 yılında 431 yeni şirket açılırken, 128 şirket de ...
MARKALAŞMADA GERİDE KALDIK
Türk Patent Enstitüsü Kasım ayı Marka tescillerinin illere göre dağılım ...
 
ETSO, “ERZURUM EKONOMİK BAROMETRE 2007” SONUÇLARI AÇIKLANDI..
KOBİ’LERİN NABZI DÜŞÜK Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin, ...
7 bin çiftçi borçlarından dolayı icralık
Çiftçinin içinde bulunduğu mali sıkıntılar, kredi kullanımını artırdı. ...
OLTU LİSE VE PANSİYONU İHALEYE ÇIKARILDI
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Oltu'ya lise ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
PROTESTOLU SENET SAYISI ARTTI Merkez Bankası (TCMB) Kasım ...
TÜRKİYE’DE KLLANILAN TOPLAM NAKDİ KREDİ MİKTARI İÇİNDE
ERZURUM’UN KREDİ PAYI DÜŞÜK Erzurum’da bu yılın ilk on ayında ...
KALKINMADA ÖNCELİKLİ YÖRELERE 8 KATRİLYONLUK YATIRIM
Aralarında Erzurum’un da yer aldığı Kalkınmada öncelikli illere ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Düzenin Yenisi
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva