ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kızıldağ’da feci kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Kızıldağ’da feci kaza: 3 ölü, 6 yaralı
‘Kadın Hizmetleri Bölgesel İstişare Toplantısı’ yapıldı
‘Kadın Hizmetleri Bölgesel İstişare Toplantısı’ yapıldı
Ahlat Milli coşkuya hazırlanıyor
Ahlat Milli coşkuya hazırlanıyor
Atatürk Üniversitesinden Uzakdoğu açılımı
Atatürk Üniversitesinden Uzakdoğu açılımı
Horasan'da otobüs ile traktör çarpıştı: 8 yaralı
Horasan'da otobüs ile traktör çarpıştı: 8 yaralı
HABERLER>GUNCEL
20 Mayıs 2010 Perşembe - 07:25

Şehit Ailelerinden tepki

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Tetik, Erzurum’da bazı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan şehit yakınlarının en ağır işlerde çalıştırıldıklarını ileri sürdü.

Şehit Ailelerinden tepki

CANER EFE(GHA) –Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, Erzurum’da bazı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan şehit yakınlarının en ağır işlerde çalıştırıldıklarını ileri sürdü. Bu hususta hazırladıkları bir raporu, ilgili kurum ve bürokratların da isimlerine yer vermek suretiyle bakanlıklara ve Başbakanlık’a göndereceklerini açıklayan Tetik, aynı zamanda savcılığa da suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.
//ŞEHİT YAKINLARININ DURUMU
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, ilginç bir iddiada bulundu. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan şehit yakınlarının, amir ve müdürleri tarafından en ağır işlerde çalıştırıldıklarını ileri süren Başkan Tetik, bu duruma itiraz edenlerin ise, ilçelere ya da farklı birimlere sürgün edilmekle tehdit edildiğini iddia etti.
//DERNEK RAPOR HAZIRLIYOR
Bu konudaki şikayet ve yakınmaların artması üzerine Şehit Aileleri Derneği olarak harekete geçtiklerini belirten Başkan Hatem Tetik, “Şu anda bir rapor hazırlıyoruz. Bu raporda, bu olayların yaşandığı kamu kurumlarıyla, birim amirleri ve müdürlerinin isimleri de var. Belgeleriyle başta Başbakanlık olmak üzere, tüm bakanlıklara göndererek, adı geçen amirlerin görevlerinden alınmalarını isteyeceğiz. Aynı zamanda bununla de yetinmeyip, bahsi geçen amirler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.” diye konuştu.
//TETİK: TOPLUMUN ŞEHİT YAKINLARINA VEFA BORCU VAR
Şehitlerin, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda ettiklerini vurgulayan Hatem Tetik, toplumun her bir ferdinin bu nedenle şehitlerle yakınlarına minnet ve vefa borcu olduğunu dile getirdi. Tetik, “Şehit yakınlarına karşı bir kere hassas davranılması gerektiğini, akıl ve vicdan sahibi olan herkes bilir. Hangi makamda oturursa otursun, kim olursa olsun, şehitlere duyulan minnet ve şükran ifadesinin vefa şeklindeki örneği de, şehitlerin yakınlarına gösterilmelidir. Devletin verdiği yetkileri kullanarak, hiç kimsenin şehit yakınlarının üzerinde baskı kurma ya da kötü muamele etmeye hakkı yoktur.” ifadelerini kullandı.
Bu konuda yakınan şehit yakınlarının resmi başvuruları üzerine başlatmış oldukları girişimleri sonuç elde edinceye kadar sürdüreceklerini anlatan Hatem Tetik, “Bu girişimden istediğimiz sonuçları elde ettikten sonra, şehit yakınlarına nasıl davranılması gerektiği artık bazı kesimler tarafından öğrenilmiş olunacak.” dedi. 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MURAT DERNEK 20 Mayıs 2010 Perşembe 10:09

EVET TOPLUMUN ŞEHİTLERE VEFA VE CAN BORCU VAR RAHMETLE ANIYOR İNSANLARIMIZI DAHA FAZLA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUMÖ İSTANBUL GAZİOSMANPAŞADAN SELAM VE SAYGILAR

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent merkezinde insanlık dramı
Erzurum’da yağmur yağışı nedeniyle gece kondu evinin büyük bir bölümü ...
Nüfusta eğitim süreci başlıyor
İHSAN KUMRU(GHA) – Erzurum’daki muhtarlar ve evlendirme memurları, Haziran ...
500 Genç Erzurum yolunda
Her yıl milli bayramların ruhuna uygun özel hazırlık yapan Bayrampaşa ...
 
Ardeşen'de Erzurumlular Derneği açıldı
CİHAN/ERZURUM/Rize'nin Ardeşen ilçesinde Anadolu Erzurumlular Derneği ...
Doğu Anadolu’da 19 Mayıs coşkusu
Tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de Atatürk’ü Anma,19 Mayıs ...
Yol denetimleri sıklaştırıldı
İHSAN KUMRU/(GHA) – Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, havaların ısınmaya ...
 
Kooperatiflere genel kurul uyarısı
ERZURUM(GHA) – Erzurum Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, genel kurul toplantılarını ...
Esenyurt’tan Aşkale’ye araç desteği
ERZURUM (İHA) - İstanbul Esenyurt Belediyesi’nce Erzurum’un Aşkale İlçe ...
Dadaş-Efe yürek yüreğe
AYHAN TÜRKEZ/İHA/ (İHA) - Birinci Dünya Savaşı sonrasında Paris'te toplanan ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Direnişin Başarısı
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Kaybolmakta Olan İncileri: Yanlış Söylenen Atasözleri ve Deyimler
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva