SRAP KAPSAMINDA 35 İŞYERİ KURULDU
Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında sosyal güvencesi olmayan ve kendi işini kurmak isteyen 35 kişiye destek sağlandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zekeriya Deniz, Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında sosyal güvencesi olmayan ve kendi işini kurmak isteyen 35 kişiye kredi desteğinde bulundu. Sosyal güvencesiz kişilerin yararlandığı proje kapsamında, bir mesleği icra etmek isteyen kişilere kredi desteği sağlanıyor.
Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Zekeriya Deniz, proje kapsamında yaptıkları çalışmalarla, istihdama katkı sağladıklarını kaydetti.
SOSAYL GÜVENCESİZ KİŞİLER KENDİ İŞİNİ KURABİLİYOR
Sasyal güvencesi olmayan kişilerin projelerden yararlandığını belirten Deniz, “ Krediler kapsamında sosyal güvencesiz kişiler mendi işlerini kendileri kurabiliyor, kendi patronları kendileri olabiliyorlar. Verdiğimiz kredi 5 bin dolar limitli bir yıl ödemesiz bir yıldan sonra 3 taksiti 3 yıl içinde alıyoruz. Sıfır faizli kredi özellikle istihdama önemli katkılar sağlıyor” dedi.
İŞSİZLERE İŞ KURMA ŞANSI
Proje kapsamında işsiz vatandaşlara iş kurma şansı verilmesine rağmen, bu konuda ki gelişmelerin yeterli düzeyde olmadığını vurgulayan Deniz, “İşsizlere iş kurma şansı verdiğimiz halede bu alanda yeterli talep yok. Yeşil kartı olan vatandaş yeşil kartını iptal edip, riske girmeyi tercih etmiyor. Oysa proje üretkenliğe yönelik çalışmaları destekliyor. Hiç bir işi ve sosyal güvencesi olmayan tüm vatandaşlarımızı sosyal riski azaltma projesinden yararlanmaya davet ediyoruz. Kurumumuz bünyesindeki proje ile ilgili olarak vatandaşlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.