ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 7 il arasında
Erzurum 7 il arasında
ETSO Meclisi toplandı
ETSO Meclisi toplandı
Kar Bingöl - Erzurum yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi
Kar Bingöl - Erzurum yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi
Avcı TSKGV misyonunu açıkladı
Avcı TSKGV misyonunu açıkladı
ETSO'dan Girişimcilik ekosistemine destek
ETSO'dan Girişimcilik ekosistemine destek
HABERLER>SİYASET
28 Ağustos 2008 Perşembe - 18:15

SP’den Tarım Politikası Eleştirisi

Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet, tarım sektöründeki olumsuzlukların çiftçiyi mağdur ettiğini belirtti.

SP’den Tarım Politikası Eleştirisi

Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet, tarım sektöründeki olumsuzlukların çiftçiyi mağdur ettiğini belirterek, “Çiftçimiz, köylümüz fakirleşti. Hükümetin izlediği tarım politikaları, tarım girdilerine yapılan zamlar ve küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan kuraklık çiftçimizin ekonomik seviyesini aşağı düşürdü. Çiftçi, ürünün ekonomik karşılığını alamamakta." diye konuştu.

NÜFUSUN YÜZDE 30 GEÇİMİNİ TARIMDAN KARŞILIYOR

 Erzurum'un nüfusunun yüzde 30'unun geçimini tarım ve hayvancılıkla karşıladığını dile getiren Kümbet, bir önceki yıla göre çiftçilerin yüzde 30 daha yoksullaştığını iddia etti.

Kümbet, mazot, gübre ve zirai ilaç fiyatlarına 2008 yılında yapılan yüzde 20 ile 30 arasındaki zamların tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini de vurguladı.

Çiftçinin fakirleşmesinin temel nedenlerinden birisinin ise yaşanan kuraklık olduğuna vurgu yapan SP İl Başkanı Kümbet, "Çiftçimiz, köylümüz fakirleşti. Hükümetin izlediği yanlış tarım politikaları, tarım girdilerine yapılan zamlar ve küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan kuraklık çiftçimizin ekonomik seviyesini aşağı düşürdü. Çiftçi, ürünün ekonomik karşılığını alamamakta." diye konuştu.

KÖYDEN KENTE GÖÇ HIZ KAZANDI

Son yıllarda özellikle bu yılın başlarında köyden kente göçün hız kazandığını da belirten Kümbet, üretimsizliğin göçü tetiklediğini ifade etti.Köyden göç ile birlikte tarım arazilerinin de boş kaldığının ve bunun da tarımsal üretimin düşmesine sebep olduğunu vurgulayan Kümbet, "Köylü artık tarımsal üretimden umudunu kesti. Köyünü, tarlasını bırakanlar büyük şehirlere göç edip buralarda gecekondu bölgelerine yerleşmekte. Köyünde toprağının efendisi olan köylü maalesef şehirde işsizler ordusuna katılmakta. Erzurum'da her geçen gün artan işsiz sayısına ve niteliğine bakıldığında bunların önemli bir kısmının köyünü ve toprağını terk edip iş bulmak amacıyla bu şehre gelip hayal kırıklığı yaşayanlar olduğu görülecektir. Bu sosyal felekatin önlenmesi için hükümetin gerekli tedbirleri acilen almasını talep ediyoruz" diye konuştu.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Ertugay, Olur’da İncelemelerde Bulundu
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, ...
Dadaşkent Ramazana Hazırlanıyor
Dadaşkent Belediyesince Ramazan ayında bin 500 aileye gıda ve giyecek ...
Çakıcı, MHP’ye geçti
AK Parti’nin Pasinler İl Genel Meclis Üyesi Hayati Çakıcı, partisinden ...
 
Büyük Şehir Belediye Başkanı Küçükler, “2011 sürecinden sapma yok”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 ‘de yapılacak ...
BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu: Doğu Anadolu'nun temel sorunu işsizlik
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Bayburt'ta ...
BBP Genel Başkani Yazıcıoğlu, ülke gündemindeki gelişmeleri değerlendirdi:
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Ankara'nın, gerçek gündeme geri ...
 
MHP'den Büyükşehir Belediyesi'ne eleştiri
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Ekrem Öztürk, son ...
SP İl Başkanı Kümbet gündemi değerlendirdi
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Kümbet, ülke gündeminin bir an ...
“Çiftçi, hakediş kesintisinden mağdur”
Erzurum İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Gücün Direnişi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva