ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Büyükşehir’den çiftçiye destek
Büyükşehir’den çiftçiye destek
‘Erzurum 2. Çanakkale’dir’
‘Erzurum 2. Çanakkale’dir’
'3 Bin yıl Önce: Demir Çağ'da Erzurum'
'3 Bin yıl Önce: Demir Çağ'da Erzurum'
Fotoğraf sanatçıları Tortum ve Uzundere’de buluştu
Fotoğraf sanatçıları Tortum ve Uzundere’de buluştu
Şevkatli Eller’den şehit ailelerine vefa
Şevkatli Eller’den şehit ailelerine vefa
HABERLER>GUNCEL
17 Mayıs 2008 Cumartesi - 00:00

SON ÇARE BAKAN AKDAĞ

Doğuştan ayakları olmayan bir yaşındaki miraç, protez bacak bekliyor Anne Öymen, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan çocuğun tedavisi için yardım istedi.

SON ÇARE BAKAN AKDAĞ

SON ÇARE BAKAN AKDAĞ Doğuştan ayakları olmayan bir yaşındaki miraç, protez bacak bekliyor Anne Öymen, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan çocuğun tedavisi için yardım istedi MAŞUK BİNİCİ ERZURUM (İHA) - Erzurum'da doğuştan bacakları olmayan Miraç, protez bacak için hayır sevenlerin yardımını bekliyor. Sürünerek evin içinde oynayan çocuğun hali ailesini kahrediyor. ANNE VE BABA KAHROLUYOR Erzurum'un Yunus Emre Mahallesi'nde yaşayan Ayfer-Savaş Öymen çiftinin ikinci çocukları olarak dünyaya gelen Meriç'in doğuştan bacakları yok. Anne Ayfer Öymen'in hamilelik süresince yaptırdığı muayene ve ultrasonlara rağmen sakatlığı belirlenemeyen çocuğun dünyaya geldiğinde bacaklarının olmaması ailesini büyük üzüntüye boğdu. 2007 yılının Mart ayında dünyaya gelen Miraç bebek, evlerinin içinde sürünerek ablası Kardelen'le birlikte oynuyor. Çocuğun, ablası gibi yürüme çalışmalarını izleyen anne ve babası üzüntüden kahroluyor. PROTEZ BACAK İSTİYORLAR Çocuklarının protez bacakla da olsa yürümesini isteyen Ayfer-Savaş Öymen çifti, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile hayırsever vatandaşlardan yardım istiyor. Hamilelik döneminde yapılan muayenelere rağmen çocuktaki sakatlığın belirlenemediğini iddia eden baba Savaş Öymen, "1 yaşını dolduran çocuğumun yürümesini istiyorum. Bu konuda bize yurtdışında tedavi imkanı olduğu söylendi. Ancak yurt dışında tedavinin 600 bin dolara mal olacağını öğrendik. Buna bizim gücümüz yetmez. Erzurumlu olan Sağlık Bakanımız sayın Recep Akdağ ile hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz" dedi. HAYIRSEVERLERE YARDIM ÇAĞRISI Çocuğunun yürüyememesi karşısında büyük üzüntü duyduğunu dile getiren anne Ayfer Öymen, sağlıklı bekledikleri çocuklarını sakat kucağına aldığını söyledi. Çocuğuna protez ayak yaptırmak istediklerini ancak maddi olarak buna güçlerinin yetmediğini ifade eden anne Ayfer Öymen, "Çocuğum büyüyecek, gezmek isteyecek, yürümek isteyecek. Sağlık Bakanımız ve vatandaşlar bize yardım elini uzatsınlar. Çocuğumun yurt dışında yapılacak ameliyatla yürüme imkanı olduğunu söylediler. Ancak bizim buna gücümüz yetmez. Devlet büyüklerimiz ve hayırsever vatandaşlar yardım elini uzatırlarsa benim çocuğum da sağlığına kavuşur" şeklinde konuştu. 1 yaşını dolduran çocuğun, ablası ve diğer çocuklar gibi gezmek istediğini ifade eden anne Ayfer Öymen, Meriç'in sakatlığının kendini çok üzdüğünü söyledi. ABLASIYLA OYNUYOR Ev içerisinde sürünerek dolaşan minik Meriç'in en büyük eğlencesi ablası Kardelen ile oynamak. Ablası ile birlikte çeşitli oyunlar oynayan Meriç'in yüzünden gülücükler eksik olmuyor. Kardeşine aldığı yiyecekleri eliyle yediren abla Kardelen ise, "Kardeşimle el ele tutuşarak dolaşmak, onunla oynamak istiyorum. Ona da ayakkabı alınmasını istiyorum" diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ARKEOLOJİ GÜNLERİ” DEVAM EDİYOR
Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından ...
Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü tarafından bugün “Anadolu’da Bin Yıl” konulu bir konferans düzenlendi.
DOÇ. DR. ÖZKAN: MEDENİYETLERİN ŞEKİL ALMASINDA ANADOLU’NUN BÜYÜK ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
19 MAYIS HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR Erzurum'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ...
 
19 MAYIS PROVASINA YAĞMUR ENGELİ
Erzurum'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı provaları yağmur ...
SAĞANAK YAĞIŞLAR SÜRECEK
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında yağışla birlikte seyrettiği ...
ERZURUM, AFRİKA’YLA TİCARET KÖPRÜSÜ OLUŞTURACAK
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından organize ...
 
ERZURUMLU ÇOCUKLAR, “AYCAN”I SEVDİ
Aygaz’ın ödüllü projesi “Dikkatli Çocuk Bilinçlendirme Kampanyası”, ...
İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ARTIYOR
İstihdam paketi'' olarak adlandırılan İş Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik ...
''İSTİHDAM PAKETİ'' YASALAŞTI
''İstihdam paketi'' olarak adlandırılan İş Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva